fbpx

gastritis

Home » gastritis
 • Anđelika čaj, 50g

  19.99 kn s PDV-om
  Čaj od korijena anđelike Angelica archangelica L Anđeliku (korijen) su ljudi odavna koristili kao hranu, začin i lijek zbog aromatičnog okusa. Pučka medicina poznaje anđeliku (korijen) kao biljku koja tjera mokraću i jača živčani sustav. Često se koristi u liječenju slabog želuca i želučanih bolesti – smiruje nervozu želuca, želučane i trbušne bolove, poboljšava probavu, koristi se u liječenju čira na želucu ili dvanaesniku, gastritisa, enteritisa, žgaravice, ženskih bolesti. Čaj od korijena anđelike je dobar pomagač protiv žgaravice, podrigivanja te služi za smirivanje želuca i probave. Preporučala se za vraćanje vitalnosti i brz oporavak.
 • Crni sljez čaj, 25g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od cvijeta crnog sljeza

  Malva sylvestris L.

  Prema tradiconalnom vjerovanju čaj od crnog sljeza prije svega pomaže kod upale sluznica u organizmu, gastritisa, upale sluznice mjehura, crijevnih i želučanlh kanala, usne šupljine, kao i kod čira na želucu i crijevima. Čaj od cvijeta crnog sljeza najčešće se koristi kod upale usne šupljine i ždrijela te kod kašlja. Zajedno se može kombinirati i sa ostalim biljkama. Neki tradicionalni recepti ga koriste kod izrade kupki radi cirkulacije i smanjivanja upala na koži. Ova biljka je vrlo prikladana za široku upotrebu te nema nikakvih nuspojava.
 • Iđirot čaj, 50g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od korijena iđirota

  Radix calami L. Narodni nazivi: baban, inđirot, kalamus, komuš, mirisni korijen, mirišljava trava, mirisavi šaš, vodeni ljiljan, sabljar. Za čaj najčešće se upotrebljava korijen biljke iđirota. Iđirot služi kod liječenja gastritisa tj. katara želuca i ostalih dugotrajnih želučanih tegoba.  Također je dobar kod problema u crijevima. Osim što pomaže kod želučanih problema, regulira istjecanje žući i njezino pravilno izlučivanje te pomaže kod pomanjkanja apetita jer pojačava rad želuca. Vremensko ograničenje primjene ovog čaja je do 2 tjedna nakon toga napravite 3 dana pauzu. Ne preporuča se trudnicama i dojiljama.
 • Kamilica čaj, 80g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od cvijetića kamilice (I klasa.)

  Matricaria chamomilla L. Sušeni cvijet kamilice koji se uzgaja na podravskim plantažama, dulje od 50 godina. Ova kamilica smatra se jednom od najkvalitetnijih na svjetskom tržištu, a prepoznali su je mnogobrojnih svjetski priznati proizvođači čajeva. Vrlo je prepoznatljivog mirisa i okusa koji će Vas oduševiti. Kamilica kao biljka poznata je u našim krajevima od davnina jer se je primjenjivala za liječenje različitih bolesti. Današnja moderna farmacija i medicina u 21 stoljeću također daje veliku važnost kamilici u izradi ljekovitih pripravaka i liječenju pojedinih bolesti. Od cvijeta kamilice prave se čajevi, kupelji i tinkture. Ulje se koristi u kozmetici i farmaciji za njegu kože. Sastavni je dio lijekova protiv upala od dišnih kanala, slabog imuniteta, debelog crijeva, proljeva kod djece, katara želuca (gastritisa), nesanice, jetre i žući itd…
  • I klasa cvijetića kamilice
  • brana na nezagađenim površinama
  • bogata eteričnim uljima
 • Priroda nas je bogato nagradila ljekovitim biljem za uspješno liječenje želučanih problema, stoga ovu čajnu mješavinu upotrebljavamo za reguliranje probave, želučane kiseline, gastritisa i čira na želucu.
  • učinkovit
  • gorkog okusa
  • želučane tegobe
  • reguliranje probave
 • Stolisnik čaj, 50g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od stolisnika

  Achillea millefolium L. Narodni nazivi: hajdučka trava, hajdučica, kunica, kostrijet, roman. Prema tradicionalnoj predaji i prema novim znanstvenim istraživanjima stolisnik je dobar protiv želučanih tegoba, odnosno regulira rad želuca, dobro regulira želučanu kiselinu, pozitivno djeluje na gornji dio probavnog trakta, odnosno olakšava probavu u gornjem dijelu tankog crijeva. Čaj od stolisnika koristi se također kod nedovoljnog apetita. Ova biljka je glavni sastojak našoj čajnoj mješavini Katarko kojeg preporučamo kod želućanih problema. Isto tako koristan je kod menstrualnih tegoba žena, dobar je diuretik te sastavni je dio preparata pri regulaciji krvnog tlaka. Nova istraživanja o stolisniku pokazala su da je poznat po svojim sposobnosti kod zacjeljivanja rana. Smatra se da na ima hemostatsko, antiseptičko i antibakterijsko djelovanje. Djelovanje lista, kada se stavlja u nosnicu, može zaustaviti krvarenje iz nosa. Trudnice bi trebale izbjegavati čestu uporabu stolisnika u velikim dozama na duže vrijeme. Stolisnik je stimulans maternice pa stoga trudnice i dojilje ga ne bi trebale koristiti.
X