Podravski čaj za imunitet u piramidama

Home » Čajevi u piramidama » Podravski čaj za imunitet u piramidama
Podravski čaj za imunitet u piramidama 2018-03-06T23:52:22+00:00

Podravski čaj

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

Čaj ugodnog, punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka. "Podravski čaj" u piramidama ujedno je i savršen saveznik u borbi protiv gripe, prehlade te utječe na jačanje imuniteta i njegovu detoksikaciju.

U PIRAMIDAMA

Želim piramidu

Podravski čaj

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

U PIRAMIDAMA

Čaj ugodnog, punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka. "Podravski čaj" u piramidama ujedno je i savršen saveznik u borbi protiv gripe, prehlade te utječe na jačanje imuniteta i detoksikaciju.

podravski caj u piramidamaŽelim piramidu

PODRAVSKI ČAJ

U PIRAMIDAMA

Čaj ugodnog, punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka. “Podravski čaj” sastavljen je od domaćih ljekovitih i aromatični biljaka. Ljekovite biljke koje se nalaze u ovom finom osvježavajućem čaju su kamilica, bazga, lipa, šipak, matičnjak, kupina, kopriva i neven. Ovu finu mješavinu domaćeg čaja preporučamo piti tokom cijele godine. “Podravski čaj” idealan je u borbi protiv gripe, prehlade te je jako dobro utječe na jačanje imuniteta i njegovu detoksikaciju. Mješavina domaćeg bilja u “Podravskom čaju” daje specifičan slatkasti okus sa malom notom kiselosti. Slatki okus čaju daju cvjetovi kamilice, divlje bazge i crne lipe. Kiselkastu notu ovom predivnom čaju daje ljuske šipka i listovi prosijanog matičnjaka (melise).

Želim piramidu

Što se to nalazi u Podravskom čaju?

Osim što Hrvatska trenutačno nudi najkvalitetniju kamilicu na svijetu njezina ljekovita svojstva su od davnina poznata. Prema nekim svjetskim studijama o ulozi kamilice u obliku čajeva dokazano je da čaj od kamilice ima vrlo dobro antimikrobno djelovanje.  Pošto uzrok gripe su virusi njezino antimikrobno djelovanje sigurno će ublažiti razvoj daljnje bolesti. Također čaj od kamilice smanjuje tjelesnu temperaturu. Kamilica djeluje relaksirajuće na organizam te se također koristi za jačanje imuniteta.

Čaj od suhog cvijeta bazge u našim krajevima najviše se spominje u tradicionalnim knjigama kao odlično sredstvo kod respiratornih bolesti. Također kao kamilica ima odlično antimikrobno djelovanje. Odlična je u borbi protiv gripe. Bazga umanjuje simptome nadraženog suhog kašlja Osim što služi u borbi protiv gripe i bronhitisa ona potiče znojenje. Prema nekim istraživanjima dovoljno je dva dana piti čaja od bazge da u potpunosti nestane gripa.

Plod od šipka najbolje se priprema u obliku čajeva.  Čajeve na bazi šipka najbolje je piti tokom zimskih mjeseci radi visokih koncentracija vitamina C. kada vladaju prehlade, gripe i viroze. Također se preporuča kod dojilja jer vitamin C iz šipkovog čaja lako prelazi u mlijeko dojilje i dobro utječe na razvoj dojenčadi.

Istraživanja su pokazala da list matičnjaka puno sadrži polifenole koji mogu značajno pomagati u liječenju groznice i borbi protiv virusa. Čaj od matičnjaka ima prekrasno limunkastu aromu. Osim što ima odlična antivirusna svojstva u obliku čajeva najčešće se koristi u biljnim čajevima za opuštanje.

 

Čaj od lipe osim što je odličan antoksidans za organizam dobro služi za podizanje imuniteta. Prema tradicionalnim receptima čaj od cvijeta crne lipe stimulira znojenje te smanjuje simptome groznice.  Lipa također doprinosi smanjenju simptoma prehlade i gripe, a to se naročito očituje kod smanjivanja upale dišnih puteva, bolne usne šupljine i smanjivanju grlobolje i kašlja.

Čaj od divljeg lista kupine u novije vrijeme odobren je u Njemačkoj kao jedno od boljih pomoćnih preparata za liječenje blage upale sluznice usta i grla. To ga čini korisnim za ublažavanje upale grla, usta čireve i upale desni koje se također javljaju kao jedni od simptoma gripe.

List koprive jedan je od najstarijih i najpoznatijih biljnih preparata koji se je u prošlosti koristio za svakojake zdravstvene tegobe. Opća poznata stvar da čaj od koprive jača imunitet, dobar je za poboljšanje krvne slike. U Podravskom čaju list koprive smo stavili da Vam se jača imunitet i poboljšava krvna slika. Inače najnovija istraživanja su pokazala da kopriva ima odlična antialergijska svojstva.

Suhi cvijet nevena ima izuzetna antibiotska djelovanja. Također sadrži flavonoide koji mogu umanjiti mogućnost da se zarazite gripom. Cvijet nevena bogat je vitaminom C što također povoljno utječe na smanjivanje simptoma gripe. Povoljno utječe na limfne čvorove i jetru tako da ima izuzetna detoksikacijska svojstva na organizam. Također je prepoznat kao jedno od boljih sredstvi za borbu protiv gripe i prehlade.

Zašto je dobar “Podravski čaj ili Adria-tea”?

Biljni čaj ugodnog, punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka. Jednostavno ne postoje te riječi u rječniku koje bi Vam mogle opisati ovu biljnu mješavinu. Ovaj čaj pokušajte ispijati u svakoj prigodi kad Vam ga ponude Vaši prijatelji, poznanici i obitelj ili ga možete pripremati u posebnim prilikama kada želite nekoga pozitivno iznenaditi. Ako želite da Vam djeca postanu ljubitelji čajeva svakako im pripremite ovu mješavinu.

Idealan je u vrijeme jesenskih i zimskih mjeseci kada “vladaju” gripe i prehlade, a tokom ljeta odličan je kao hladni napitak.

Šalica ovog čaja ojačati će Vaš imunitet i poboljšati Vaše zdravlje. Namijenjen je svim uzrastima.

Čaj je dobitnik puno nagrada! Najveće priznanje je dobio u 2010. godini kada je proglašen najkvalitetnijim biljnim čajem u Srednjoj Europi.

Ova mješavina domaćeg čaja se može kupiti pod komercijalnim nazivom Podravski čaj (za područje cijele kontinentalne Hrvatske), dok mu je naziv za Dalmaciju ili za izvoz “Adria-tea”.

KAKO SE PRIPREMA PODRAVSKI ČAJ U PIRAMIDAMA?

Jednu piramidu čaja prelijete s 2-3 dcl kipuće vode i ostavite poklopljeno 15 do 20 minuta. Zasladite po želji. Osim šećera možete dodati med i zaslađivać.

Želim piramidu

Zbog čega je dobar “Podravski čaj” u piramidalnom pakiranju?

Da bi smo olakšali pripremu vrhunskog “Podravskog čaja” uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo Vam vrijeme i dodatnu pripremu čaja gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. “Podravski čaj” u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju nego u sjeckanom gdje se pritom pazi da biljka, list i cvijet zadrži što izvorniji prirodan oblik. Rezane sušena biljke, listovi, i cvjetovi koji se nalaze u čaju “Podravskom čaju” daleko sadrže više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji se nalaze u praškastom obliku odnosno filter vrećica.
Cvjetovi probranog cvijeta kamilice, cvijeta crne lipe sa Bilogore, prosijani cvijet bazge, kombinirano sa ljuskama šipka i prosijanima listovima mlade kupine, koprive i matičnjaka daju jedinstvenu i specifičnu kvalitetu ovom čaju. Sve ove ljekovite biljke možete vidjeti i probati u jednoj maloj piramidi “Podravskog čaja”.

Želim piramidu

Uz kvalitetan sastav ljekovitog bilja i odličan okus, vrlo atraktivan dizajn kutije. Na kutiji je u naivnom stilu oslikana Podravina u ljeti. Ljeto u Podravini predstavlja vrijeme kada je ona bogata raznom florom i faunom. Vrijeme berbe i sušenja ljekovitog bilja ali i vrijeme uživanja u plodovima koje nam priroda nosi. Zbog bogatstva prirode koje nam nudi za bolje zdravlje tema ljeto je idealna za osvježavajući čaj u bilo kojem trenutku u godini.  Ovaj čaj je mali korak Vašem povratku prirodi.

X