Dijabetko – Čaj za dijabetes, 100g

Dijabetko – Čaj za dijabetes, 100g

6,99  s PDV-om

Dijabetko čaj je prirodni pripravak namijenjen dijabetičarima i onima koji žele regulirati šećer. Upotrebljava se uz propisanu dijetalnu ishranu bolesnika koju određuje liječnik prema vrsti i težini dijabetesa.


 • regulacija šećera u krvi
 • specifičnog okusa
 • učinkovit
 • domaće bilje

Opis

Prirodni pripravak namijenjen isključivo dijabetičarima i onima koji žele regulirati krvni šećer. Ova mješavina biljnog čaja sastavljena je od mahuna graha, lista duda, mente, cikorije i ostalih biljaka koje su prepoznate da pomažu pri regulaciji šećera u krvi. Prvenstveno biljke poput cikorije, mahune bijelog graha i list crnog duda prema novim istraživanjima utječu na rad gušterače koja proizvodi hormon inzulin, a on je vrlo bitan kod regulacije šećera u krvi.

“Dijabetko” biljni čaj može se upotrebljavati u neograničenim količinama jer nema agresivnih biljaka koje bi mogle naštetiti Vašem zdravlju, odnosno smanjiti djelovanje drugih pripravaka koji dijabetičari koriste. Također ovaj biljni čaj može se piti i kao hladni napitak. Specifičnog je trpkog gorkastog okusa ali ima i osvježavajuću notu svježe netom ubrane lista mente. Biljke koje se nalaze u njemu generacijama su poznate na našim prostorima i dio su tradicionalne pučke predaje o ljekovitom bilju.

Koje biljke se nalaze u čajnoj mješavini „Dijabetko“?

List crnog duda

Divlji list crnog duda koji je ubran na području Podravine tradicijski ima vrijednost u ublažavanju tegoba s poremećenim šećerom u krvi. List crnog duda ubire se i suši početkom ljeta kada sadrži naviše eteričnih ulja.

Mahune bijelog graha

Mahune bijelog graha koje se nalaze u čajnoj mješavini „Dijabetko“ također pripadaju biljkama koje se generacijama miješaju na našim prostorima u biljne čajeve. Mnogi tradicionalni autori o ljekovitom bilju ističu vrlo velike pozitivne vrijednosti korištenja mahuna graha kod pripreme čajeva.

List mente

Menta osim što opušta i smiruje u obliku čajeva blagotvorno može djelovati na jetru i gušteraču koji su bitni kod metaboličkih procesa u organizmu.

Cikorija korijen

U nekim zemljama dijelovi biljke i korijen cikorije koristi lijek za tjelesne bolesti i poremećaje kod ljudi. Budući da svježi korijen cikorije ima prilično gorak okus korijeni se mora razblažiti. Korijen cikorije se razblažuje njezinim kuhanjem, sušenjem, pečenjem ili prženjem. Također se može umakati u vodi ili otopini limunske kiseline. Sušena sjeckana ili mljevena cikorija može se koristiti kao mješavina u kavu, čajeve ili dodatak nekoj funkcionalnoj hrani. Korijen cikorije daje idealnu komponentu za prehranu dijabetičara.

Kopriva

Od davnina jedna je od najpoznatijih ljekovitih i začinskih biljaka koja raste na ovim prostorima. Ova biljka specijalno je uzgajana na poseban način da bi Vam dočarala kako se iz nje može puno iskoristiti. Kopriva već tisućama godina raste pokraj nas, uz šume, vrtove, livade.

Upotreba ovih biljaka ili ove mješavine preporučuje se uz kombiniranu dijetalnu ishranu koju određuje Vaš liječnik prema vrsti i težini dijabetesa

Dodatne informacije

Težina 100 g
Dimenzije 80 × 50 × 230 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Dijabetko – Čaj za dijabetes, 100g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Upit o proizvodu: Dijabetko - Čaj za dijabetes, 100g

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.

Sastav

mahune graha
kopriva
list duda
menta
list kupine
cikorija
Priprema čaja: U 8 dcl vruće vode (100 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Čaj se ne sladi, ali slobodno možete ocijediti malo limuna. Tih 8 dcl pokušajte popiti tokom dana.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Naslov

  Go to Top