Bakina kamilica u piramidama, 30 piramida čaja

Bakina kamilica u piramidama, 30 piramida čaja

6,49  s PDV-om

Bakina kamilica u piramidama

Bakina kamilica (jer bake najbolje znaju!) čine čisto odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus. Kamilica, koja se uzgaja u Hrvatskoj sadrži veliku količinu eteričnih ulja zbog primjena novih tehnologija u uzgoju, berbi, sušenju i preradi te se ona smatra kao jedna od najboljih na svjetskom tržištu i priznata je od strane mnogih renomiranih proizvođača čajeva.

Čaj od kamilice blagotvoran je, lagan, slatkastog okusa i mirisa. Najbolji užitak ili upotreba čaja dobiva se od glavica kamilice bez velikih primjesa peteljki. Boja tih glavica mora biti u nijansama svijetlo žute, zlatno žute, zelenkasto žute boje sa bijelim cvijetićima.

„Bakina kamilica“ sadrži 100% prirodne i sušene čiste cvjetove kamilice.

Da bi smo olakšali pripremu 100% prirodno sušene i ubrane „Bakine kamilice“ uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo Vam vrijeme i dodatnu pripremu čaja gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. „Bakina kamilica“ u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju nego se nalaze sami cvjetovi.

Opis

Bakina kamilica u piramidama

Za one koji ne znaju kamilica (Matricaria chamomilla L.) je jedna od najpopularnijih ljekovitih biljaka u svijetu. Čaj od kamilice blagotvoran je, lagan, slatkastog okusa i mirisa. Najbolji užitak ili upotreba čaja dobiva se od  glavica kamilice bez velikih primjesa peteljki. Boja tih glavica mora biti u nijansama svijetlo žute, zlatno žute, zelenkasto žute boje sa bijelim cvijetićima. Naša „Bakina kamilica“ ubrana je na Podravskim plantažama. Kod izrade „Bakine kamilice“ koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus. Inače podravska kamilica koja se nalazi u „Bakinoj kamilici“ spada u najkvalitetnije sorte kamilice na svijetu. Kamilica, koja se uzgaja u Hrvatskoj sadrži veliku količinu eteričnih ulja zbog primjena novih tehnologija u uzgoju, berbi, sušenju i preradi. Primjena i poznavanje ovih tehnologija daju bolju kvalitetu i iskoristivost naše kamilice od ostale kamilice uzgojne u drugim dijelovima svijeta i ona se smatra kao jedna od najboljih na svjetskom tržištu i priznata je od strane mnogih renomiranih proizvođača čajeva.

„Bakina kamilica“ sadrži 100% prirodne i sušene čiste cvjetove kamilice.

Zato smo Vam odlučili ovakve vrhunske prepoznate cvjetove ponuditi posebno u piramidalnom pakiranju.

Zbog čega je „Bakina kamilica“ dobra?

Postoje dvije vrste kamilice: uzgojena kamilica i divlja kamilica. Razlika je u tome što uzgojena kamilica sadrži više eteričnih ulja nego divlja. U izradi „Bakine kamilice“ koristi se uzgojena kamilica. Kod berbe za „Bakinu kamilicu“ koriste se najkvalitetniji cvjetovi.

Kamilica kao biljka poznata je u našim krajevima od davnina jer se je primjenjivala za liječenje različitih bolesti. Današnja moderna farmacija i medicina u 21. stoljeću također daje veliku važnost kamilici u izradi ljekovitih pripravaka i liječenju pojedinih bolesti.

Svi tradicionalni recepti ili knjige obavezno opisuju djelovanje i načine uporabe kamilice. Poznata rečenica istraživača ljekovitog bilja u 16. stoljeću Hieronymus Bock glasi:

Bez toga cvijeta, te sasvim obične kamilice, ne može se ništa postići, jer nema korisnije biljke kao lijeka što je upravo kamilica ne samo najpoznatija nego i najobljubenija ljekovita biljka u narodu“

Biljni čaj od kamilice preporučuje se kod smanjivanja svih vrsta upala, gripe, prehlade, a služi za jačanje imuniteta. Također cvjetovi kamilice koriste se u nekim recepturama za opuštanje i smirenje.

Osim što opušta i smiruje jako je dobra i za probavne tegoba. Narodna medicina preporuča čaj od kamilice kod želučanih tegoba.

 

„Bakina kamilica“ u priramidalnom pakiranju

Da bi smo olakšali pripremu 100% prirodno sušene i ubrane „Bakine kamilice“ uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo Vam vrijeme i dodatnu pripremu čaja gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. „Bakina kamilica“ u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju nego se nalaze sami cvjetovi. Najbolji užitak ili upotreba čaja u terapeutske svrhe dobiva se u obliku klasičnog rinfuznog pakiranja, gdje su zastupljene samo glavice kamilice bez velikih primjesa peteljki. U ovom piramidalnom pakiranju mi smo to uspjeli napraviti.

Dodatne informacije

Težina 60 g
Dimenzije 75 × 80 × 230 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Bakina kamilica u piramidama, 30 piramida čaja”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Upit o proizvodu: Bakina kamilica u piramidama, 30 piramida čaja

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.

Jednu piramidu čaja prelijete s 2-3 dcl kipuće vode i ostavite poklopljeno 15 do 20 minuta. Zasladite po želji. Osim šećera možete dodati med i zaslađivać.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Možda će vam se također svidjeti…

  Go to Top