Dijeta uz čaj Mršavko

Home » Čajevi u piramidama » Dijeta uz čaj Mršavko
Dijeta uz čaj Mršavko 2018-03-06T23:26:38+00:00

Mršavko

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

Naš program biljnih čajeva bio bi nepotpun bez biljnog čaja "Mršavko-čaj za mršavljenje" kojeg preporučujemo kod borbe sa viškom kilograma.

U PIRAMIDAMA

Želim piramidu

Mršavko

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

U PIRAMIDAMA

Naš program biljnih čajeva bio bi nepotpun bez biljnog čaja "Mršavko-čaj za mršavljenje" kojeg preporučujemo kod borbe sa viškom kilograma.

mrsavko caj u piramidiŽelim piramidu

MRŠAVKO ČAJ

U PIRAMIDAMA

Naš program biljnih čajeva bio bi nepotpun bez biljnog čaja “Mršavko-čaj za mršavljenje” kojeg preporučamo kod borbe sa viškom kilograma. Priroda nam daje određene napitke koje nam mogu pomoći u borbi s narušenim zdravljem, te naš organizam vraćaju u određenu tjelesnu ravnotežu. Uz pravilu primjenu, kontrolirani uzgoj, tradiciju koje ima naša sredina, postoje kombinacije biljaka koje rastu na našem području, a mogu pomoći u borbi sa viškom kilograma. U svim “starim biljnim receptima” postoje takve recepture koje uz trud mogu brzo dati pozitivne rezultate.

Želim piramidu

Što se to nalazi u Mršavku?

Ova biljka poznata je kao izuzetno dobar laksativ. Potiče rad crijeva i sprječava nadutost. Vrlo dobro regulira rad crijeva i apsorpciju vode u organizmu. Sama biljka se baš ne preporučuje ispijati, nego se konzumira u mješavinama u točno određenim omjerima. Preparati na bazi kore krkavine ne preporučaju se trudnicama i dojiljama. Pošto utječe na rad metabolizma uloga kore krkavine u čaju „Mršavko“ je ubrzavanje metabolizma, odnosno sagorijevanje energije.

Čaj od poljske preslice uspješno potiče izlučivanje urina i vrlo je djelotvoran kod bolesti mokraćnih puteva i bubrega. Koristi se najviše u mješavinama biljnih čajeva koje imaju karakteristiku diuretičkog djelovanja. Čisti čaj od poljske preslice ne preporuča se koristiti samostalno duže vrijeme i zato se preporuča koristi u kombinaciji s nekim drugim biljkama. Sve vam je jasno zašto je u Mršavku (nap. a. tjera višak vode van iz organizma)

List breze je izuzetan diuretik koji čisti krv, mokraćne kanale i ostale vodene bolesti. Jedna je od najboljih biljaka za „detoksikaciju“ organizma.

Cvijet bazge ugodno svijetlo žute boje daje ugodno slatkastu notu svakom biljnom ili voćnom čaju. Finog mirisa, opuštajućeg okusa i lijepog izgleda definitivno spada u biljke koji bi trebao sadržavati svaki biljni čaj. Naš kraj poznat je po obilju stabala divlje bazge. Divlja bazga je ljekovitija i aromatičnija od uzgojene bazge te je zato stavljamo u čaj naš „Mršavko“. Osim što je cvijet divlje bazge odličnog okusa, tradicionalna medicina ga preporuča za znojenje, detoksikaciju i čišćenje metabolizma. Također njezin cvijet može poboljšati rad bubrega.

Ova biljka nadasve je poznata po širokom spektru djelovanja pa je dobra za reguliranje i smanjivanje tegoba uzrokovanim čestim mokrenjem, potiče rad bubrega, čisti krv, jača imunitet, smanjuje alergijske reakcije, poboljšava probavu, a ima i umirujuće djelovanje. U pravilnim omjerima zajedno s brezom i poljskom preslicom ne samo da diuretski djeluje na organizam, nego ga čisti, smanjuje bilo kakve upale te ga jača.

Podravsku kamilicu karakterizira ugodni zreli slatkasti miris. Iskusni čajoljupci kažu da njezin okus podsjeća na zrelu slatku jabuku. Kamilicu stavljamo u čaj „Mršavko“ da bi mu poboljšali okus i miris, te da ojača organizam. Spada u najstarije i najljekovitije biljke. Koristi se u tradicionalnoj medicini za rješavanje upalnih procesa, a preporučuje se kod iznemoglosti, jačanje imuniteta, ima opuštajuće djelovanje i također regulira probavu. Kamilica i bazga su neizostavne komponente većine naših „Pampa-tea“ čajeva.

Općenito poznato je da mlada kukuruzna svila pozitivno utječe na upalne procese u mokraćnim kanalima. Tradicionalne recepture također koriste mladu kukuruznu svilu za ubrzavanje metabolizma i probave. Stoga kukuruzna svila je jedna od bitnijih komponenta našem čaju za mršavljenje.

Kako je nastao čaj „Mršavko“?

Prije 18 godina razmišljali smo kako složiti ili kako mi kažemo izmiješati sasvim drugačiji biljni čaj. Zašto drugačiji, pitate se!? Drugačiji po tome što nismo htjeli da čaj bude neka mješavina bez veze nabacanih biljaka sa instant efektom nego da on bude pravi mali pomagać i suputnik pri zdravom mršavljenju i zdravom življenju.

Da bi to postigli, dugo smo kombinirali omjere bilja koje se nalaze u njemu sve dok nismo došli do prave recepture koje je kod većine ispitanika postigla željeni učinak. Kao što vam je vjerojatno poznato naravno da pravilne omjere prati i kvaliteta pažljivo odabranih biljaka što iz kontroliranog uzgoja ili pak pažljivo odabranih i ubranih bilja iz nezagađene prirode. Isto tako bilje koje se nalazi u ovom fantastičnom biljnom čaju u prošlosti se dokazalo uspješnim prilikom vraćanja metabolizama i probave u ravnotežu.

KAKO SE PRIPREMA MRŠAVKO U PIRAMIDAMA?

Jednu piramidu čaja prelijete s 2-3 dcl kipuće vode i ostavite poklopljeno 15 do 20 minuta. Pijte nezaslađeno.

Želim piramidu

Zbog čega je dobar “Mršavko” u piramidalnom pakiranju?

Da bi smo olakšali pripremu vrhunskog biljnog čaja “Mršavka” uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo Vam vrijeme i dodatnu pripremu čaja gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. “Mršavko” u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju nego u sjeckanom gdje se pritom pazi da biljka, list i cvijet zadrži što izvorniji prirodan oblik. Rezane sušena biljke, listovi, i cvijetovi koji se nalaze u čaju “Mršavko” daleko sadrže više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji se nalaze u praškastom obliku odnosno filter vrećica.

Želim piramidu

Uz kvalitetan sastav ljekovitog bilja i odličan okus, vrlo je atraktivan dizajn kutije. Na kutiji je u naivnom stilu oslikana Podravina u proljeće. Buđenje proljeća daje volju da dolazi do promjene za životnim stilom i brige o sebi. Proljeće je vrijeme detoksikacije i čišćenja organizma. Zato na neki način ova kutija oslikava nas i našu okolinu te brigu o sebi i svom organizmu.

UPOZORENJE:

Ovaj čaj ne preporuča se trudnicama i dojiljama!

X