Smirko ili 8 najboljih biljaka koje će vas smiriti i uspavati.

 

 

 

Neki su ga probali, nekima je super, nekima je tak-tak, svima je pomogao, a zašto ga onda ne trebate piti?

Jednostavno, možda vam ne treba.

Savršeno ste opušteni, radite ono što volite u pozitivnoj atmosferi okruženi ljudima koji vas vole. Vodite život bez stresa i sve je super onako kako ste si zamislili. Iskreno zavidimo vam i drago nam je radi toga. I dalje ne morate čitati ovaj tekst… Širite i dalje to pozitivnu energiju.

A sada malo stručnije o njemu i od kojih domaćih (da, dobro ste pročitali DOMAĆIH) biljaka koje raste oko nas se sastoji a da nisu putovali daleko do nas – zajedno sa glomaznim marketingom vrijednim svake naslovnice.

„Smirko“ je naziv vrhunske mješavine domaćeg čaja koja sadrži idealne komponente ljekovitog bilja za opuštanje, smirenje i spavanje. Ova idealna čajna mješavina sastavljena je od domaćih biljaka koje su tradicionalno poznate u svim receptima za opuštanje i smirenje.

Sastav ljekovitih biljaka u mješavini domaćeg čaja „Smirko“ daje odličan specifičan orijentalni osvježavajući miris i okus. Ljekovite biljke poput probranih listova domaće mente, matičnjaka, majčine dušice, cvjetova podravske kamilice, crne lipe, crvenog hibiskusa, korijena valerijane i ploda hmelja daje idealnu kombinaciju za opuštanje.

Dovoljno je jedna šalica prije spavanja i ovaj fini čaj će Vas super smiriti i opustiti. Muči Vas veliki stres i nervozni ste također preporučamo njegovo neograničeno korištenje tokom cijelog dana. Savršene ljekovite biljke te njihov omjer u biljnom čaju „Smirko“ su da nema nikakvih nuspojava.

Čaj „Smirko“ može se kombinirati i sa drugim preparatima za opuštanje, smirenje i spavanje.

 

Mješavina domaćeg čaja „Smirko“ sastavljena je od slijedećih ljekovitih i aromatičnih biljaka.

ili 8 najboljih biljaka koje će vas smiriti i uspavati.

Menta

Menta ili paprena metvica (Mentha piperita L.) poznata je u tradicionalnoj medicini i pučkoj predaji kao jedna od najljekovitijih biljaka na ovim prostorima. Naši preci su je uvelike koristili za opuštanje, smirenje te kod probavnih smetnji. Današnja saznanja iz moderne farmacije govore u prilog tome kako je menta jedna od bitnijih biljaka koja se može koristiti kod poremećaja rada jetre i žući. Najljekovitiji dijelovi biljke mente su njezini listovi.

Više o njoj na https://pampatea.com/proizvod/menta-caj-50-gr/

Matičnjak

Miris i okus (na limun) matičnjaka poznati su još od antičkih vremena. Vjeruje se da čaj od lista matičnjaka poboljšava pamćenje, koncentraciju, smiruje grčeve u crijevima, regulira probavu i rad srca te je dobar kod tjelesne i psihičke iznemoglosti. Prema nekim autorima čaj od matičnjaka vrlo dobro ublažava tegobe uzrokovanih migrenama.

Više o njemu https://pampatea.com/proizvod/maticnjak-caj-50-g/

Cvijet crne lipe

Čaj od crne lipe ima slatkasto medastu ugodnu notu. Crna lipa u našoj tradicionalnoj medicini koristi se kod problema sa prehladom i kod problema sa disanjem. Poznato je da potiče znojenje i pospješuje mokrenje. Lipa može umanjiti tegobe kod kroničnog kašlja, a u prošlosti se također koristila za smirenje.

Više o njoj  https://pampatea.com/proizvod/lipa-caj-50g/

Majčina dušica

Najčešće se koristi u mješavinama s drugim biljkama. Eterično ulje se koristi kod problema s išijasom i reumom. Eterična ulja majčine dušice najviše se koriste u kozmetičkoj industriji, a u novije vrijeme i u farmaceutskoj industriji za proizvodnju sirupa. Tradicionalni biljni pripravci koriste majčinu dušicu jer se vjeruje da regulira i jača dišni sustav. Preporučuje se kod tegoba uzrokovanih bronhitisom, astmom i suhim kašljem. Majčina dušica upotrebljava se i u pripravcima kao sredstvo za jačanje živaca te kod nesanice odraslih osoba i djece.

Više o njoj https://pampatea.com/proizvod/majcina-dusica-35g/

Kamilica

Kamilica kao biljka poznata je u našim krajevima od davnina jer se je primjenjivala za liječenje različitih bolesti. Današnja moderna farmacija i medicina u 21 stoljeću također daje veliku važnost kamilici u izradi ljekovitih pripravaka i liječenju pojedinih bolesti. Od cvijeta kamilice prave se čajevi, kupelji i tinkture. Ulje se koristi u kozmetici i farmaciji za njegu kože. Sastavni je dio lijekova protiv upala od dišnih kanala, slabog imuniteta, debelog crijeva, proljeva kod djece, katara želuca (gastritisa), nesanice, jetre i žući itd…

Više o njoj https://pampatea.com/proizvod/kamilica/

 

Hibiskus

Cvijet hibiskusa ima odlična antioksidativna svojstva. Vrlo je cijenjen u Egiptu. Čaj od cvijeta odlično snižava krvni tlak. Hibiskus također povoljno utječe na razinu kolesterola u krvi. Zbog visokih razina antioksidativnih svojstva također umanjuje stres u organizmu.

 

Valerijana

Čaj od korijena valerijane poznati je kao odličan preparat protiv nesanice. Također valerijana je jedna od glavnih sastojaka u biljnim preparatima kod problema sa migrenama. Današnja istraživanja su pokazala da čaj od korijena valerijane je odličan sedativ. Dosadašnja iskustva kod korištenja čaja od korijena valerijane pokazuju da nema nikakvih nuspojava te da se također može kombinirati i sa drugim preparatima i lijekovima.

Ove plemenite ljekovite i aromatične biljke sastavni su dio našeg finog čaja „Smirko“. Sam sastav pokazuje da je ovo idealna kombinacija biljaka koja savršeno opušta, smiruje i pozitivno utječe na san. Mirisi mente, matičnjaka, kamilice i crne lipe daju posebnu svježu boju u bogatom okusu ovog smirujućeg čaja.

Eto sada ste sve saznali o Smirku i vrijeme je da se sami uvjerite u sve to.

Kada piti Smirko?

 

 

Način pripreme “Smirka”

 

 

„Smirko“ se može piti topao ili hladan.

Priprema čaja:

Priprema toplog čaja: U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Možete ga zasladiti po želji, ali nemojte pretjerivati sa šećerom! Tih 8 dcl pokušajte popiti tokom dana.

Priprema hladnog čaja: U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Možete ga zasladiti po želji, ali nemojte pretjerivati sa šećerom! Stavite ga u hladnjak ili frižider te ga pijte neograničeno. Ne preporučamo ga podgrijavati.