Kopriva

Prirodno ubrana i sušena kopriva. Potrudili smo se i odvojili smo stabljiku od listova tako da možete uživati u najkvalitetnijoj koprivi koja dolazi iz Koprivnice. Mi smo posebno vezani za koprivu jer je naš grad Koprivnica dobio je ime po toj plemenitoj biljci te je jedan od simbola grada. Zato uživajte u našem čaju!

  • I klasa mladih listova koprive
  • brana u proljeće
  • bogata eteričnim uljima

Sastav

listići koprive
Od davnina jedna je od najpoznatijih ljekovitih i začinskih biljaka koja raste na ovim prostorima. Ova biljka specijalno je uzgajana na poseban način da bi Vam dočarala kako se iz nje može puno iskoristiti. Kopriva već tisućama godina raste pokraj nas, uz šume, vrtove, livade…

Ona je remek djelo prirode koju čovjek koristi stotinama godina ne samo za zdrastvene svrhe nego kao začin i dodatak jelima. Posebno ubrani čisti listovi mlade koprive koji su osušeni i odvojeni od petiljke daju posebnu laganu i karakterističnu aromu Pampa čaju od koprive. Koprivu u svojim pripravcima najčešće koristi tradicionalna medicina i farmacija te je nezaobilazna biljka u modernim lijekovima.

Ova biljka nadasve je poznata da ima široki spektar djelovanja pa je dobra za reguliranje i smanjivanje tegoba uzrokovano čestim mokrenjem, potiče rad bubrega, čisti krv, jača imunitet, smanjuje alergijske reakcije, poboljšava probavu, a ima i umirujuće djelovanje.

Čaj od koprive preporuča se svim uzrastima i trebala bi se što više koristiti ne samo u čajevima nego i u jelima.

Naše pakiranje čaja od koprive ne mora se isključivo koristiti u obliku čaja nego su ga prepoznali mnogobrojni kuhari pa sada pripremaju razna jela od nje.

Mi smo posebno vezani za koprivu jer naša Koprivnica dobila ime po toj plemenitoj biljci te je jedan od simbola grada. Zato uživajte u našem čaju od koprive odnosno kako bi stari Koprivničanci rekli pijte „Koprivu sz Koprivnice“.

Priprema čaja: U 2 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu čajnu žlicu te ostaviti 10 -15 minuta poklopljeno. Nakon toga čaj treba procijediti. Može se piti u neograničenim količinama

Gdje kupiti?

Kopriva, gdje i kako kupiti?

Saznajte i pronađite najbližu ljekarnu, biljnu ljekarnu, dućan gdje možete nabaviti ovaj odličan čaj.
Gdje kupiti?