Kolesterko

List koprive, kupine i mente daje prepoznatljiv okus i kakvoću čaja koji će Vam znatno ublažiti tegobe uzrokovane prekomjernim kolesterolom.

  • učinkovit
  • smanjenje kolesterola
  • fini okus
  • domaće bilje

Sastav

kopriva
list kupine
menta
stolisnik
kadulja
Današnji načini ishrane i ritam života pogoduju stvaranju kolesterola u krvnim žilama. Sigurno ste se zapitali kako smanjiti kolesterol? Kolesterko biljni čaj napravljen je u kombinaciji od biljaka poput domaće koprive, mente, gloga, stolisnika i dalmatinske kadulje kojima se vjeruje da mogu ublažavati tegobe nastale prekomjernim kolesterolom. “Vampirska” biljka poput gloga, gdje su je naši preci koristili za ganjanje vampira poznata je da se u određenim dozama koristi za bolju cirkulaciju i rad srca. Kombinacije lista kupine i koprive su poznate od prije u tradicionalnim recepturama, a danas se koriste za krvožilne tegobe poput povišenog koleserola i masnoča u krvi. Dalmatinska kadulja koja je ubrana na nezagađenim djelovima Dalmacije podalje od cesta i naselja daje posebnu notu ovom čaju. U čaju prevlada slatkasti okus mente, trpkost koprive, gorčina kadulje, ali i specifičan okus lista kupine koji će možda velike poznavatelje čajeva podsjetiti na okus crnog čaja.

Jako je ukusan kao hladan napitak te ga svakako preporučamo u ljetnim mjesecima jer menta osim što čisti i jača jetru isto tako hladi organizam. Ovaj čaj će Vas iznenađujuće osviježiti i dati novu živost Vašem krvotoku.

Priprema čaja: U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Možete ga zasladiti sa medom, šećerom, stevijom ili zaslađivaćem.

Gdje kupiti?

Kolesterko, gdje i kako kupiti?

Saznajte i pronađite najbližu ljekarnu, biljnu ljekarnu, dućan gdje možete nabaviti ovaj odličan čaj.
Gdje kupiti?

KUPI ONLINE KOD NAŠIH PARTNERA