Podravski čaj – Adria tea

Podravski čaj ugodnog, punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka. Idealan u vrijeme jesenskih i zimskih mjeseci kada vladaju gripe te prehlade, a tijekom ljeta preporučuje se kao hladni napitak. Šalica ovog čaja ojačati će Vaš imunitet i poboljšati zdravlje. Ovaj čaj namijenjen je svima uzrastima.

  • najukusniji čaj u ponudi
  • jača imunitet
  • protiv gripe i prehlade
  • odličan kao hladan napitak

Sastav

šipak
matičnjak
list kupine
kopriva
neven
kamilica
lipa
bazga

Što je Podravski čaj?

Biljni čaj ugodnog, punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka. Mješavina domaćeg čaja koja se izrađuje od prve klase sušenog domaćeg ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja.
“Podravski čaj” karakterizira vrlo slatkasto lagano kiselkasti okus. Specifične je brončanožute boje. Kod pripreme “Podravskog čaja” ne stavlja se puno šećera. Čaj sam po sebi ima vrlo slatkasti okus.

Koji je sastav ove mješavine domaćeg čaja?

Sastav “Podravskog čaja” čine cvjetovi podravske domaće kamilice, cvijet crne divlje bazge, list mladog matičnjaka, cvijet crne lipe, list mlade koprive, ljuske divljeg šipka, prosijane latice domaćeg nevena i list divlje mlade kupine.
Kod izrade Podravskog čaja koristi se samo najkvalitetniji dijelovi domaćeg ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja. Dijelovi bilja za biljni čaj beru se samo kada se u njima nalazi najviše eteričnih ulja što daje rezultat u njegovoj finoći okusa i ljekovitosti.

Kada se koristi?

Idealan je u vrijeme jesenskih i zimskih mjeseci kada “vladaju” gripe i prehlade, a tokom ljeta odličan je kao hladni napitak. Šalica ovog čaja ojačati će Vaš imunitet i poboljšati Vaše zdravlje. Namijenjen je svim uzrastima. Ljeti može se pripremati i kao ledeni čaj.
Ovaj čaj pokušajte ispijati u svakoj prigodi kad Vam ga ponude Vaši prijatelji, poznanici i obitelj ili ga možete pripremati u posebnim prilikama kada želite nekoga pozitivno iznenaditi. Ako želite da Vam djeca postanu ljubitelji čajeva svakako im pripremite ovu mješavinu.

Zašto je to naš najbolji čaj?

Zbog specifičnih metoda uzgoja, branja i sušenja u “Podravskom čaju” daje se i obzir kod njegove prerade da ljubitelji biljnih čajeva vide i osjete čaj koji nije u mljevenom nego u sjeckanom obliku. Cilj sjeckanog oblika prerade je sačuvati što izvornije oblik i sastav biljke da se dobije kvalitetniji prirodni okus i ne izgubi prirodna aroma i ljekovitost.
Čaj je dobitnik puno nagrada! Najveće priznanje je dobio u 2010. godini kada je proglašen najkvalitetnijim biljnim čajem u Srednjoj Europi.

Napomena:

Ova mješavina domaćeg čaja se može kupiti pod komercijalnim nazivom Podravski čaj (za područje cijele kontinentalne Hrvatske), dok mu je naziv za Dalmaciju ili za izvoz “Adria-tea”.

Priprema čaja: U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Možete ga zasladiti sa medom, šećerom, stevijom ili zaslađivaćem. Ako volite da prevladava kiselkasta kombinacija slobodno možete dodati malo limuna, ali nemojte pretjerivati. Kao hladni napitak pije se tokom dana ili večeri uz obavezno stavljanje u hladnjak. Tada se može ispijati u bilo koje doba dana.

Gdje kupiti?

Podravski čaj - Adria tea, gdje i kako kupiti?

Saznajte i pronađite najbližu ljekarnu, biljnu ljekarnu, dućan gdje možete nabaviti ovaj odličan čaj.
Gdje kupiti?