Pampa-tea

 O nama

Dragi naši vjerni kupci i svi oni koji ćete to tek postati, dopustite nam da Vam ispričamo našu priču…priču o čajevima koja je službeno započela još 2000-te godine.

Kao što smo naveli, osnovani smo 2000. godine mada naša priča počinje nekoliko godina prije. Prilikom posjeta rodbini u Argentini 1996 godine i dolazak u pokrajinu Chaco (grad Saenz Pena) na sjeveru Argentine, došli smo u selo Pampa del Iniferno gdje se naš rođak doselio kada je u tridesetim godinama prošlog stoljeća napustio Hrvatsku i otisnuo se na dalek put i novi život u Argentini. Otuda i ime našeg obrta „Pampa“. Tijekom putovanja po Argentini vidjeli smo kako su stari Gaučosi pripremali čajeve i otuda se rodila ideja za proizvodnjom ljekovitog bilja i čajeva. I tako smo krenuli istraživati i slušati priče naših djedova i baka koji su nam pričali kako su brali, sušili i pravili čajeve u Podravini gdje se i dan danas tradicijski bere ljekovito bilje i nastaju čajevi.

  • 2000-te godine smo godine krenuli sa „Pampom“ zanatskom radnjom za proizvodnju i preradu ljekovitog bilja. Bavili smo se proizvodnjom, preradom i otkupom ljekovitog bilja, a onda smo uz uzgoj ljekovitog bilja započeli i s razvojem programa biljnih čajeva odnosno mješavinama domaćih čajeva. Ljubav i predanost prema ljekovitom bilju i proizvodnji čajeva prvo je prepoznala naša  lokalna zajednica, a zatim i cijela Hrvatska koju smo obišli sudjelovanjem na sajmovima.
  • 2003. godine „Pampa“ mijenja ime u „Pampa-tea“ obrt za proizvodnju, preradu i istraživanje ljekovitog bilja i čajeva. Iste godine otvaramo novo izgrađeni pogon za preradu ljekovitog bilja i proizvodnju biljnih čajeva. Pogon je smješten Poduzetničkoj zoni „Dravska I“ u Koprivnici te posluje prema najvišim standardima i Uredbama iz EU, vezanim uz proizvodnju hrane, kako bi naši čajevi uz odličan okus, bili i zdravstveno ispravni. Sljedivost proizvodnje naše je glavno načelo, koje nam je osiguralo da već više od 20. godina budemo u samom vrhu proizvodnje čaja i to ne samo u Hrvatskoj i već i diljem EU, pa i šire.

Održiva proizvodnja, razvoj vlastitog uzgoja ljekovitog bilja, s primjenom modernih tehnologija bez upotrebe herbicida, pesticida i ostalih tvari koji štete ljudskom zdravlju temelj su naših čajeva.

Na temelju našeg istraživanja provedenog na matičnjaku i nevenu, 2003. godine, objavljen je izvorni znanstveni članak u Agronomskom glasniku koji je naknadno citiran u 4 svjetska znanstvena časopisa.

Danas naše čajeve možete pronaći preko 400 ljekarni i trgovina zdrave hrane diljem Hrvatske, a prisutni smo i na svjetskom tržištu: Kina, Japan, Singapur, Australija, SAD, UK te diljem Europe.

Čajevi 

Biljni čajevi napravljeni su od domaćeg i lokalnog bilja s ciljem tradicionalne i prirodne pomoći kod tegoba koje muče čovjeka modernog doba, stoga smo im i dali prepoznatljiva, vrlo opisna, čak i pomalo šaljiva imena: „Mršavko“, „Podravski čaj-Adria tea“, „Smirko“, „Kolesterko“, „Urinko“, „Katarko“, „Dijabetko“, „Bronhitko“, „Prostatko“, „Venko“, „Tlačko“, „Ježučko“, „Bubrenko“, „Hemeroidtko“, „Otvorko“, „Gih-tko“ i „Erotic“. Ove mješavine osim što su potpuno prirodne i zdrave, veoma su i ukusne, izrađene prema tradicionalnoj recepturi, bez dodatnih aroma, usavršenoj najnovijim znanjima i tehnologijama o biljnim čajevima i ljekovitom bilju. Karakterizira ih bogat i fini okus te miris tako da svi uzrasti mogu uživati u njima.

Naše mješavine domaćih čajeva nose oznaku „Hrvatska kvaliteta“ koju smo ostvarili 2020. godine od strane Hrvatske gospodarske komore.

Svakodnevni kontakt s renomiranim svjetskim proizvođačima čajeva, rad na sebi i svojim zaposlenicima, daje nam priliku da Vam ponudimo najbolje u svijetu biljnih čajeva.

Važno je spomenuti da se svaki čaj posebno i ručno pakira, od pomno biranih sirovina čime se dodatno dobiva na kvaliteti.

Uz standardno rinfuzno pakiranje naših čajnih mješavina, nudimo Vam i novo jedinstveno pakiranje top 5 čajnih mješavina („Podravski čaj-Adria tea“, „Bronhitko“, „Smirko“, „Mršavko“ i „Bakina kamilica“) u piramidalnom obliku vrećica.

Upravo je naša „Bakina kamilica“ osvojila Greate Taste Award zvjezdicu (2020. i 2021. godine) u kategoriji biljnih čajeva.

Piramidalno pakiranje čajeva predstavlja i inovaciju tehnologije u industriji čajeva.

Prednost takvog načina pakiranja čajeva je jednostavnost pripreme koje omogućuje praktično pakiranje, čime se dobiva na uštedi vremena koja je za sve nas izuzetno bitna. Njegova atraktivna ambalaža oslikana od strane našeg poznatog naivnog umjetnika, Ivana Andrašića čini naše proizvode još poželjnijim i cjenjenijim.

Što Vam možemo ponuditi?

  • Domaći, lokalni i tradicionalan proizvod koji nosi oznaku „Hrvatska kvaliteta“;
  • Zdrav i ukusan napitak, pakiran u piramidalne vrećice od čiste svile koji će zadovoljiti potrebe i onih najzahtjevnijih;
  • Poklon prekrasne i jedinstvene ambalaže koji oslikava naše kontinentalno podneblje.
hrvatska kvaliteta

“Vaš povratak prirodi”

Naš glavni pokretač su naši vjerni kupci i prijatelji. Opravdati njihovo povjerenje, naša je misija. Zadržati ih i potaknuti na pozitivne životne promjene naš je najveći uspjeh koji nas motivira i daje nam „vjetar u leđa“.

Povratak čovjeka prirodi, za nas nije samo trend, to je naš cilj!

Mi vjerujemo u ono što radimo i zato smo u tome uspješni, stvaramo „čajnu čaroliju“ te želimo da budete i Vi dio nje.

Priuštite najljepše trenutke sebi i svojoj obitelji, partnerima, klijentima i svima onima do kojih Vam je stalo, ukradite svojih „pet minuta“ uz šalicu „Pampa-tea“ čajeva, jer priroda nam poklanja ono najbolje od sebe. Nadamo se da ćete to prepoznati, jer Mi smo prepoznali Vas!

Obratite nam se s povjerenjem, pogledajte našu ponudu i slobodno nas kontaktirate.

HVALA VAM!

Vaš „Pampa-tea“ tim!

23 godina
18 čajnih mješavina
53 biljne vrste
Preko 400 prodajnih mjesta diljem RH i u inozemstvu
Vaš povratak prirodi

Podijeli na društvenim mrežama