Podravski čaj

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

Čaj ugodnog, punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka. "Podravski čaj" u piramidama ujedno je i savršen saveznik u borbi protiv gripe, prehlade te utječe na jačanje imuniteta i njegovu detoksikaciju.

U PIRAMIDAMA

Želim piramidu

podravski čaj za imunitet i detoksikaciju
Slide thumbnail

Podravski čaj

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

U PIRAMIDAMA

Čaj ugodnog, punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka. "Podravski čaj" u piramidama ujedno je i savršen saveznik u borbi protiv gripe, prehlade te utječe na jačanje imuniteta i detoksikaciju.

podravski čaj za imunitet i detoksikacijuŽelim piramidu

PODRAVSKI ČAJ

U PIRAMIDAMA

Čaj ugodnog, punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka. “Podravski čaj” u piramidama sastavljen je od domaćih ljekovitih i aromatični biljaka. Ljekovite biljke koje se nalaze u ovom finom osvježavajućem čaju su kamilica, bazga, lipa, šipak, matičnjak, kupina, kopriva i neven. Ovu finu mješavinu domaćeg čaja preporučamo piti tokom cijele godine. “Podravski čaj” u piramidama ujedno je i savršen saveznik u borbi protiv gripe i prehlade, te utječe na jačanje imuniteta i njegovu detoksikaciju. Mješavina domaćeg bilja u “Podravskom čaju” daje specifičan slatkasti okus s malom notom kiselosti. Kiselkastu notu ovom predivnom čaju daju ljuske šipka i listovi prosijanog matičnjaka (melise).

Što se to nalazi u Podravskom čaju?

Osim što Hrvatska trenutačno nudi najkvalitetniju kamilicu na svijetu, njezina su ljekovita svojstva od davnina poznata. Prema nekim svjetskim studijama o ulozi kamilice u obliku čajeva dokazano je da čaj od kamilice ima vrlo dobro antimikrobno djelovanje. Pošto su uzrok gripe virusi, njezino antimikrobno djelovanje sigurno će ublažiti razvoj daljnje bolesti.Čaj od kamilice također smanjuje tjelesnu temperaturu. Kamilica djeluje relaksirajuće na organizam te se također koristi za jačanje imuniteta.

Čaj od suhog cvijeta bazge u našim krajevima najviše se spominje u tradicionalnim knjigama kao odlično sredstvo kod respiratornih bolesti. Kao i kamilica ima odlično antimikrobno djelovanje. Odlična je u borbi protiv gripe. Bazga umanjuje simptome nadraženog suhog kašlja. Osim što služi u borbi protiv gripe i bronhitisa ona potiče znojenje. Prema nekim istraživanjima dovoljno je dva dana piti čaj od bazge da gripa u potpunosti nestane.

Plod od šipka najbolje se priprema u obliku čajeva. Čajeve na bazi šipka najbolje je piti tokom zimskih mjeseci kada vladaju prehlade, gripe i viroze radi visokih koncentracija vitamina C. Također se preporuča kod dojilja jer vitamin C iz šipkovog čaja lako prelazi u mlijeko dojilje i dobro utječe na razvoj dojenčadi.

Istraživanja su pokazala da list matičnjaka sadrži puno polifenola koji mogu značajno pomoći u liječenju groznice i u borbi protiv virusa. Čaj od matičnjaka ima prekrasno limunkastu aromu.Osim što kao čaj ima odlična antivirusna svojstva, najčešće se koristi u biljnim čajevima za opuštanje.

 

Čaj od lipe odličan je antioksidans za organizam i služi za podizanje imuniteta. Prema tradicionalnim receptima čaj od cvijeta crne lipe stimulira znojenje te smanjuje simptome groznice. Lipa također doprinosi smanjenju simptoma prehlade i gripe, što se naročito očituje kao smanjenje upale dišnih puteva, kašlja, grlobolje i bolnosti usne šupljine.

Čaj od divljeg lista kupine u novije vrijeme odobren je u Njemačkoj kao jedno od boljih pomoćnih preparata za liječenje blage upale sluznice usta i grla. To ga čini korisnim za ublažavanje upale grla, usta, čireve i upale desni koji se također javljaju kao neki od simptoma gripe.

List koprive jedan je od najstarijih i najpoznatijih biljnih preparata koji se u prošlosti koristio za svakojake zdravstvene tegobe. Opće je poznata stvar da čaj od koprive jača imunitet i poboljšava krvnu sliku. U „Podravskom čaju“ list koprive služi upravo tome. Najnovija istraživanja su pokazala da kopriva ima i odlična antialergijska svojstva.

Suhi cvijet nevena ima izuzetna antibiotska djelovanja. Također sadrži flavonoide koji mogu umanjiti mogućnost da se zarazite gripom, dok vitaminom C povoljno utječe na smanjivanje simptoma gripe. Povoljno utječe na limfne čvorove i jetru zbog izuzetnih detoksikacijskih svojstva na organizam. Prepoznat je i kao jedno od boljih sredstva za borbu protiv gripe i prehlade.

Zašto je dobar “Podravski čaj ili Adria-tea”?

Biljni čaj ugodnog i punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka. Jednostavno ne postoje te riječi u rječniku koje bi Vam mogle opisati ovu biljnu mješavinu. Ovaj čaj pokušajte ispijati u svakoj prigodi kad Vam ga ponude Vaši prijatelji, poznanici i obitelj ili ga možete pripremati u posebnim prilikama kada želite nekoga pozitivno iznenaditi. Ako želite da Vam djeca postanu ljubitelji čajeva svakako im pripremite ovu mješavinu.

Idealan je u vrijeme jesenskih i zimskih mjeseci kada “vladaju” gripe i prehlade, a tokom ljeta odličan je kao hladni napitak. Šalica ovog čaja ojačat će Vaš imunitet i poboljšati Vaše zdravlje.

Namijenjen je svim uzrastima. Čaj je dobitnik puno nagrada! Najveće priznanje dobio je 2010. godine kada je proglašen najkvalitetnijim biljnim čajem u Srednjoj Europi. Ova se mješavina domaćeg čaja može kupiti pod komercijalnim nazivom “Podravski čaj” (za područje cijele kontinentalne Hrvatske), dok mu je naziv za Dalmaciju i izvan granica Hrvatske “Adria-tea”.

KAKO SE PRIPREMA PODRAVSKI ČAJ U PIRAMIDAMA?

Jednu piramidu čaja prelijte s 2-3 dl kipuće vode i ostavite poklopljeno 15 do 20 minuta. Zasladite po želji. Osim šećera možete dodati med i zaslađivač.

Zbog čega je dobar “Podravski čaj” u piramidalnom pakiranju?

Da bismo Vam olakšali pripremu vrhunskog “Podravskog čaja” uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. “Podravski čaj” u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom, već u sjeckanom stanju kako bi biljka, list i cvijet zadržali što izvorniji prirodan oblik. Rezane sušene biljke, listovi i cvjetovi koji se nalaze u “Podravskom čaju” sadrže mnogo više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji su u praškastom obliku, odnosno u filter vrećicama. Cvjetovi probranog cvijeta kamilice, cvijet crne lipe sa Bilogore i prosijani cvijet bazge u kombinaciji s ljuskama šipka i prosijanim listovima mlade kupine, koprive i matičnjaka daju jedinstvenu i specifičnu kvalitetu ovom čaju. Sve ove ljekovite biljke možete vidjeti i probati u jednoj maloj piramidi “Podravskog čaja”.

Uz kvalitetan sastav ljekovitog bilja i odličan okus, tu je i vrlo atraktivan novi dizajn kutije. Na kutiji je u stilu naive oslikana Podravina u ljetno doba. Zbog bogatstva prirode ljeti vrijeme je berbe i sušenja ljekovitog bilja, ali i vrijeme za uživanje u plodovima prirode. Kao osvježavajući čaj u kojem možete uživati tijekom cijele godine, “Podravski čaj” je Vaš povratak prirodi.