„Detox“ čajevi za proljeće

3 biljna čaja za Vaš proljetni „detox“

Detox čajevi moraju sadržavati biljke poput koprive, korijena maslačka, kore krkavine, matičnjaka, lista kupine i mente. Prepoznatljivost ovih biljnih čajeva za detox i mršavljenje je u tome da su izvrsni antioksidanti, a bogati su mineralima i vitaminima.  Glavna uloga „detox“ čajeva je ta da vraćaju u balans Vaš organizam, reguliraju probavu, uklanjaju toksine i rade hidrataciju Vašeg metabolizma. Pojedine vrste „detox“ čajeva će Vam također pomoći da izgubite višak kilograma ukoliko pravilno kombinirate ishranu i tjelovježbu.

Naši „detox“ čajevi napravljeni su s ciljem vraćanja Vašeg tijela u balans. U Pampa biljnim čajevima najviše je zastupljeno naše tradicionalno ljekovito i aromatično bilje koje raste na područjima cijele Hrvatske. Kombiniranim receptima pojedinih vrsta ljekovitog bilja napravili smo najbolje kombinacije čajeva koje će Vam pomoći u proljetnom detoksu i pripremiti Vaše tijelo za nadolazeće ljeto.

Za proljetni period preporučujemo ova 3 čaja:

Ježučko

Biljni čajni pripravak koji radi detox organizma i ublažava tegobe kod nepravilnog rada jetre i žući.

Čajni pripravak za poboljšanje rada jetre i žući, za obnavljanje stanica jetre i regulaciju lučenja žući, detox, detoksikacija, proljeće

Ježučko, biljni čaj

Biljke poput mente, cikorije, bročike (ivanjsko cvijeće), kičice i stolisnika općenito su u tradiciji poznate kao najkorisnije biljke, te bi ih svako domaćinstvo trebalo imati u svojoj kuhinji.

Menta ili paprena metvica poznata je još u tradicionalnoj medicini i pučkoj predaji kao jedna od najljekovitijih biljaka na ovim prostorima. Naši preci su je uvelike koristili za opuštanje, smirenje te kod probavnih smetnji. Današnja saznanja iz moderne farmacije govore u prilog tome kako je menta jedna od bitnijih biljaka koja se može korisititi kod poremećaja rada jetre i žući. Najbolje djelovanje na jetru i žuć imaju upravo njeni listovi.

Ivanjsko cvijeće ili bročika poznato je po tome da čisti krv i potiće čišćenje jetre. Ova biljka je najviše zastupljena u mješavinama za „detox“ organizma.

Korijen maslačka prema posljednjim istraživanjima dokazano smanjuje toksine u tijelu odnosno jetri, te ima hidralatski učinak na cijeli organizam.

Uzmemo li u obzir sve ove prednosti koje sadrži čajna mješavina  „Ježučko“  sigurni smo da je  baš ona Vaš prvi korak k detoksikaciji organizma.

Kada ga je najbolje ispijati?

Mršavko

Mješavina sastavljena od uzgojenog domaćeg bilja koji će Vam olakšati borbu s viškom kilograma te ubrzati probavu i metabolizam.

Čaj za mršavljenje, regulaciju tjelesne težine i probave, mršavljnje, detoksikacija, detox, regulacija probave, biljni čaj, čaj, mješavina domaćeg čaja

Mršavko, biljni čaj

Čajna mješavina „Mršavko“ sastavljena je od: kore krkavine, stolisnika, kukuruzne svile, poljske preslice, lista breze i kamilice. Navedevne biljke jedne su od najbitinih sastojaka ovog biljnog čaja koje zajedno čine odličan čaj za ubrzavanje metabolizma i reguliranje probave.

Kora krkavine

Ova biljka poznata je kao izuzetno dobar laksativ. Potiče rad crijeva i sprječava nadutost. Vrlo dobro regulira rad crijeva i asorpciju vode u njima. Kao samostalan čaj se ne preporučuje piti, te se konzumira u mješavinama u točno određenim dozama. Preparati na bazi kore krkavine ne preporučuju se trudnicama i doljiljama.

Poljska preslica

Čaj od poljske preslice uspješno potiće izlučivanje urina i vrlo je djelotovoran kod bolesti mokraćnih puteva i bubrega. Koristi se najviše u mješavinama biljnih čajeva koje imaju karakteristiku diuretičkog djelovanja. Čisti čaj od poljske preslice ne preporuča se koristiti samostalno duže vrijeme i zato se preporuča koristiti u kombinaciji s nekim drugim biljakama.

Breza

List breze je izuzetan diuretik koji čisti krv, mokraćne kanale i ostale tkz. vodene bolesti. Jedna je od najboljih biljaka za „detoksikaciju“ organizma. Čisti čaj od lista breze se može neograničeno korisiti te nema nikakvih negativnih nuspojava.

Priroda nam daje najbolje od sebe kako bi nam pomogla u borbi s narušenim zdravljem te vratila u naš organizam tjelesnu ravnotežu. Uz pravilu primjenu, kontrolirani uzgoj, tradiciju koje ima naša sredina, postoje kombinacije biljaka koje rastu na našem području, a mogu nam pomoći u riješiti ovaj problem.

Kada ga je najbolje ispijati?

Kopriva

Prirodno ubrana i sušena kopriva. Potrudili smo se i odvojili smo stabljiku od listova tako da možete uživati u najkvalitetnijoj koprivi koja dolazi iz Koprivnice. Mi smo posebno vezani za koprivu jer je naš grad Koprivnica dobio je ime po toj plemenitoj biljci te je jedan od simbola grada. Zato uživajte u našem čaju!

Prirodno ubrana i sušena kopriva, čaj od koprive, čišćenje organizma, jačanje imuniteta, detoksikacija, detox, upala mokračnih kanala. čišćenje krvi

Kopriva, biljni čaj

Ova biljka nadasve je poznata po širokom spektru djelovanja. Dobra je za reguliranje i smanjivanje tegoba uzrokovanim čestim mokrenjem, potiče rad bubrega, čisti krv, jača imunitet, smanjuje alergijske reakcije, poboljšava probavu, a ima i umirujuće djelovanje.

Čaj od koprive preporučuje se svim uzrastima i trebala bi se što više koristiti. Ne samo u čajevima nego u jelima i sokovima.

Kada ga je najbolje ispijati?

KUPI ONLINE!

Dijeta, Mršavko, biljni čaj, čaj, čaj za mršavljenje, mješavina domaćeg,čaja, mršavljenje, kako mršaviti, detox

MRŠAVKO

detoksikacija, jetra, bolji rad jetre, biljni čaj, mješavina domaćeg čaja, detox, balans, čišćenje žući

JEŽUČKO

čaj od koprive, kopriva, biljni čaj, čaj za čišćenje krvi, detokiskacija, detox, upala mokračnih kanala, probava

SMIRKO

podravski čaj, biljni čaj, domaći čaj, jačanje imuniteta, gripa, prehlada, čišćenje, detox, detoksikacija, fini čaj, premium čaj, najbolji čaj

PODRAVSKI ČAJ (ADRIA-TEA)

kolesterol, trigliceridi, čaj protiv kolesetrola, čišćenje krvi, detoksikacija, detox, kadulja

KOLESTERKO