Čajevi u piramidama 2018-03-08T09:19:13+00:00
čajevi u piramidama

Pronađene

piramide

u Podravini!

Saznajte kako smo pronašli prve piramide u Podravini prilikom branja ljekovitog bilja.

Pronađene piramide u Podravini!

Saznajte kako smo pronašli prve piramide u Podravini prilikom branja ljekovitog bilja.

Ne, nažalost nismo pronašli piramide u Podravini, nego su to naši čajevi u piramidalnim vrećicama! :)

čajevi u piramidama

NAŠE PIRAMIDE

Izaberite svoju piramidu

Da bi smo olakšali pripremu vrhunskih biljnih čajeva uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim načinom pakiranja štedimo vrijeme i dodatnu pripremu čaja dok kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja.

bronhitko čaj u piramidi

BRONHITKO U PIRAMIDI

Bronhitko je izuzetno ukusna čajna mješavina punog okusa i mirisa idealna za zimsko vrijeme kao prevencija kod kašlja, bronhitisa i astme.

Saznaj više
mrsavko-caj-u-piramidi

MRŠAVKO U PIRAMIDI

Mršavko biljni čaj u piramidama za mršavljenje, ubrzavanje metabolizma, pomoć kod pravilnog mršavljenja i dijeta. Mješavina domaćeg čaja za najbolje i zdravo mršavljenje.

Saznaj više
Smirko caj u piramidama

SMIRKO U PIRAMIDI

Smirko je idealan čaj za svakodnevnu upotrebu. Biljke u Smirku su poznate u tradiciji kao nabolje kombinacije za opuštanje, smirenje i spavanje.

Saznaj više
podravski caj u piramidama

PODRAVSKI ČAJ U PIRAMIDI

Podravski čaj u piramidama je sastavljen od domaćih ljekovitih i aromatični biljaka. Ovu finu mješavinu domaćeg čaja preporučamo piti tokom cijele godine. „Podravski čaj“ idealan je u borbi protiv gripe, prehlade te je jako dobro utječe na jačanje imuniteta i njegovu detoksikaciju.

Saznaj više
kamilica caj u piramidama

BAKINA KAMILICA U PIRAMIDI

Kod izrade “Bakine kamilice” koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus. Inače podravska kamilica koja se nalazi u “Bakinoj kamilici” spada u najkvalitetnije sorte kamilice na svijetu.

Saznaj više

Zašto „Pampa-tea“ čajevi u piramidalnom pakiranju?

Zašto “Pampa-tea” čajevi u piramidalnom pakiranju?

Danas ljubitelji čajeva sve više vole istraživati nove vrste čajeva i načine pripreme. Kvalitetan čaj iziskuje strpljenje, pravilno doziranje, dugu pripremu, a kasnije i pranje posuđa. Da bi smo olakšali pripremu vrhunskih biljnih čajeva uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim načinom pakiranja štedimo vrijeme i dodatnu pripremu čaja dok kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja.

Što je piramidalna vrećica?

bronhitko piramida

Folija za piramidalno pakiranje čajeva sastavljena je od kombinacije svile i ceuloze u kojoj se nalaze veći promjeri rupa. Veće rupe u ovom tipu materijala napravljene su zbog toga da bi se što bolje osjetila kvaliteta domaćeg čaja. Čaj u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju nego u sjeckanom gdje se pritom pazi da biljka, list i cvijet zadrži što izvorniji prirodan oblik. Takav oblik prerade nalazi se u najkvalitetnijim rinfuznim pakiranjima čajeva. Rezana sušena biljka, list, cvijet ili sušeno voće daleko sadrži više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji se nalaze u praškastom obliku odnosno filter vrećica. Nadalje ono što je bitno i zbog čega smo se mi odlučili proizvoditi “piramide” je da naši ljubitelji čajeva vide kakav čaj piju, jer i sama “piramida” je prozirna.

PREDNOSTI PIRAMIDALNOG PAKIRANJA ČAJEVA

VRIJEME & PRAKTIČNOST & JEDNOSTAVNOST & ŠTEDI VRIJEME

GOTOVO JE S ONIM: “Joj ne stignem”, “Nemam vremena za pripremu”, “Kasnim”, “Kako ću to tamo složiti” i slični izgovori. Sa Pampa-tea piramidalnim vrećicama ti izgovori lagano prestaju.

Prednost piramidalnog pakiranja je u tome da se može jednostavno pripremati gdje ima tople vode (posao, škola, fakultet, kampiranje, odlazak na izlet, itd.).

Ljekovito bilje u „Pampa-tea“ čajevima u piramidalnom i rinfuznom pakiranju?

LJEKOVITO BILJE U “PAMPA-TEA” ČAJEVIMA U PIRAMIDAMA

Pampa-tea čajevi u piramidalnom pakiranju nisu u mljevenom stanju nego u sjeckanom gdje se pazi da biljka, list i cvijet zadrži što izvorniji prirodan oblik. Takav oblik prerade možete naći u našim najkvalitetnijim mješavinama domaćih koji se nalaze u rinfuznom pakiranju. Sjeckana sušena biljka, list, cvijet ili sušeno voće daleko sadrži više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koje nalazimo u praškastom obliku odnosno filter vrećica. Piramidalna struktura vrećica za čajeve dolazi u ovom obliku zbog samog širenja sušenog ljekovitog bilja kada se stavlja u vruću vodu na temperaturama iznad 70 C. Kod ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja koje nije mljeveno u sitne frakcije dolazi do pucanja samog klasične filter vrećice. Veći promjeri rupa koja nalazimo na piramidalnom pakiranju čajeva dopuštaju da lakše voda ulazi do samog čaja. Čaj u piramidalnom pakiranju ima više mjesta da se širi te iz toga proizlazi odličan svježi okus čaja bez dodavanja umjetnih aroma.

Od kuda sve dolazi bilje?

Osim što se vidi u samoj piramidalnoj vrećici da se nalaze čisti probrani sjeckani listovi i cvjetovi aromatičnog, začinskog i ljekovitog bilja. Ljekovito bilje za “Pampa-tea” čajeve uzgajano je na malim parcelama. Parcele za uzgoj domaćeg ljekovitog bilja nalaze se u sjeverozapadnoj Hrvatskoj odnosno područje Kalnika i Podravine (okolica Koprivnice sve do Virovitice). Dio ljekovitog bilja uzgaja se i na područjima Dalmacije. Male parcele za uzgoj ljekovitog bilja nisu obuhvaćene industrijskom poljoprivredom. Kooperanti koji sade za “Pampa-tea čajeve” ljekovito bilje ulažu puno truda i rada da bi proizveli najkvalitetnije komponente za naše čajeve. Kod nas nema tretiranja ljekovitog bilja sa umjetnim gnojivima, pesticidima, herbicidima i ostalim preparatima. Aromatično, začinsko i ljekovito bilje sadi se, obrađuje i bere prema principima tako da se dobije što kvalitetnija biljka za daljnju preradu. Tempiranjem vremena same berbe i njezin način dobiva se sirovina za izradu čaja gdje se kasnije ne treba dodavati nikakve umjetne arome ili zaštitne omotače da se očuva miris i okus čaju. Zato ovakav tip uzgoja ljekovitog bilja idealan je za rinfuzno i piramidalno pakiranje čajeva. Čajevi u našoj “piramidi” svježeg su pakiranja u posebnoj kutiji koja je dizajnirana da bi Vam dočarala mjesta gdje se beru naše biljke.

„Pampa tea“ piramidalno pakiranje

DIZAJN AMBALAŽE

cajevi

Pakiranje piramidalnih vrećica nalazi se u kartonskoj kutiji specijalno izrađeno po našim uputama. Kutije su izrađene od kartona odnosno razgradivog materijala kako bi se sačuvao okoliš. Debljina kutije je debljeg materijala tako da se ne bi oštetile same piramide. Broj piramidalnih vrećica u kutiji je oko 30 komada. Prosjek volumena jedne piramide iznosi od 1,7 do 2,7 grama.

Vanjski izgled kutije izrazito je atraktivan. Atraktivnost izgleda daje posebno oslikana kutija od našeg cijenjenog akademskog slikara Ivana Andrašića. Tema oslikane kutije je panorama podravske ravnice. Stil slike je naiva koja je poznata u svijetu. Cilj ove teme je da Vam dočaramo kako izgleda Podravina gdje se uzgaja i bere ljekovito bilje za naše čajeve.

GODIŠNJA DOBA

cajevi

Kroz godišnja doba ljeto, jesen, zima i proljeće dajemo doživljaj povratku prirodi u uživanju u našim prirodnim domaćim čajevima. Tako u temi zima možete uživati u čaju “Bronhitko”, tema proljeće daje idealan čaj “Mršavko”, ljeto je rezervirano za osvježavanje u “Podravskom čaj” dok jesen je savršena za opuštanje u čaju “Smirko”. Naravno tu je nezaobilazna “Bakina kamilica” koja je prepoznatljiva po kvaliteti u čitavom svijetu. Posebno odabrani cvjetovi kamilice dati će svakodnevni ritual uživanju u domaćem čaju piramidalnog pakiranja.

Naš dragi prijatelj i gospodin Ivan Andrašić (akademski slikar) naslikao je motive Podravskog pejzaža u različito godišnje doba koje smo iskoristili kod dizajna novih kutija za čajeve u piramidama.

Ivan Andrašić rođen je 21. prosinca 1959. godine u Molvama, gdje je pohađao osnovnu školu, dok je gimnaziju završio u Ðurđevcu. Diplomirao je 1983. godine na odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. U Koprivnici živi i djeluje od 1988. Kao samouk počinje slikati vrlo rano u maniri hrvatske naive, a prvu samostalnu izložbu priređuje već 1971. godine. U početku je osnovni izražajni medij Ivana Andrašića slikanje na staklu i crtež solidne grafičke čistoće. Tijekom vremena se pitomi pejsaž molvarske okolice u likovnom izrazu Ivana Andrašića pročišćavao do nadrealne čistoće, u kojoj meki krajolik Podravine poprima putene obline žena, a ženski se likovi spajaju s blagim i erotiziranim tlom Podravine.

Tijekom puna četiri desetljeća sudjelovao je na više od tristo skupnih izložbi diljem Europe, Sjeverne Amerike i Kanade, dok samostalno izlaže na šezdesetak izložbi. Član je DNLUH-a i ZSUH-a.

NAIVNA UMJETNOST – NAIVA

kamlica

Ivan Andrašić, Kamilica

Kako radimo naše piramide?

2018. kupili smo stroj za izradu piramidalnih vrećica za naše najpopularnije mješavine. Nazvali smo ga Anastasia I. jer smatramo da svaki stroj mora imati svoje ime. U video-u pogledajte ukratko kako stroj radi naše piramide.

PROJEKT “Povećanje konkurentnosti obrta nabavkom stroja za piramidalno pakiranje čajeva uključujući redizajn i uređenje poslovnog prostora”

Da bi smo ostali konkurenti, inovativni, zanimljivi domaćem i inozemnom tržištu u 2017. godini pokrenuli smo niz projekata s ciljem stvaranja novih oblika čajeva. Naravno bez potpore institucija poput “HAMAG-BICRO-a” koji nam je bio potporna institucija u projektu “Povećanje konkurentnosti obrta nabavkom stroja za piramidalno pakiranje čajeva uključujući redizajn i uređenje poslovnog prostora”. Tako naš obrt sudjelovao je u natječaju “HAMAG-BICRO-a” “Mali zajmovi” gdje je pozitivno ocijenjen te je realiziran cjelokupni zajam 70/9399. Navedeni zajam je poslužio za izradu strojeva koji služi za piramidalno pakiranje čajeva.

Želim piramidu
X