Bakina kamilica u piramidama

Home » Čajevi u piramidama » Bakina kamilica u piramidama
Bakina kamilica u piramidama 2018-03-06T19:41:45+00:00

Bakina kamilica

100% domaća kamilica

Naša "Bakina kamilica" ubrana je na Podravskim plantažama. Kod izrade "Bakine kamilice" koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus.

U PIRAMIDAMA

Želim piramidu

Bakina kamilica

100% domaća kamilica

U PIRAMIDAMA

Naša "Bakina kamilica" ubrana je na Podravskim plantažama. Kod izrade "Bakine kamilice" koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus.

kamilica caj u piramidamaŽelim piramidu

BAKINA KAMILICA ČAJ

U PIRAMIDAMA

Za one koji ne znaju kamilica (Matricaria chamomilla L.) je jedna od najpopularnijih ljekovitih biljaka u svijetu. Čaj od kamilice blagotvoran je, lagan, slatkastog okusa i mirisa. Najbolji užitak ili upotreba čaja dobiva se od glavica kamilice bez velikih primjesa petiljki. Boja tih glavica mora biti u nijansama svijetlo žute, zlatno žute, zelenkasto žute boje sa bijelim cvijetićima.

Naša “Bakina kamilica” ubrana je na Podravskim plantažama. Kod izrade “Bakine kamilice” koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus. Inače podravska kamilica koja se nalazi u “Bakinoj kamilici” spada u najkvalitetnije sorte kamilice na svijetu. Kamilica, koja se uzgaja u Hrvatskoj sadrži veliku količinu eteričnih ulja zbog primjena novih tehnologija u uzgoju, berbi, sušenju i preradi. Primjena i poznavanje ovih tehnologija daju bolju kvalitetu i iskoristivost naše kamilice od ostale kamilice uzgojne u drugim dijelovima svijeta i ona se smatra kao jedna od najboljih na svjetskom tržištu i priznata je od strane mnogih renomiranih proizvođača čajeva.

“Bakina kamilica” sadrži 100% prirodne i sušene čiste cvjetove kamilice. Zato smo Vam odlučili ovakve vrhunske prepoznate cvjetove ponuditi posebno u piramidalnom pakiranju:

Želim piramidu

Zašto je dobar čaj od „Bakine kamilice“?

Postoje dvije vrste kamilice: uzgojena kamilica i divlja kamilica. Razlika je u tome što uzgojena kamilica sadrži više eteričnih ulja nego divlja. U izradi „Bakine kamilice“ koristi se uzgojena kamilica. Kod berbe za „Bakinu kamilicu“ koriste se najkvalitetniji cvjetovi.

Kamilica kao biljka poznata je u našim krajevima od davnina jer se je primjenjivala za liječenje različitih bolesti. Današnja moderna farmacija i medicina u 21. stoljeću također daje veliku važnost kamilici u izradi ljekovitih pripravaka i liječenju pojedinih bolesti.

Svi tradicionalni recepti ili knjige obavezno opisuju djelovanje i načine uporabe kamilice. Poznata rečenica istraživača ljekovitog bilja u 16. stoljeću Hieronymus Bock glasi:

Bez toga cvijeta, te sasvim obične kamilice, ne može se ništa postići, jer nema korisnije biljke kao lijeka što je upravo kamilica ne samo najpoznatija nego i najobljubenija ljekovita biljka u narodu“

Biljni čaj od kamilice preporučuje se kod smanjivanja svih vrsta upala, gripe, prehlade, a služi za jačanje imuniteta. Također cvjetovi kamilice koriste se u nekim recepturama za opuštanje i smirenje.

Osim što opušta i smiruje jako je dobra i za probavne tegoba. Narodna medicina preporuča čaj od kamilice kod želučanih tegoba.

KAKO SE PRIPREMA BAKINA KAMILICA U PIRAMIDAMA?

Jednu piramidu čaja prelijete s 2-3 dcl kipuće vode i ostavite poklopljeno 15 do 20 minuta. Zasladite po želji. Osim šećera možete dodati med i zaslađivać.

Želim piramidu

Zbog čega je dobra “Bakina kamilica” u piramidalnom pakiranju?

Da bi smo olakšali pripremu 100% prirodno sušene i ubrane “Bakine kamilice” uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo vrijeme i dodatnu pripremu čaja, gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. “Bakina kamilica” u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju nego se nalaze sami cvjetovi. Najbolji užitak ili upotreba čaja u terapeutske svrhe dobiva se u obliku klasičnog rinfuznog pakiranja, gdje su zastupljene samo glavice kamilice bez velikih primjesa peteljki. U ovom piramidalnom pakiranju mi smo to uspjeli napraviti.

Želim piramidu

Uz kvalitetne cvjetove kamilice, vrlo je atraktivan dizajn kutije. Na kutiji je u naivnom stilu oslikana Podravina u svibnju. Svibanj je mjesec kada se kod nas bere i suši kamilica. Oslikana kutija predstavlja izgled podravskog kraja kako je nekad izgledao. Buseni kamilice koji se nalaze tamo od davnina pozivaju Vas da ih uberete i uživate u pravom domaćem čaju od „Bakine kamilice“.

X