Kamilica čaj, 80g

Kamilica čaj, 80g

3,19  (24,04 kn) s PDV-om

Čaj od cvijetića kamilice (I klasa.)

Matricaria chamomilla L.

Sušeni cvijet kamilice koji se uzgaja na podravskim plantažama, dulje od 50 godina. Ova kamilica smatra se jednom od najkvalitetnijih na svjetskom tržištu, a prepoznali su je mnogobrojnih svjetski priznati proizvođači čajeva. Vrlo je prepoznatljivog mirisa i okusa koji će Vas oduševiti.

Kamilica kao biljka poznata je u našim krajevima od davnina jer se je primjenjivala za liječenje različitih bolesti. Današnja moderna farmacija i medicina u 21 stoljeću također daje veliku važnost kamilici u izradi ljekovitih pripravaka i liječenju pojedinih bolesti.

Od cvijeta kamilice prave se čajevi, kupelji i tinkture. Ulje se koristi u kozmetici i farmaciji za njegu kože. Sastavni je dio lijekova protiv upala od dišnih kanala, slabog imuniteta, debelog crijeva, proljeva kod djece, katara želuca (gastritisa), nesanice, jetre i žući itd…

 • I klasa cvijetića kamilice
 • brana na nezagađenim površinama
 • bogata eteričnim uljima

Opis

O kamilici

Kamilica (titrica, kamomila, gamilica, zdraviš i bijeli margiš) pripada porodici glavočika (Asteraceae). Latinski naziva Matricaria chamomilla L. ili Chamomilla recutita Linn.
Danas se najviše upotrebljava cvijet kamilice (Chamomillae flos) te eterično ulje (Chamomillae aetheroleum) koje obiluje aktivnim tvarima.

Zašto služi kamilica?

Samonikla kamilica ima puno manji sadržaj eteričnog ulja od uzgojene. Prema nekim autorima, uz kamazulen pri upalnim procesima ljekovito djeluje i bisabolol. Ulje ublažava i smiruje sve vrste upala, djelujući kao antiseptik (za uništavanje zaraznih klica), antiflogistik (za smanjenje upalne reakcije) i antibaktericid.

Svi tradicionalni recepti ili knjige obavezno opisuju djelovanje i načine uporabe kamilice. Poznata rečenica istraživača ljekovitog bilja u 16. stoljeću Hieronymus Bock glasi:
„Bez toga cvijeta, te sasvim obične kamilice, ne može se ništa postići, jer nema korisnije biljke kao lijeka što je upravo kamilica ne samo najpoznatija nego i najobljubenija ljekovita biljka u narodu“

Kamilica kao biljka poznata je u našim krajevima od davnina. Čaj od kamilice primjenjivao se je za liječenje različitih bolesti. Današnja moderna farmacija te medicina u 21. stoljeću također daje veliku važnost kamilici u izradi ljekovitih pripravaka i liječenju pojedinih bolesti.

Od cvijeta kamilice prave se čajevi, kupelji i tinkture. Ulje se koristi u kozmetici i farmaciji za njegu kože. Sastavni dio je lijekova protiv upala od dišnih kanala, slabog imuniteta, debelog crijeva, proljeva kod djece, katara želuca (gastritisa), nesanice, jetre i žući itd…

Zašto je naša kamilica najbolja?

„PAMPA-TEA“ nudi posebnu kamilicu koja je uzgojena u Podravini. Podravsku kamilicu prepoznali su mnogobrojni vanjski kupci zbog kvalitete te količine eteričnih ulja koja ona sama sadrži.
Naime podravska kamilica sadrži najviše ulja od ostalih svjetskih proizvođača kamilice te zbog toga vrlo je cijenjena i tražena u cijelom svijetu.
Naš čaj koji je napravljen od 100% cvijeta kamilice krasi bogat i aromatičan ukus. Sadrži visoku koncentraciju ulja koju današnja farmacija i medicina cijeni. Osim što Vam možemo ponuditi čisti čaj od Kamilice, u našim mješavinama čajeva je nezaobilazan sastojak.

Svaki naš čaj je izrađen prema tradicionalnom receptu u kojem nezaobilazan vrhunski cvijet kamilice.

Dodatne informacije

Težina 80 g
Dimenzije 80 × 50 × 230 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kamilica čaj, 80g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sastav

cvjetići kamilice
Priprema čaja: U 2 dcl vruće vode (100 °C) nasipati jednu čajnu žlicu te ostaviti 10 -15 minuta poklopljeno. Nakon toga čaj treba procijediti. Može se piti u neograničenim količinama

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Možda će vam se također svidjeti…

  Naslov

  Go to Top