Bronhitko

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

Izuzetno ukusna čajna mješavina odličnog okusa i mirisa. "Bronhitko" čaj u piramidama je idealan za zimsko vrijeme kao prevencija kod kašlja, bronhitisa i astme.

U PIRAMIDAMA

Želim piramidu

Bronhitko biljni čaj za ublažavanje kašlja, bronhitisa i astme. Mješavina domaćeg čaja namjenen djeci i svim uzrastima. Uskusan čaj
Slide thumbnail

Bronhitko

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

U PIRAMIDAMA

Izuzetno ukusna čajna mješavina odličnog okusa i mirisa. "Bronhitko" čaj u piramidama je idealan za zimsko vrijeme kao prevencija kod kašlja, bronhitisa i astme.

Bronhitko biljni čaj za ublažavanje kašlja, bronhitisa i astme. Mješavina domaćeg čaja namjenen djeci i svim uzrastima. Uskusan čajŽelim piramidu

BRONHITKO ČAJ

U PIRAMIDAMA

Izuzetno ukusna čajna mješavina odličnog okusa i mirisa.„Bronhitko“ čaj idealan je za zimsko vrijeme kao prevencija kod kašlja, bronhitisa i astme. Za ovu čajnu mješavinu upotrebljava se ljekovito te aromatično bilje koje sadrži sluzi, pektine i eterična ulja. Čaj ujedno jača i čisti Vaš dišni sustav. Bronhitko je mješavina koja se preporuča svim uzrastima. Bogat je okusom, a najviše prevladaju bazga i majčina dušica. Ovu izuzetnu, provjerenu čajnu kombinaciju vole svi uzrasti, a naročito oni koji vole slatkaste okuse čajeva.

Što se to nalazi u čaju Bronhitko?

Trputac je poznata ljekovita biljka u mnogim kulturama diljem svijeta. Koristio se u pučkoj medicini kod bilo kakvih upalnih procesa u organizmu. Širokolisni trputac ima antimikrobna svojstva i jakog je protuupalnog i analgetskog djelovanja. Ne samo da smiruje ubode insekata i površinske rane, nego sprječava infekcije i ubrzava iscjeljenje. Pomaže sušiti suvišne sekrecije u dišnim putevima i probavnom sustavu, što je korisno u liječenju prehlade. Kod izrade čaja „Bronhitko“ koristi se čisti list širokolisnog trputca odvojen od peteljke.

Bijeli sljez je biljka koja je rasprostranjena po čitavom svijetu i vrlo je popularna u tradicionalnoj medicini, farmaciji i kulinarstvu. Priča o korijenu bijelog sljeza seže još iz doba Egipćana gdje se zajedno s medom koristio kod tretiranja problema dišnih puteva.

Korijen bijelog sljeza stvara zaštitni sloj na usnama i sluznici ždrijela, te umiruje kašalj i upalu. Čaj od korijena i biljke sljeza ima izuzetno protuupalno djelovanje na dišne puteve, smanjuje i potiskuje frekvenciju kašlja te je dobar imunostimulans.

Cvijet bazge je prosijan i bez peteljki kako bi se dobio kvalitetan biljni čaj. Bazga je brana na proplancima Bilogore, Kalnika i u okolici rijeke Drave.Sušenjem cvijeta bazge dobiva se izuzetan biljni čaj. Čaj od cvijeta bazge najčešće se koristi kod problema sa bronhitisom, astmom i kašljem, te je zbog toga jedan od glavnih sastojaka našeg popularnog čaja “Bronhitko”.

Tradicionalni biljni pripravci koriste majčinu dušicu jer se vjeruje da regulira i jača dišni sustav. Preporučuje se kod tegoba uzrokovanih bronhitisom, astmom i suhim kašljem. Majčina dušica upotrebljava se i u pripravcima kao sredstvo za jačanje živaca te kod nesanice odraslih osoba i djece. Majčinu dušicu osobno uzgajamo na podravskim poljima. Parcela u uzgoju odvojena je od intenzivne poljoprivrede, što daje sigurnost u kvalitetu čaja „Bronhitko“.

Kamilica koja se uzgaja u Hrvatskoj sadrži veliku količinu eteričnih ulja zbog primjena novih tehnologija u uzgoju, berbi, sušenju i preradi.

Primjena i poznavanje ovih tehnologija daju bolju kvalitetu i iskoristivost naše kamilice od ostale kamilice uzgojene u drugim dijelovima svijeta, i ona se smatra kao jedna od najboljih na svjetskom tržištu. Kamilica se preporučuje kod smanjivanja svih vrsta upala, gripe i prehlade, a služi za jačanje imuniteta. U čaju „Bronhitko“ naći ćete najkvalitetnije probrane cvjetove kamilice. Ona ima širok spektar djelovanja a vrlo je popularna u narodnoj medicini, kulturi, tradiciji i prehrani u Europi.

Zašto je dobar čaj „Bronhitko“?

Biljna mješavina čaja „BRONHITKO“ idealna je za zimsko vrijeme kada nas pogađaju prehlade, bronhitisi i astme.Ovaj fini čaj brinut će se za Vas tokom zimskih mjeseci u vrijeme prehlada, gripa, kašlja i viroza koje Vam uzrokuju probleme u dišnim putevima.

Čajna mješavina sastavljena je od biljaka poput domaće bazge, trputca, majčine dušice, lista bijelog sljeza i korijena sljeza.

Mješavina domaćeg čaja „Bronhitko“ bogata je biljkama poput sljeza, trputca i majčine dušice koja sadrži tzv. biljne sluzi, pektine i eterična ulja, a prepoznala ih je i današnja moderna farmaceutska industrija te ih koristi u svojim preparatima. Jedna od prednosti ovoga čaja je da bilje u njemu nije industrijski tretirano nego je rađeno prema načinu i tehnologiji izrade biljnih čajeva u 19.st.

KAKO SE PRIPREMA BRONHITKO U PIRAMIDAMA?

Jednu piramidu čaja prelijte s 2-3 dl kipuće vode i ostavite poklopljeno 15 do 20 minuta. Zasladite po želji. Osim šećera možete dodati med i zaslađivač.

Zbog čega je dobar “Bronhitko” u piramidalnom pakiranju?

Da bismo Vam olakšali pripremu vrhunskog biljnog čaja “Bronhitko” uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo Vam vrijeme i dodatnu pripremu čaja gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. “Bronhitko” u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom, već u sjeckanom stanju kako bi biljka, list i cvijet zadržali što izvorniji prirodan oblik. Rezane sušene biljke, listovi i cvjetovi koji se nalaze u čaju “Bronhitko” sadrže mnogo više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji su u praškastom obliku, odnosno u filter vrećicama. Cvjetovi probrane kamilice, kockice bijelog sljeza, listići fine majčine dušice, su upravo ono što danas pravi ljubitelji biljnih čajeva traže. Sve ovo možete vidjeti i probati u jednoj maloj piramidi.

Uz kvalitetan sastav ljekovitog bilja i odličan okus, tu je i vrlo atraktivan novi dizajn kutije. Na kutiji je u stilu naive oslikana Podravina u zimi. Uspavana podravska zima prekrivena snijegom na čaju “Bronhitku” daje želju da se njime opskrbite, a time i da lakše prebolite zdravstvene tegobe koje nas često pogađaju u ovo prekrasno godišnje doba.