Smirko

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

"Smirko" u piramidama je idealan čaj za svakodnevnu upotrebu. Dovoljna je jedna šalica prije spavanja i ovaj fini čaj će Vas savršeno smiriti i opustiti.

U PIRAMIDAMA

Želim piramidu

Smirko biljni čaj za smirenje, nesanicu i opuštanje
Slide thumbnail

Smirko

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

U PIRAMIDAMA

"Smirko" u piramidama je idealan čaj za svakodnevnu upotrebu. Dovoljna je jedna šalica prije spavanja i ovaj fini čaj će Vas savršeno smiriti i opustiti.

Smirko biljni čaj za smirenje, nesanicu i opuštanjeŽelim piramidu

SMIRKO ČAJ

U PIRAMIDAMA

“Smirko” u piramidama idealan je čaj za svakodnevnu upotrebu. Ljekovite biljke poput probranih listova domaće mente, matičnjaka, majčine dušice, cvjetova podravske kamilice, crne lipe, crvenog hibiskusa, korijena valerijane i ploda hmelja, daju idealnu kombinaciju za opuštanje. Dovoljna je jedna šalica prije spavanja i ovaj fini čaj će Vas smiriti i opustiti. Ako Vas muče veliki stres i nervoza, preporučamo njegovo neograničeno korištenje tokom cijelog dana. Vrhunska kombinacija i pravilan omjer ljekovitih i aromatičnih biljaka u biljnom čaju “Smirko” takvi su da nemaju nuspojava. Navedene biljke u čaju Smirko poznate su u tradiciji kao najbolje kombinacije za opuštanje, smirenje i spavanje.

Što se to nalazi u čaju Smirku?

Menta ili paprena metvica (Mentha piperita L.) poznata je u tradicionalnoj medicini i pučkoj predaji kao jedna od najljekovitijih biljaka na ovim prostorima. Naši preci su je uvelike koristili za opuštanje, smirenje te kod probavnih smetnji. Današnja saznanja iz moderne farmacije govore u prilog tome kako je menta jedna od bitnijih biljaka koja se može koristiti kod poremećaja rada jetre i žući. Najljekovitiji dijelovi biljke mente su njezini listovi. Iz našeg uzgoja koriste se najkvalitetniji dijelovi mente odnosno čisti list bez primjesa petiljke.

Miris i okus (na limun) matičnjaka poznati su još od antičkih vremena. Vjeruje se da čaj od lista matičnjaka poboljšava pamćenje, koncentraciju, smiruje grčeve u crijevima, regulira probavu i rad srca te je dobar kod tjelesne i psihičke iznemoglosti. Prema nekim autorima, čaj od matičnjaka vrlo dobro ublažava tegobe uzrokovane migrenama.

Čaj od crne lipe ima slatkasto medastu ugodnu notu. Crna lipa u našoj tradicionalnoj medicini koristi se kod problema s prehladom i sa disanjem. Poznato je da potiče znojenje i pospješuje mokrenje. Lipa može umanjiti tegobe kod kroničnog kašlja, a u prošlosti se također koristila za smirenje.

Cvijet hibiskusa ima odlična antioksidativna svojstva. Vrlo je cijenjen u Egiptu. Čaj od cvijeta odlično snižava krvni tlak. Hibiskus također povoljno utječe na razinu kolesterola u krvi. Zbog visokih razina antioksidativnih svojstva također umanjuje stres u organizmu.

Najčešće se koristi u mješavinama s drugim biljkama. Eterično ulje se koristi kod problema s išijasom i reumom. Eterična ulja majčine dušice najviše se koriste u kozmetičkoj industriji, a u novije vrijeme i u farmaceutskoj industriji za proizvodnju sirupa. Tradicionalni biljni pripravci koriste majčinu dušicu jer se vjeruje da regulira i jača dišni sustav. Preporučuje se kod tegoba uzrokovanih bronhitisom, astmom i suhim kašljem. Majčina dušica upotrebljava se i u pripravcima kao sredstvo za jačanje živaca te kod nesanice odraslih osoba i djece.

Kamilica kao biljka poznata je u našim krajevima od davnina jer se primjenjivala za liječenje različitih bolesti. Današnja farmacija i medicina u 21. stoljeću također daju veliku važnost kamilici u izradi ljekovitih pripravaka i pri liječenju pojedinih bolesti. Od cvijeta kamilice prave se čajevi, kupelji i tinkture. Ulje se koristi u kozmetici i farmaciji za njegu kože. Sastavni je dio lijekova protiv upala dišnih kanala, kod slabog imuniteta, problema debelog crijeva, proljeva kod djece, katara želuca (gastritisa), nesanice, problema jetre i žući, itd.

Korijen valerijane poznat je kao odličan preparat protiv nesanice. Valerijana je i jedan od glavnih sastojaka u biljnim preparatima za probleme s migrenama. Današnja su istraživanja pokazala da je čaj od korijena valerijane odličan sedativ. Iskustva kod korištenja čaja od korijena valerijane pokazuju da nema nikakvih nuspojava i da se može kombinirati sa drugim preparatima i lijekovima.

Zašto je dobar čaj „Smirko“?

„Smirko“ je mješavina domaćeg čaja napravljena od domaćih uzgojenih biljaka. Ljekovite i aromatične biljke uzgojene su na manjim parcelama na područjima Podravine, Prigorja i Dalmacije.Čajna mješavina čiji sastav čini ljekovito bilje poput matičnjaka, kamilice, mente i valerijane savršeno će Vas opustiti i smiriti prije spavanja, te će Vam pomoći da lakše prebrodite depresiju i stres.

KAKO SE PRIPREMA SMIRKO U PIRAMIDAMA?

Jednu piramidu čaja prelijte s 2-3 dl kipuće vode i ostavite poklopljeno 15 do 20 minuta. Zasladite po želji. Osim šećera možete dodati med i zaslađivač.

Zbog čega je dobar “SMIRKO” u piramidalnom pakiranju?

Da bismo Vam olakšali pripremu vrhunskog biljnog čaja “Smirko” uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo Vam vrijeme i dodatnu pripremu čaja gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. “Smirko” u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom, već u sjeckanom stanju kako bi biljka, list i cvijet zadržali što izvorniji prirodan oblik. Rezane sušene biljke, listovi i cvjetovi koji se nalaze u čaju “Smirko” sadrže mnogo više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji su u praškastom obliku, odnosno u filter vrećicama.

Uz kvalitetan sastav ljekovitog bilja i odličan okus, vrlo je atraktivan i dizajn kutije. Na kutiji je u stilu naive oslikana Podravina u ranu jesen. Izgled slike dočarava mjesta gdje se uzgajaju i beru naše biljke koje se nalaze u čaju “Smirko”.