Bakina kamilica u piramidama

Home » Čajevi u piramidama » Bakina kamilica u piramidama
Bakina kamilica u piramidama2018-04-05T08:20:52+00:00

Bakina kamilica

100% domaća kamilica

Naša "Bakina kamilica" ubrana je na Podravskim plantažama. Kod izrade "Bakine kamilice" koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus.

U PIRAMIDAMA

Želim piramidu

Bakina kamilica

100% domaća kamilica

U PIRAMIDAMA

Naša "Bakina kamilica" ubrana je na Podravskim plantažama. Kod izrade "Bakine kamilice" koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus.

kamilica caj u piramidamaŽelim piramidu

BAKINA KAMILICA ČAJ

U PIRAMIDAMA

Inače, podravska kamilica koja se nalazi u “Bakinoj kamilici” spada u najkvalitetnije sorte kamilice na svijetu. Naša “Bakina kamilica” ubrana je na podravskim plantažama.

Za one koji ne znaju, kamilica (Matricaria chamomilla L.) je jedna od najpopularnijih ljekovitih biljaka u svijetu. Čaj od kamilice blagotvoran je i lagan, slatkastog okusa i mirisa. Najbolji užitak ili upotreba čaja dobiva se od glavica kamilice bez velikih primjesa petiljki. Boja tih glavica mora biti u nijansama svijetložute, zlatnožute, zelenkastožute boje sa bijelim cvjetićima. Kod izrade “Bakine kamilice” koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus. Kamilica koja se uzgaja u Hrvatskoj sadrži veliku količinu eteričnih ulja zbog primjena novih tehnologija u uzgoju, berbi, sušenju i preradi. Primjena i poznavanje ovih tehnologija daju bolju kvalitetu i iskoristivost naše kamilice od ostale kamilice uzgojene u drugim dijelovima svijeta – stoga se kamilica iz Hrvatske smatra jednom od najboljih na svjetskom tržištu, a prepoznali su je mnogobrojni svjetski priznati proizvođači čajeva.

“Bakina kamilica” sadrži 100% prirodne i sušene čiste cvjetove kamilice. Zato smo Vam odlučili ovakve vrhunske cvjetove kamilice ponuditi i u piramidalnom pakiranju.

Kupi piramide

Zašto je dobar čaj od „Bakine kamilice“?

Postoje dvije vrste kamilice: uzgojena kamilica i divlja kamilica. Razlika je u tome što uzgojena kamilica sadrži više eteričnih ulja od divlje kamilice. U izradi „Bakine kamilice“ koristi se uzgojena kamilica. Kod berbe za „Bakinu kamilicu“ koriste se najkvalitetniji cvjetovi.

Kamilica kao biljka poznata je u našim krajevima od davnina za liječenje različitih bolesti. Danas se u farmaciji i medicini također daje velika važnost kamilici u izradi ljekovitih pripravaka i liječenju pojedinih bolesti.

Svi tradicionalni recepti ili knjige obavezno opisuju djelovanje i načine uporabe kamilice. Hieronymus Bock, poznati istraživač ljekovitog bilja u 16. stoljeću, jednom je rekao:

Bez toga cvijeta, te sasvim obične kamilice, ne može se ništa postići, jer nema korisnije biljke kao lijeka što je upravo kamilica ne samo najpoznatija nego i najobljubenija ljekovita biljka u narodu.“

Biljni čaj od kamilice preporučuje se kod smanjivanja svih vrsta upala, kod gripe i prehlade, a služi i za jačanje imuniteta. Također, cvjetovi kamilice koriste se u nekim recepturama i za opuštanje i smirenje.

Osim što opušta i smiruje, jako je dobra i za probavne tegobe. Narodna medicina preporuča čaj od kamilice kod želučanih tegoba.

KAKO SE PRIPREMA BAKINA KAMILICA U PIRAMIDAMA?

Jednu piramidu čaja prelijte s 2-3 dl kipuće vode i ostavite poklopljeno 15 do 20 minuta. Zasladite po želji. Osim šećera možete dodati med i zaslađivač.

Kupi piramide

Zbog čega je dobra “Bakina kamilica” u piramidalnom pakiranju?

Da bismo Vam olakšali pripremu 100% prirodno sušene i ubrane “Bakine kamilice” uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo vrijeme i dodatnu pripremu čaja, gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. “Bakina kamilica” u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju, već sadrži samo cijele cvjetove kamilice.

Najbolji užitak i učinak od kamilice u terapeutske svrhe dobivaju se u obliku klasičnog rinfuznog pakiranja, gdje su zastupljene samo glavice kamilice bez velikih primjesa peteljki.

U ovom piramidalnom pakiranju mi smo to uspjeli ostvariti.

Kupi piramide

Uz kvalitetne cvjetove kamilice, tu je i vrlo atraktivan novi dizajn kutije. Na kutiji je u stilu naive oslikana Podravina u svibnju. Svibanj je mjesec kada se kod nas bere i suši kamilica. Oslikana kutija predstavlja izgled podravskog kraja kako je nekad izgledao. Buseni kamilice koji se nalaze tamo od davnina pozivaju Vas da ih uberete i uživate u pravom domaćem čaju od „Bakine kamilice“.

X