Riješite kašalj uz Bronhitka

Home » Čajevi u piramidama » Riješite kašalj uz Bronhitka
Riješite kašalj uz Bronhitka 2018-03-06T23:21:38+00:00

Bronhitko

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

Izuzetno ukusna čajna mješavina odličnog okusa i mirisa. "Bronhitko" čaj u piramidama je idealan za zimsko vrijeme kao prevencija kod kašlja, bronhitisa i astme.

U PIRAMIDAMA

Želim piramidu

Bronhitko

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

U PIRAMIDAMA

Izuzetno ukusna čajna mješavina odličnog okusa i mirisa. "Bronhitko" čaj u piramidama je idealan za zimsko vrijeme kao prevencija kod kašlja, bronhitisa i astme.

bronhitko čaj u piramidiŽelim piramidu

BRONHITKO ČAJ

U PIRAMIDAMA

Izuzetno ukusna čajna mješavina odličnog okusa i mirisa. „Bronhitko“ čaj je idealan za zimsko vrijeme kao prevencija kod kašlja, bronhitisa i astme. Za ovu čajnu mješavinu upotrebljava se ljekovito te aromatično bilje koje sadrži sluzi, pektine i eterična ulja. Čaj ujedno jača i čisti vaš dišni sustav. Bronhitko je mješavina koja se preporuča svim uzrastima. On je bogat okusom, a najviše prevlada bazga i majčina dušica. Ovu izuzetnu provjerenu čajnu kombinaciju vole svi uzrasti a naročito oni koji vole slatkaste okuse čajeva.

Želim piramidu

Što se to nalazi u čaju Bronhitko?

Trputac je poznata ljekovita biljka u mnogim kulturama diljem svijeta. Koristio se je u pučkoj medicini kod bilo kakvih upalnih procesa u organizmu. Širokolisni trputac široku antimikrobna svojstva te ima jaka protuupalna i analgetska djelovanja. Ne samo da smiruje ubode insekata i površinske rane nego sprečava infekcije i ubrzava iscjeljenje. Preporuka je da se koristi kod upale grla, bronhitisa i astme. Pomaže sušiti suvišne sekrecije u dišnim putevima i probavnom sustavu, što je korisno u liječenju prehlade. Kod izrade čaja „Bronhitko“ koristi se čisti list širokolisnog  trpuca odvojen od peteljke.

Bijeli sljez biljka koja je rasprostranjena po čitavom svijetu i vrlo je popularna u tradicionalnoj medicini, farmaciji i kulinarstvu. Priča o korijenu bijelog sljeza seže još iz doba Egipćana gdje se zajedno sa medom koristio pri problemima sa dišnim putevima.

Korijen bijelog sljeza tvori zaštitni sloj na usne i sluznicu ždrijela te umiruje kašalj i upalu. Čaj od korijena i biljke sljeza ima izuzetno protuupalno djelovanje na dišne puteve, smanjuje i potiskuje frekvenciju kašlja te je dobar imunostimulans.

Čaj „Bronhitko“ bogat je suhim cvijetom bazge. Cvijet bazge je prosijani te je maknuta peteljka da bi se dobio kvalitetan biljni čaj. Bazga je brana na proplancima „Bilogore, Kalnika i okolice rijeke Drave“. Sušenjem cvijeta bazge dobiva se izuzetan biljni čaj. Čaj od cvijeta bazge najčešće se koristi kod problema sa bronhitisom, astmom i kašljem te je zbog toga jedan od glavnih sastojaka našeg popularnog čaja “Bronhitko”.

Tradicionalni biljni pripravci koriste majčinu dušicu jer se vjeruje da regulira i jača dišni sustav. Preporučuje se kod tegoba uzrokovanih bronhitisom, astmom i suhim kašljem. Majčina dušica upotrebljava se i u pripravcima kao sredstvo za jačanje živaca te kod nesanice odraslih osoba i djece. Majčinu dušicu osobno uzgajamo na podravskim poljima. Parcela u uzgoju odvojena je od intezivne poljoprivrede što daje sigurnost i kvalitetu korištenja čaja „Bronhitko“.

Kamilica je jedna od najpopularnijih ljekovitih biljaka u svijetu. Kamilica, koja se uzgaja u Hrvatskoj sadrži veliku količinu eteričnih ulja zbog primjena novih tehnologija u uzgoju, berbi, sušenju i preradi. Primjena i poznavanje ovih tehnologija daju bolju kvalitetu i iskoristivost naše kamilice od ostale kamilice uzgojne u drugim dijelovima svijeta i ona se smatra kao jedna od najboljih na svjetskom tržištu. Kamilica se preporučuje kod smanjivanja svih vrsta upala, gripe, prehlade, a služi za jačanje imuniteta. Ona ima širok spektar djelovanja a vrlo je popularna u narodnoj medicini, kulturi, tradiciji i prehrani u Europi. U čaju „Bronhitko“ naći čete najkvalitetnije probrane cvjetove kamilice.

Zašto je dobar čaj „Bronhitko“?

Biljna mješavina čaja „BRONHITKO“ idealna je za zimsko vrijeme kada nas pogađaju prehlade, bronhitisi i astme. Ovaj fini čaj brinuti će se za Vas tokom zimskih mjeseci u vrijeme prehlada, gripa kašlja i viroza koje Vam uzrokuju probleme u dišnim putevima.

Čajna mješavina sastavljena od biljaka poput domaće bazge, trputca, majčine dušice, lista bijelog sljeza i korijena sljeza. Ovaj recept sastavljen je od prepoznatljivih biljaka koje su se od nekada koristile za jačanje dišnih puteva.

Mješavina domaćeg čaja „BRONHITKO“ bogata je biljkama poput sljeza, trputca i majčine dušice koja sadrži tkz. biljne sluzi, pektine i eterična ulja a prepoznala ih je i današnja moderna farmaceutska industrija te ih koristi u svojim preparatima. Jedna od prednosti ovoga čaja je da bilje u njemu nije industrijski tretirano nego je rađeno prema načinu i tehnologiji izrade biljnih čajeva u 19.st.

KAKO SE PRIPREMA BRONHITKO U PIRAMIDAMA?

Jednu piramidu čaja prelijete s 2-3 dcl kipuće vode i ostavite poklopljeno 15 do 20 minuta. Zasladite po želji. Osim šećera možete dodati med i zaslađivać.

Želim piramidu

Zbog čega je dobar “Bronhitko” u piramidalnom pakiranju?

Da bi smo olakšali pripremu vrhunskog biljnog čaja “Bronhitko” uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo Vam vrijeme i dodatnu pripremu čaja gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. “Bronhitko” u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju nego u sjeckanom gdje se pritom pazi da biljka, list i cvijet zadrži što izvorniji prirodan oblik. Rezane sušena biljke, listovi, i cvjetovi koji se nalaze u čaju “Bronhitko” daleko sadrže više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji se nalaze u praškastom obliku odnosno filter vrećica. Cvjetovi probrane kamilice, kockice bijelog sljeza, listići fine majčine dušice je ono što danas pravi ljubitelji biljnih čajeva traže. Sve ovo možete vidjeti i probati u jednoj maloj piramidi.

Želim piramidu

Uz kvalitetan sastav ljekovitog bilja i odličan okus, vrlo atraktivan dizajn kutije. Na kutiji je u naivnom stilu oslikana Podravina u zimi. Uspavana podravska zima prekrivena snijegom na čaju “Bronhitku” daje želju da se opskrbite njime a time i da lakše prebolite zdravstvene tegobe koje nas često pogađaju u ovo prekrasno godišnje doba.

X