Prostatko

Prostatko je biljni čaj namijenjen muškarcima koji se žele ublažiti tegobe uzrokovane učestalim mokrenjem i upalom prostate a ujedno poboljšati njen rad. Ova mješavina domaćeg čaja bogata je biljem kojeg svi poznajemo i svakodnevno ga možemo koristiti.

  • djelotvoran
  • problemi s prostatom
  • učestalo mokrenje

Sastav

kopriva
menta
vrbovica
poljska preslica
breza
korijen koprive
stolisnik

“Prostatko čaj” od čega je sastavljen?

Biljni čaj koji je sastavljen od pravilnog omjera biljaka poput listova koprive, biljke vrbovice, korijena koprive, mente, poljske preslice, lista breze i stolisnika. Ova kombinacija biljaka prema tradicionalnim receptima preuzetih iz starih ljekarskih knjiga, a u kombinaciji sa novim tehnologijama i znanjima iz područja fitofarmacije preporučuje se svim starijim muškarcima koji imaju problema sa mokrenjem.

Zbog čega je vrbovica i kopriva bitna u „Prostatku“

Vrbovica biljka koja je oko nas ali je do sada rijetki su je znali prepoznati koju ulogu ona ima u našim životima. Raste isključivo na nezagađenim područjima te voli isključivo tla koja nisu kemijski tretirana. U proizvodnji naših čajeva koristimo vrbovice najkvalitetnije dijelove biljke odnosno 1/3 vrha stabljike (list+stabljika) gdje se nalazi najviše eteričnih ulja u ovoj plemenitoj biljki.Naša vrbovica brana je na nezagađenim površinama u Podravini uz rijeku Dravu te okolici Kalnika.

Kopriva je od davnina poznata biljka koja je također našla mjesto u ovom finom i dobrom čaju. Prema današnjim poznatim tehnologijama u farmaciji vjeruje se da ovaj omjer biljaka u obliku biljnog čaja povoljno utječe na rad prostate.
Neki tradicionalni recepti daju veliku važnost korijenu koprive jer vjeruju da može umanjivati nelagodu uzrokovanom njezinom upalom i učestalim mokrenjem. Inače čaj od koprive preporuča se svim uzrastima i trebala bi se što više koristiti ne samo u čajevima nego i u jelima.

Kako se koristi čaj „Prostatko“?

Mješavina domaćeg čaja „Prostatko“ može se koristi neograničeno. Naime u njemu se ne nalaze „agresivne biljke“ koje bi mogle uzrokovati nuspojave. Također ovaj čaj može se koristiti uz druge lijekove jer ne umanjuje njihovo djelovanje. Može se koristi dnevno od 8 dcl do 1 litre.

Kakvog je okusa?

Čaj karakterizira opuštajući okus mente, specifičan blagi okus koprive, trpki okus breze i poljske preslice. Uvijek je sviježeg pakiranja tako da možete osjetiti okus i miris prave domaće vrbovice koje nema puno na našim prostorima.

Napomena:
Svakako prije konzumiranja posavjetujte se sa liječnikom, ljekarnikom ili stručnom osobom prije njegovog korištenja.

Priprema čaja: U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Slobodno ga možete zasladiti po želji. Ovisno o Vašoj volji čaj se može ispijati kao topli ili hladan napitak. Tih 8 dcl pokušajte popiti tokom dana.
Gdje kupiti?

Prostatko, gdje i kako kupiti?

Saznajte i pronađite najbližu ljekarnu, biljnu ljekarnu, dućan gdje možete nabaviti ovaj odličan čaj.
Gdje kupiti?