Smirko čaj za smirenje

Home » Čajevi u piramidama » Smirko čaj za smirenje
Smirko čaj za smirenje 2018-03-06T23:38:47+00:00

Smirko

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

"Smirko" u piramidama je idealan čaj za svakodnevnu upotrebu. Dovoljna je jedna šalica prije spavanja i ovaj fini čaj će Vas savršeno smiriti i opustiti.

U PIRAMIDAMA

Želim piramidu

Smirko

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

U PIRAMIDAMA

"Smirko" u piramidama je idealan čaj za svakodnevnu upotrebu. Dovoljna je jedna šalica prije spavanja i ovaj fini čaj će Vas savršeno smiriti i opustiti.

Smirko caj u piramidamaŽelim piramidu

SMIRKO ČAJ

U PIRAMIDAMA

“Smirko” je idealan čaj za svakodnevnu upotrebu. Ljekovite biljke poput probranih listova domaće mente, matičnjaka, majčine dušice, cvjetova podravske kamilice, crne lipe, crvenog hibiskusa, korijena valerijane i ploda hmelja daje idealnu kombinaciju za opuštanje. Dovoljno je jedna šalica prije spavanja i ovaj fini čaj će Vas super smiriti i opustiti. Muči Vas veliki stres i nervozni ste također preporučamo njegovo neograničeno korištenje tokom cijelog dana. Vrhunska kombinacija ljekovitih i aromatičnih biljka te njihov omjer u biljnom čaju “Smirko” su takvi da nema nikakvih nuspojava. Navedene biljke u čaju Smirko poznate su u tradiciji kao nabolje kombinacije za opuštanje, smirenje i spavanje.

Želim piramidu

Što se to nalazi u čaju Smirku?

Menta ili paprena metvica (Mentha piperita L.) poznata je u tradicionalnoj medicini i pučkoj predaji kao jedna od najljekovitijih biljaka na ovim prostorima. Naši preci su je uvelike koristili za opuštanje, smirenje te kod probavnih smetnji. Današnja saznanja iz moderne farmacije govore u prilog tome kako je menta jedna od bitnijih biljaka koja se može koristiti kod poremećaja rada jetre i žući. Najljekovitiji dijelovi biljke mente su njezini listovi. Iz našeg uzgoja koriste se najkvalitetniji dijelovi mente odnosno čisti list bez primjesa petiljke.

Miris i okus (na limun) matičnjaka poznati su još od antičkih vremena. Vjeruje se da čaj od lista matičnjaka poboljšava pamćenje, koncentraciju, smiruje grčeve u crijevima, regulira probavu i rad srca te je dobar kod tjelesne i psihičke iznemoglosti. Prema nekim autorima čaj od matičnjaka vrlo dobro ublažava tegobe uzrokovanih migrenama.

Čaj od crne lipe ima slatkasto medastu ugodnu notu. Crna lipa u našoj tradicionalnoj medicini koristi se kod problema sa prehladom i kod problema sa disanjem. Poznato je da potiče znojenje i pospješuje mokrenje. Lipa može umanjiti tegobe kod kroničnog kašlja, a u prošlosti se također koristila za smirenje.

Cvijet hibiskusa ima odlična antioksidativna svojstva. Vrlo je cijenjen u Egiptu. Čaj od cvijeta odlično snižava krvni tlak. Hibiskus također povoljno utječe na razinu kolesterola u krvi. Zbog visokih razina antioksidativnih svojstva također umanjuje stres u organizmu.

Najčešće se koristi u mješavinama s drugim biljkama. Eterično ulje se koristi kod problema s išijasom i reumom. Eterična ulja majčine dušice najviše se koriste u kozmetičkoj industriji, a u novije vrijeme i u farmaceutskoj industriji za proizvodnju sirupa. Tradicionalni biljni pripravci koriste majčinu dušicu jer se vjeruje da regulira i jača dišni sustav. Preporučuje se kod tegoba uzrokovanih bronhitisom, astmom i suhim kašljem. Majčina dušica upotrebljava se i u pripravcima kao sredstvo za jačanje živaca te kod nesanice odraslih osoba i djece.

Kamilica kao biljka poznata je u našim krajevima od davnina jer se je primjenjivala za liječenje različitih bolesti. Današnja moderna farmacija i medicina u 21 stoljeću također daje veliku važnost kamilici u izradi ljekovitih pripravaka i liječenju pojedinih bolesti. Od cvijeta kamilice prave se čajevi, kupelji i tinkture. Ulje se koristi u kozmetici i farmaciji za njegu kože. Sastavni je dio lijekova protiv upala od dišnih kanala, slabog imuniteta, debelog crijeva, proljeva kod djece, katara želuca (gastritisa), nesanice, jetre i žući itd.

Korijen valerijane poznati je kao odličan preparat protiv nesanice. Također valerijana je jedna od glavnih sastojaka u biljnim preparatima kod problema sa migrenama. Današnja istraživanja su pokazala da čaj od korijena valerijane je odličan sedativ. Iskustva kod korištenja čaja od korijena valerijane pokazuju da nema nikakvih nuspojava te da se također može kombinirati i sa drugim preparatima i lijekovima.

Zašto je dobar čaj „Smirko“?

„Smirko“ je mješavina domaćeg čaja napravljena od domaći uzgojenih biljaka. Ljekovite i aromatične biljke uzgojene su na manjim parcelama na područjima Podravine, Prigorja i Dalmacije. Čajna mješavina čiji sastav čini ljekovito bilje poput matičnjaka, kamilice, mente i valerijane. Savršeno će Vas opustiti i smiriti prije spavanja te će Vam pomoći da lakše prebrodite depresiju i stres.

KAKO SE PRIPREMA SMIRKO U PIRAMIDAMA?

Jednu piramidu čaja prelijete s 2-3 dcl kipuće vode i ostavite poklopljeno 15 do 20 minuta. Zasladite po želji. Osim šećera možete dodati med i zaslađivać.

Želim piramidu

Zbog čega je dobar “SMIRKO” u piramidalnom pakiranju?

Da bi smo olakšali pripremu vrhunskog biljnog čaja “Smirko” uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo Vam vrijeme i dodatnu pripremu čaja gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. “Smirko” u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju nego u sjeckanom gdje se pritom pazi da biljka, list i cvijet zadrži što izvorniji prirodan oblik. Rezane sušena biljke, listovi, i cvijetovi koji se nalaze u čaju “Smirko” daleko sadrže više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji se nalaze u praškastom obliku odnosno filter vrećica.

Želim piramidu

Uz kvalitetan sastav ljekovitog bilja i odličan okus, vrlo je atraktivan dizajn kutije. Na kutiji je u naivnom stilu oslikana Podravina u ranu jesen. Izgled slike dočarava mjesta gdje se uzgajaju i beru naše biljke koje služe za izradu našeg čaja “Smirko”.

X