„Imamo, a ne znamo“

Kada čovjek i priroda uspostave sklad i priroda nas podari djelotvornim biljkama koje nam mogu pomoči kod raznih problema. Jedan takav sklad uspješno pomaže kod probavnih i želučanih problema. Mi vjerujemo da smo pronašli upravo takav sklad koji se nalazi u sve popularnijoj mješavini domaćeg čaja «Katarko» koji je uspješno pomaže ljudima od 2000. godine.

Ne kaže se bez razloga „imamo, a ne znamo“

Stresni stil života, loša prehrana, prezačinjena hrana i sve što je danas svakodnevica kod svih nas, preddispozcija su da imamo probleme sa gastritisom i ostalim želučanim smetnjama. Povećano lučenje želučane kiseline posljedica je kronične upale želuca, katara ili gastitisa te čira na želucu, naročito na dvanaestercu.

Današnja znanja i tehnologije koje smo u prošlosti poznavali, a danas ih koristimo i unaprjeđujemo, mogu biti za Vas dobitna kombicija u prevenciji i ublažavanju želučanih tegoba. Danas biljke koje se uzgajaju u Podravini, a nisu u doticaju sa intezivnom poljoprvrednom proizvodnjom i ostalim zagađivačima daju novu dimenziju ne samo da uživate u biljnim čajevima nego se i brinu o Vašm zdravlju.

Katarko blagotvorno djeluje na:

  • upalu želuca (gastritis),
  • čir na želucu,
  • čir na dvanestercu,
  • upali debelog crijeva – kolitis,
  • otklanjanjanju nadutosti,
  • povećava aktivnost crijeva,
  • uspostavlja prirodan rad želuca i crijeva.

Katarko blagotvorno djeluje na upalu želuca (gastritis), čir na želucu, čir na dvanaestercu, upali debelog crijeva – kolitis, otklanjanjanju nadutosti, povećava aktivnost crijeva, uspostavlja prirodan rad želuca i crijeva.

Katarko je optimalna mješavina stolisnika, kamilica, nevena, trputca, mente i kičice zato jer:

Stolisnik: poznatija kao hajdučka trava je biljka prvog reda ljekovitosti. Suvremena biologija potvrdila je sve stare primjene stolisnika a u narodnoj medicini već je otkrila i druge ljekovitosti.

Kamilica: ujedinjuje u sebi mnoge djelotovrne ljekovite tvari kao stolisnik. Nema korisnije biljke od cvijeta kamilice koja se upotrebljava gotovo za sve bolesti.

Neven: poznat kao ukrasna biljka, ali posjeduje mnogostruku ljekovitost. Mnogi ljekoviti sastojci stavljaju ga u položaj izvarendne ljekovitosti.

Trputac: jedna od najstarijih, najrašireniji i najljekovitijih biljaka. Vrlo je cijenjen u Kini, Španjolskoj i Portugalu.

Menta: aromatična i ugodna biljka. Vrlo omiljena biljka pa se koristi svakodnevno. Ima ih više vrsta, ali najkvalitetnija je ipak Mentha piperita L.

Kičica: vrlo gorka biljka ali malo je našeg ljekovitog bilja koje pomažu kod bolesti želuca kao kičica.

Priroda nas je bogato nagradila ljekovitim biljem za uspješno liječenje želučanih problema, stoga ovu čajnu mješavinu upotrebljavamo za reguliranje probave, želučane kiseline, gastritisa i čira na želucu.

Priprema čaja: U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Možete ga po želji zasladiti ali nemojte pretjerivati sa šećerom! Tih 8 dcl pokušajte popiti tokom dana. Obavezno se potrudite da ga ujutro popijete na “tašte”. Ako ste u gužvi ujutro sa vremenom napravite ga večer prije jer ga slobodno možete koristiti idući dan.