Mršavko

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

Naš program biljnih čajeva bio bi nepotpun bez biljnog čaja "Mršavko-čaj za mršavljenje" kojeg preporučujemo kod borbe sa viškom kilograma.

U PIRAMIDAMA

Želim piramidu

mrsavko-caj-za-mrsavljenje
Slide thumbnail

Mršavko

MJEŠAVINA DOMAĆEG ČAJA

U PIRAMIDAMA

Naš program biljnih čajeva bio bi nepotpun bez biljnog čaja "Mršavko-čaj za mršavljenje" kojeg preporučujemo kod borbe sa viškom kilograma.

mrsavko-caj-za-mrsavljenjeŽelim piramidu

MRŠAVKO ČAJ

U PIRAMIDAMA

Naš program biljnih čajeva bio bi nepotpun bez biljnog čaja “Mršavko-čaj za mršavljenje” kojeg preporučamo kod borbe sa viškom kilograma. Priroda nam daje određene napitke koji nam mogu pomoći u borbi s narušenim zdravljem, te naš organizam vraćaju u tjelesnu ravnotežu. Uz pravilnu primjenu, kontrolirani uzgoj i tradiciju naše sredine, postoje kombinacije biljaka koje rastu na našem području, a mogu pomoći u borbi s viškom kilograma. U svim “starim biljnim receptima” postoje takve recepture koje uz trud mogu brzo dati pozitivne rezultate.

Što se to nalazi u Mršavku?

Ova biljka poznata je kao izuzetno dobar laksativ. Potiče rad crijeva i sprječava nadutost. Vrlo dobro regulira rad crijeva i apsorpciju vode u organizmu. Sama biljka se baš ne preporučuje ispijati, nego se konzumira u mješavinama u točno određenim omjerima. Preparati na bazi kore krkavine ne preporučaju se trudnicama i dojiljama. Pošto utječe na rad metabolizma uloga kore krkavine u čaju „Mršavko“ je ubrzavanje metabolizma, odnosno sagorijevanje energije.

Čaj od poljske preslice uspješno potiče izlučivanje urina i vrlo je djelotvoran kod bolesti mokraćnih puteva i bubrega. Koristi se najviše u mješavinama biljnih čajeva koje imaju karakteristiku diuretičkog djelovanja.Čisti čaj od poljske preslice ne preporuča se koristiti samostalno duže vrijeme i uvijek se preporuča koristiti ga u kombinaciji s nekim drugim biljkama. Sve vam je jasno zašto je u Mršavku (nap. a. tjera višak vode van iz organizma).

List breze je izuzetan dijuretik koji čisti krv, mokraćne kanale i ostale „vodene“ bolesti. Jedna je od najboljih biljaka za detoksikaciju organizma.

Cvijet bazge ugodne svijetložute boje daje ugodno slatkastu notu svakom biljnom ili voćnom čaju. Finog mirisa, opuštajućeg okusa i lijepog izgleda definitivno spada u biljke koje bi trebao sadržavati svaki biljni čaj. Naš kraj poznat je po obilju stabala divlje bazge. Divlja bazga je ljekovitija i aromatičnija od uzgojene bazge te je zato stavljamo u čaj naš „Mršavko“. Osim što je cvijet divlje bazge odličnog okusa, tradicionalna medicina ga preporuča za znojenje, detoksikaciju i čišćenje metabolizma. Cvijet bazge može poboljšati rad bubrega.

Ova biljka nadasve je poznata po širokom spektru djelovanja – dobra je za reguliranje i smanjivanje tegoba uzrokovanih čestim mokrenjem, potiče rad bubrega, čisti krv, jača imunitet, smanjuje alergijske reakcije, poboljšava probavu, a ima i umirujuće djelovanje. U pravilnim omjerima zajedno s brezom i poljskom preslicom ne samo da djeluje na organizam dijuretski, već ga i čisti i jača smanjujući bilo kakve upale.

Podravsku kamilicu karakterizira ugodni zreli slatkasti miris. Iskusni čajoljupci kažu da njezin okus podsjeća na zrelu slatku jabuku. Kamilicu stavljamo u čaj „Mršavko“ da ojača organizam, te da bismo mu poboljšali okus i miris. Koristi se u tradicionalnoj medicini za rješavanje upalnih procesa, a preporučuje se i kod iznemoglosti, za jačanje imuniteta, ima opuštajuće djelovanje i regulira probavu. Kamilica i bazga su neizostavne komponente većine naših „Pampa-tea“ čajeva.

Opće je poznato da mlada kukuruzna svila pozitivno utječe na upalne procese mokraćnih kanala. Stoga je kukuruzna svila jedna od bitnijih komponenti našeg čaja za mršavljenje.

Kako je nastao čaj „Mršavko“?

Prije 18 godina razmišljali smo kako složiti ili kako mi kažemo izmiješati sasvim drugačiji biljni čaj. Zašto drugačiji, pitate se!? Drugačiji po tome što nismo htjeli da naš čaj bude još jedna mješavina bezveze nabacanih biljaka s instant efektom, nego da on bude pravi mali pomagač pri zdravom mršavljenju i suputnik zdravog stila života. Da bismo to postigli, dugo smo kombinirali omjere bilja koje se nalaze u njemu, sve dok nismo došli do prave recepture koja je kod većine ispitanika postigla željeni učinak.

Kao što vam je vjerojatno poznato, pravilne omjere prati i kvaliteta pažljivo odabranih biljaka, što iz kontroliranog uzgoja, ili pak pažljivo odabranih i ubranih bilja iz nezagađene prirode.

Isto tako, bilje koje se nalazi u ovom fantastičnom biljnom čaju u prošlosti se mnogo puta dokazalo uspješnim prilikom vraćanja metabolizma i probave u ravnotežu.

 

KAKO SE PRIPREMA MRŠAVKO U PIRAMIDAMA?

Jednu piramidu čaja prelijte s 2-3 dl kipuće vode i ostavite poklopljeno 15 do 20 minuta.

Zbog čega je dobar “Mršavko” u piramidalnom pakiranju?

Da bismo Vam olakšali pripremu vrhunskog biljnog čaja “Mršavko” uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. “Mršavko” u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom, već u sjeckanom stanju kako bi biljka, list i cvijet zadržali što izvorniji prirodan oblik.

Rezane sušene biljke, listovi i cvjetovi koji se nalaze u čaju “Mršavko” sadrže mnogo više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji su u praškastom obliku, odnosno u filter vrećicama.

Uz kvalitetan sastav ljekovitog bilja i odličan okus, tu je i vrlo atraktivan novi dizajn kutije. Na kutiji je u stilu naive oslikana Podravina u proljeće. Buđenje proljeća daje volju za promjenom životnog stila i više brige o sebi. Zato na neki način ova kutija oslikava promjene u prirodi i buđenje promjena u nama.

UPOZORENJE:

Ovaj čaj ne preporuča se trudnicama i dojiljama!