„Domaće je domaće“ vrijeme je za čajeve

„Domaće je domaće“ naziv je vrlo zanimljive sajamske manifestacije u kojoj će također sudjelovati naša ekipa „Pampa-tea“ čajeva. Naše biljne čajeve možete nabaviti na Sajmu „Domaće je domaće“ koji se održava na Jelačić placu od 01.09.2017 do 06.09.2017. u periodu od 09 h do 19 h. Dolazi jesen i vrijeme je da si obnovite policu sa kvalitetnim mješavinama domaćih čajeva, domaćim ljekovitim, začinskim i aromatičnim biljem. Uz veliku ponudu mješavina domaćih čajeva poput Smirka, Mršavka, Prostatka, Urinka, Katarka, Bronhitka, Lady tea i ostalih…, na ovoj sajamskoj manifestaciji imati ćemo besplatnu degustaciju ledenog Podravskog čaja. Osim besplatne degustacije biljnih čajeva od naših djelatnika možete dobiti besplatne savjete za sva pitanja vezana o čajevima i ljekovitom bilju. Sajam „Domaće je domaće“ nudi bogati izbor domaćih proizvoda poput sireva, kupinovih vina, likera, špeka, kobasica, suvenira koji se proizvode od Podravine pa sve do Dalmacije.

Zašto kupovati proizvode na sajmu „Domaće je domaće“

Ukoliko se želite kvalitetno i zdravo hraniti ovo je idealna prilika da se opskrbite kvalitetnim proizvodima.  Jedan od razloga je da ako ništa ne kupite upoznate nas i naše kolege koji proizvode domaće proizvode a evo Vam još 4 razloga zbog čega morate doći tamo:

  1. Okusite stvarne okuse

Voće i povrće koje kupujete na sajmovima su svježiji i brzo dostupni. Voće, povrće i ostali poljoprivredni proizvodi dopuštena im je potpuna zrelidba na poljima. Prerada ili pakiranje čajeva napravljena je prije sajama te je dovedena izravno Vama – bez utovara na velikim udaljenostima, bez dodvanja umjetnih komponetnih za simuliranje procesa zrenja, bez stajanja mjesecima u skladištu. Ovakvi proizvodi te naši čajevi su kao takvi da ste direktno kupili u našoj pakirnici odmah poslije sušenja, prerade i pakiranja.

  1. Uživajte u sezoni

Hrana koju kupujete na sajmu je sezonska. Svježa je i ukusna te odražava najstarije okuse. Kupnja i kuhanje sa sajma pomažu vam da se ponovo spojite s ciklusima prirode u našoj regiji. Dok se veselite šparogi u proljeće, ljeti uživajte u slatkom kukuruza, pečete bundeve u jesen ili kuhate topli domaći čaj u zimi ponovno se povezujete sa zemljom, vremenom i okretanjem godine.

  1. Zaštitite okoliš

Hrana u EU- putuje prosječno 1.000 km do vašeg tanjura. Sve to koristi velike količine prirodnih resursa (osobito fosilnih goriva), doprinosi onečišćenju i stvaranju smeća s dodatnom ambalažom. Konvencionalna poljoprivreda također koristi mnogo više resursa od održive poljoprivrede i zagađuje vodu, zemlju i zrak s otrovnim poljoprivrednim nusproizvodima. Hrana kupljena na sajmovima transportirana je kraćim udaljenostima i obično se uzgaja pomoću metoda koje umanjuju utjecaj na zemlju.

  1. Što jedete?

Mnogo je hrane pronađeno u trgovinama prehrambenim proizvodima visoko obrađeno i uzgojeno korištenjem pesticida, hormona i antibiotika.  Ove prakse mogu imati negativne učinke na ljudsko zdravlje. Nasuprot tome, većina hrane pronađenih na poljoprivrednom tržištu minimalno je obrađena, a mnogi naši poljoprivrednici i proizvođaći hrane u velikoj mjeri idu na rast najizdržljivijih proizvoda pomoću održivih tehnika, branje proizvoda neposredno prije plasmana na tržište, te njihova prerada i pakiranje  prije same distribucije.