Po drugi puta prisustvujemo na Svetoj Nedjelji u Ludbregu.

Ovaj vikend od 01.09.2017. do 03.09.2017. naši biljni čajevi nalaziti će se u Dvorcu Batthyany. Uz ugodno druženje sa našim djelatnicima koji će prezentirati naše odlične čajeve kao što je čaj Smirko, Mršavko, Dijabetko, Katarko, Bronhitko, Urinko, Lady tea, Podravski čaj, Bubrenko, Prostatko, Čaj od Kamilice, Koprive i ostalo ljekovito bilje možete ćete besplatno degustirati ledene biljne čajeve. Osim naših „Pampa tea“  čajeva društvo će nam praviti i ekipa iz trgovačkog obrta ČokoČaja. Njihova bogata kvalitetna paleta i znanje na području zelenih, crnih, rooibos čajeva upotpunit će Dvorac Batthyany sa vrlo bogatom ponudom čajeva.

Inače osim naših čajeva u Dvorcu Batthyany možete ćete vidjeti puno zanimljivih stvari iz njegove bogate povijesti. Tako on je poznat po tome da je veliku obnovu dvorca poduzeo je knez Ludovik Batthyany od 1745. godine, a radovi su trajali nekoliko desetljeća. Vjeruje se da je dvorac građen prema projektu značajnog štajerskog arhitekta Josepha Huebera, koji je staru tvrđavu uklopio u novi barokni dvorac. Novi dvorac također ima četverokutni tlocrt i unutrašnje dvorište, a izvorno je umjesto zadnje etaže imao monumentalan mansardni krov. U dvorcu se nalazi kapela sv. Križa, u kojoj se 1411. godine, prema predaji, dogodilo vjersko čudo pretvorbe krvi u vino. Današnja kapela oblikovana je u Batthyányjevo doba oslikavanjem baroknim zidnim slikama, koje je 1753. radio slikar Mihael Peck iz Kaniže. Uz dvorac se nalaze i dvije gospodarske zgrade, od kojih je značajnija zapadna. Izvorno prizemnica, zgrada je služila kao stan gradskog suca. U njemu je dvorana Sallaterain (ili Sala terrena), u kojoj se također nalaze šarene zidne slike, po prilici nastale u istom razdoblju kao one u kapeli. Ludbreški dvorac obnovljen je devedesetih godina 20. stoljeća i u njemu je danas smješten Restauratorski odjel Hrvatskog restauratorskog zavoda.

Dragi čajoljupci ako ništa nemate za vikend a iz okolice ste Ludbrega, Koprivnice, Čakovca i Varaždine zapalite auto dođite u Ludbreg. Uz besplatnu šalicu ledenog Podravskog čaja obiđite prekrasan dvorac upoznajete povijest i dobro se provedite ovaj vikend u Ludbregu.