čajevi u piramidama

Pronađene

piramide

u Podravini!

Saznajte kako smo pronašli prve piramide u Podravini prilikom branja ljekovitog bilja.

Slide thumbnail

Pronađene piramide u Podravini!

Saznajte kako smo pronašli prve piramide u Podravini prilikom branja ljekovitog bilja.

Ne, nažalost nismo pronašli piramide u Podravini, nego su to naši čajevi u piramidalnim vrećicama! :)

čajevi u piramidama

NAŠI ČAJEVI U PIRAMIDALNIM VREČICAMA

Izaberite svoju piramidu

Da bismo Vam olakšali pripremu vrhunskih biljnih čajeva uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim načinom pakiranja štedimo vrijeme i dodatnu pripremu čaja dok kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja.

podravski čaj za imunitet i detoksikaciju

Podravski čaj u piramidama

Podravski čaj u piramidama je sastavljen od domaćih ljekovitih i aromatični biljaka. Ovu finu mješavinu domaćeg čaja preporučamo piti tokom cijele godine. „Podravski čaj“ idealan je u borbi protiv gripe, prehlade te je jako dobro utječe na jačanje imuniteta i njegovu detoksikaciju.

Bronhitko biljni čaj za ublažavanje kašlja, bronhitisa i astme. Mješavina domaćeg čaja namjenen djeci i svim uzrastima. Uskusan čaj

Bronhitko čaj u piramidama

Bronhitko je izuzetno ukusna čajna mješavina punog okusa i mirisa idealna za zimsko vrijeme kao prevencija kod kašlja, bronhitisa i astme.

mrsavko-caj-za-mrsavljenje

Mršavko čaj u piramidama

Mršavko biljni čaj u piramidama za mršavljenje, ubrzavanje metabolizma, pomoć kod pravilnog mršavljenja i dijeta. Mješavina domaćeg čaja za najbolje i zdravo mršavljenje.

Smirko biljni čaj za smirenje, nesanicu i opuštanje

Smirko čaj u piramidama

Smirko je idealan čaj za svakodnevnu upotrebu. Biljke u Smirku su poznate u tradiciji kao nabolje kombinacije za opuštanje, smirenje i spavanje.

Kamilica domaći biljni čaj

Bakina kamilica u piramidama

Kod izrade “Bakine kamilice” koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus. Inače podravska kamilica koja se nalazi u “Bakinoj kamilici” spada u najkvalitetnije sorte kamilice na svijetu.

Zašto „Pampa-tea“ čajevi u piramidalnom pakiranju?

Zašto “Pampa-tea” čajevi u piramidalnom pakiranju?

Danas ljubitelji čajeva sve više vole istraživati nove vrste čajeva i načine pripreme. Kvalitetan čaj iziskuje strpljenje, pravilno doziranje, dugu pripremu, a kasnije i pranje posuđa. Da bi smo olakšali pripremu vrhunskih biljnih čajeva uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim načinom pakiranja štedimo vrijeme i dodatnu pripremu čaja dok kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja.

Što je piramidalna vrećica?

bronhitko piramida

Folija za piramidalno pakiranje čajeva sastavljena je od kombinacije svile i celuloze u kojoj se nalaze veći promjeri rupa.Veće rupe u ovom tipu materijala napravljene su kako bi se što bolje osjetila kvaliteta domaćeg čaja. Čaj u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom, već u sjeckanom stanju kako bi biljka, list i cvijet zadržali što izvorniji prirodan oblik. Takav oblik prerade nalazi se u najkvalitetnijim rinfuznim pakiranjima čajeva. Rezane sušene biljke, listovi, cvjetovi ili sušeno voće sadrže mnogo više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji su u praškastom obliku, odnosno u filter vrećicama. Nadalje, ono što je bitno i zbog čega smo se odlučili proizvoditi “piramide” je želja da naši ljubitelji čajeva vide kvalitetu sastojaka (jer i sama “piramida” je prozirna) i uživaju u vrhunskom čaju.

PREDNOSTI PIRAMIDALNOG PAKIRANJA ČAJEVA

PRAKTIČNOST & JEDNOSTAVNOST & UŠTEDA VREMENA

GOTOVO JE S ONIM: “Joj ne stignem”, “Nemam vremena za pripremu”, “Kasnim”, “Kako ću to tamo složiti”… Pampa-tea piramidalnim vrećice brišu izlike

Priprema čaja sada je još jednostavnija – uz Pampa-tea piramidu čaja i toplu vodu, uživajte u vrhunskom čaju na svakom koraku – na poslu, u školi, na fakultetu, na kampiranju, na izletu,…

Ljekovito bilje u „Pampa-tea“ čajevima u piramidalnom i rinfuznom pakiranju?

LJEKOVITO BILJE U “PAMPA-TEA” ČAJEVIMA U PIRAMIDAMA

Pampa-tea čajevi u piramidalnom pakiranju nisu u mljevenom, već u sjeckanom stanju kako bi biljka, list i cvijet zadržali što izvorniji prirodan oblik. Takav oblik prerade možete naći u našim najkvalitetnijim mješavinama domaćih čajeva u rinfuznom pakiranju. Sjeckana sušena biljka, list, cvijet ili sušeno voće sadrže mnogo više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji su u praškastom obliku, odnosno u filter vrećicama. Piramidalna struktura vrećica za čajeve dolazi u ovom obliku kako bi ostalo više mjesta za širenje sušenog ljekovitog bilja, do kojeg dolazi kada se ono stavlja u toplu vodu temperature iznad 70 C. Kod ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja koje nije mljeveno u sitne frakcije dolazi do pucanja klasične filter vrećice. Veći promjeri rupa koja nalazimo na piramidalnom pakiranju Pampa-tea čajeva dopuštaju da voda lakše prodire do bilja, iz čega proizlazi odličan svježi okus čaja bez dodavanja umjetnih aroma.

Od kuda sve dolazi bilje?

U svakoj piramidalnoj vrećici Pampa-tea čajeva nalaze se čisti probrani sjeckani listovi i cvjetovi aromatičnog, začinskog i ljekovitog bilja. Parcele za uzgoj domaćeg ljekovitog bilja nalaze se u sjeverozapadnoj Hrvatskoj na području Kalnika i Podravine (okolica Koprivnice sve do Virovitice) i na području Dalmacije. Kooperanti koji sade ljekovito bilje za “Pampa-tea” čajeve ulažu puno truda i rada da bi proizveli najkvalitetnije sastojke za naše čajeve. Kod nas nema tretiranja ljekovitog bilja umjetnim gnojivima, pesticidima, herbicidima i ostalim preparatima. Aromatično, začinsko i ljekovito bilje sadi se, obrađuje i bere prema principima koji daju što kvalitetniju biljku za daljnju preradu. Načinom i tempiranjem vremena same berbe dobiva se vrhunska sirovina za izradu čaja, bez potrebe za dodavanjem umjetnih aroma ili zaštitnih omotača kako bi se očuvao miris i okus čaja. Zato je ovakav tip uzgoja ljekovitog bilja idealan za rinfuzno i piramidalno pakiranje čajeva.

„Pampa tea“ piramidalno pakiranje

DIZAJN AMBALAŽE

Čajevi u piramidama poslovni pokloni i bozicni poklon

Piramidalne vrećice Pampa-tea čajeva pakirane su u kartonske kutije specijalno dizajnirane i izrađene po našim uputama. Kutije su kartonske (od biorazgradivog materijala) kako bismo sačuvali okoliš. Kutija je izrađena od debljeg kartona kako se ne bi oštetile same piramide čaja. Broj piramidalnih vrećica čaja u kutiji je 30 komada. Prosjek volumena jedne piramide čaja iznosi od 1,7 do 2,7 grama.

Za izradu ambalaže koristili smo ilustracije od strane našeg poznatog naivnog umjetnika, gosp. Ivana Andrašića, dok za sam dizajn ambalaže (kutije), zaslužan je Graphein studio dizajn i gosp. Aljoša Lijić i to čini naše proizvode još poželjnijim i cjenjenijim. Kroz temu panorame podravske ravnice oslikanu u svjetski poznatom stilu naive, dočaravamo Vam atmosferu Podravine – gdje nastaju naši čajevi.

GODIŠNJA DOBA

Čajevi u piramidama poslovni pokloni i bozicni poklon

Kroz godišnja doba (ljeto, jesen, zima i proljeće) oslikana na kutijama piramidalnih čajeva dočaravamo Vam doživljaj povratku prirodi kad uživate u našim prirodnim domaćim čajevima. Tako uz temu zime možete uživati u čaju “Bronhitko”, uz proljeće idealno u čaju “Mršavko”, ljeto je rezervirano za osvježavanje uz “Podravskom čaj”, dok je jesen savršena za opuštanje u čaju “Smirko”. Naravno, tu je i nezaobilazna “Bakina kamilica” koja je prepoznatljiva po kvaliteti u čitavom svijetu. Posebno odabrani cvjetovi kamilice pružaju svakodnevni ritual uživanja u domaćem čaju piramidalnog pakiranja.

Naš dragi prijatelj, akademski slikar Ivan Andrašić, naslikao je motive podravskog pejzaža kroz četiri godišnja doba kojima smo obogatili dizajn novih kutija naših čajeva u piramidama.

Ivan Andrašić rođen je 21. prosinca 1959. godine u Molvama, gdje je pohađao osnovnu školu, dok je gimnaziju završio u Ðurđevcu. Diplomirao je 1983. godine na odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. U Koprivnici živi i djeluje od 1988. Kao samouk počinje slikati vrlo rano u maniri hrvatske naive, a prvu samostalnu izložbu priređuje već 1971. godine. U početku je osnovni izražajni medij Ivana Andrašića slikanje na staklu i crtež solidne grafičke čistoće. Tijekom vremena se pitomi pejsaž molvarske okolice u likovnom izrazu Ivana Andrašića pročišćavao do nadrealne čistoće, u kojoj meki krajolik Podravine poprima putene obline žena, a ženski se likovi spajaju s blagim i erotiziranim tlom Podravine.

Tijekom puna četiri desetljeća sudjelovao je na više od tristo skupnih izložbi diljem Europe, Sjeverne Amerike i Kanade, dok samostalno izlaže na šezdesetak izložbi. Član je DNLUH-a i ZSUH-a.

NAIVNA UMJETNOST – NAIVA

kamlica

Ivan Andrašić, Kamilica

Kako radimo naše piramide?

2017. godine kupili smo stroj za izradu piramidalnih vrećica za naše najpopularnije mješavine čajeva. Nazvali smo ga Anastasia I. jer smatramo da svaki stroj mora imati svoje ime. U video-u pogledajte ukratko kako stroj radi naše piramide.

PROJEKT “Povećanje konkurentnosti obrta nabavkom stroja za piramidalno pakiranje čajeva uključujući redizajn i uređenje poslovnog prostora”

Da bismo ostali konkurentni, inovativni i zanimljivi domaćem i inozemnom tržištu, 2017. godine pokrenuli smo niz projekata s ciljem stvaranja novih oblika čajeva. Naravno, to bi bilo neizvedivo bez potpore institucija poput HAMAG-BICRO-a koji nam je bio potporna institucija u projektu “Povećanje konkurentnosti obrta nabavkom stroja za piramidalno pakiranje čajeva uključujući redizajn i uređenje poslovnog prostora”. Tako je naš obrt sudjelovao u natječaju HAMAG-BICRO-a “Mali zajmovi” gdje je pozitivno ocijenjen te je realiziran cjelokupni zajam 70/9399. Navedeni je zajam poslužio za nabavku strojeva kojima izrađujemo piramidalna pakiranja naših čajeva.