fbpx

žuć

Home » žuć
 • Borovica čaj, 50g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od plodova borovice

  Juniperus communis L. Čaj od plodova borovice jača živce i želudac, čisti krv, odvodi otrovne plinove, a s mokraćom i loše sokove, izaziva znojenje, liječi vodenu i bubrežnu bolest, čisti jetru, drobi i odvaja kamence i pijesak iz žuči, bubrega, mokraćnog mjehura. Ipak se ne preporučuje osobama slabih bubrega i trudnicama. Za lijek se beru plodovi, iglice, vrškovi grančica i samo drvo. Nakon što se plodovi uberu, suše se u tankom sloju na suhom i zračnom mjestu. Plod smreke ili borovice ne smije se sušiti na suncu i umjetnoj toplini.
 • Kamilica čaj, 80g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od cvijetića kamilice (I klasa.)

  Matricaria chamomilla L. Sušeni cvijet kamilice koji se uzgaja na podravskim plantažama, dulje od 50 godina. Ova kamilica smatra se jednom od najkvalitetnijih na svjetskom tržištu, a prepoznali su je mnogobrojnih svjetski priznati proizvođači čajeva. Vrlo je prepoznatljivog mirisa i okusa koji će Vas oduševiti. Kamilica kao biljka poznata je u našim krajevima od davnina jer se je primjenjivala za liječenje različitih bolesti. Današnja moderna farmacija i medicina u 21 stoljeću također daje veliku važnost kamilici u izradi ljekovitih pripravaka i liječenju pojedinih bolesti. Od cvijeta kamilice prave se čajevi, kupelji i tinkture. Ulje se koristi u kozmetici i farmaciji za njegu kože. Sastavni je dio lijekova protiv upala od dišnih kanala, slabog imuniteta, debelog crijeva, proljeva kod djece, katara želuca (gastritisa), nesanice, jetre i žući itd…
  • I klasa cvijetića kamilice
  • brana na nezagađenim površinama
  • bogata eteričnim uljima
 • Kičica čaj, 50g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od kičice

  (Centaurii minoris L.) Čaj od kičice koristio se je za liječenje želučanih tegoba, pospješivanje apetita, začepljenosti i slabokrvnosti. Tradicionalna medicina preporuča da se kičica pije cijeli dan gutljaj po gutljaj kada se loše osjećamo odnosno kada nas boli želudac. Također neki autori navode da je kičicu dobro koristiti kada imamo probleme sa jetrom i žući. Nova istraživanja su pokazala da gorka kičica poboljšava probavu odnosno lučenje želučanih sokova gdje se stimulira apetit i poboljšava probava. Autori o ljekovitom bilju u novije vrijeme za kičicu govore da je odličan stimulians za jetru, bubrege i da odlično čisti krv. U našim Pampa-tea čajevima kičica je glavni sastojak u čajnoj mješavini Katarko koji je namijenjen za ublažavanje želučanih tegoba. Ona je također jedna od glavnih komponenti i u našem čaju Ježučko koji je namijenjen za čišćenje jetre i žući.
X