Sajam “Dani hrvatskih tržnica”, Zagreb, Trg bana Jelačića, 25.9.2021.

rujan, 2021

sub25ruj09:0016:00Sajam "Dani hrvatskih tržnica", Zagreb, Trg bana Jelačića, 25.9.2021.09:00 - 16:00 Trg bana jelačića, Zagreb

Detalji

Čajevi na sajmu „Dani hrvatskih tržnica“ u Zagrebu

Nakon gotovo godinu dana konačno dolazimo sa našim najboljim čajevima u Zagreb. Čajevi će biti tamo 25.09.2021. (subota) na Jelačić placu, gdje će se održati poznati sajam „Dani hrvatskih tržnica“. Manifestacija koja je prepoznata od mnogih građana a održava se dugi niz godina. Ovu godinu ćemo 10. puta zaredom prisustvovati ovom prekrasnom sajmu.

Zbog čega smo na sajmu „Dani hrvatskih tržnica“?

Organizator svake godine trudi se da nas male, ali poznate domaće proizvođače, okupi na jednom mjestu. Cilj toga je da Zagreb vidi sve proizvode koje se nude na tržnicama iz čitave Hrvatske. Sajam je jako zanimljiv jer na njemu možete nabaviti namirnice od domaćeg slavonskog kulena, varaždinskog zelja, ličkog krumpira, istarskog maslinovog ulja pa sve do sviježe morske ribe. Kao predstavnici Koprivnice podrazumijeva se da mi ćemo predstavljati naše domaće čajeve, ljekovito i začinsko bilje.

Što je novo od prošlog sajma na Jelačić placu?

Osim što smo godinu dana stariji ove godine smo uveli neke nove čajeve. Naravno kao i svaki sajam u jutarnjim satima imamo besplatnu degustaciju „Podravskog čaja“. Zbog molbe organizatora na sajmu će se po povoljnijim cijenama moći nabaviti domaće ljekovito, začinsko i aromatično bilje te najbolje naše čajeve.

Tamo će biti i naša poznata piramidalna pakiranja čajeva a to su: „Podravski čaj“, „Bronhitko“, „Smirko“, „Mršavko“ i „Bakina kamilica“ koja je nakon prošlogodišnjeg uspjeha na međunarodnom natjecanju Great Taste Award u UK osvojila zvjezdicu i ove godine kao najbolji biljni čaj na svijetu. O tome možete čitati ovdje.

Piramidalno pakiranje je zadnja riječ u tehnologiji pakiranja čajeva. Ljekovito, začinsko i aromatično bilje nalazi se u izvornom sjeckanom, a ne u mljevenom obliku. Sjeckani oblik daje izvornu prirodnu aromu u čaju, dok vrećica u kojoj je pakirano ima veći promjer rupa da se lakše ocijede ljekoviti sastojci. Cilj je da dobijte savršenu šalicu domaćeg čaja.

Osim piramidalnog pakiranja tu su naša poznata rinfuzna pakiranja mješavina čajeva koja možete kupiti u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama. Mješavine domaćih čajeva poput „Prostatko“ (čaj kod ublažavanje tegoba sa prostatom), „Smirko“ (čaj za smirenje), „Katarko“ (čaj za ublažavanje tegoba sa gastritisom), „Urinko“ (čaj za ublažavanje tegoba sa mokraćnim kanalima) i mnogim drugim mješavinama biti će i tamo predstavljeni. Sastavni dio ovih čajeva je i ljekovito, začinsko bilje koje možete zasebno kupiti samo na sajmu. Svakako moći čete nabaviti i rinfuzno pakiranje ovogodišnjeg cvijeta kamilice, lista mlade koprive, stolisnik, kupinu, cvijet bazge, list mente, list matičnjaka, list trpuca, vrbovicu, vrkutu, cvijet nevena, cvijet gloga, sljez, korijen maslačka, šipak i mnoge druge biljke.

Novi proizvodi

Ove godine u ljetnim mjesecima stavili smo novu ljekovitu biljku koja se u svijetu puno koristi u čajevima. Riječ je o limunskoj travi. Limunska trava fantastičnog je okusa. Spada u porodicu biljaka koje daju miris citrusa (nešto poput matičnjaka/mellise). Danas je poznato preko 55 sorti limunske trave. Čaj od nje ima specifičan slatkasto-limunkasti okus. Odličan je kada se pomiješa sa matičnjakom ili mentom te  tada daje osvježavajuću notu u ljetnim mjesecima. Vrlo se često koristi kao ledeni čaj ili sastavni je dio mnogih osvježavajućih napitaka.

Osim limunske trave imamo i u ponudi novi oblik čaja od hibiskusa. Naime, radi se o tome da smo ove godine odlučili ne sjeckati hibiskus nego ponuditi čitavi sušeni cvijet. Komentari od postojećih kupaca vrlo su pozitivni tako da ga svakako probajte nabaviti.

Jesen je stigla i namijenjena za berbu grožđa koje će kasnije služiti za dobivanje vina ili rakije tropice/loze. Za one koji žele poboljšati potrošnju loze/tropice svakako preporučamo da si nabave našu poznatu „Auroru“ mješavinu za rakiju travaricu i biljni liker.

Ukoliko ne stignete na Jelačić plac u subotu do 16 h sve ovo možete nabaviti na https://pampatea.com/kupicaj/ ili potražiti u ljekarnama, specijaliziranim trgovinama i biljnim apotekama https://pampatea.com/gdje-kupiti/

Vaš povratak prirodi!

Pampa-tea

Vrijeme

(Subota) 09:00 - 16:00

Lokacija

Zagreb

Trg bana jelačića, Zagreb

Ostavite komentar

Naslov

Go to Top