Bakina kamilica

100% domaća kamilica

Naša "Bakina kamilica" ubrana je na Podravskim plantažama. Kod izrade "Bakine kamilice" koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus.

U PIRAMIDAMA

Želim piramidu

Kamilica domaći biljni čaj
Slide thumbnail

Bakina kamilica

100% domaća kamilica

U PIRAMIDAMA

Naša "Bakina kamilica" ubrana je na Podravskim plantažama. Kod izrade "Bakine kamilice" koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus.

Kamilica domaći biljni čajŽelim piramidu

BAKINA KAMILICA ČAJ

U PIRAMIDAMA

Inače, podravska kamilica koja se nalazi u “Bakinoj kamilici” spada u najkvalitetnije sorte kamilice na svijetu. Naša “Bakina kamilica” ubrana je na podravskim plantažama.

Za one koji ne znaju, kamilica (Matricaria chamomilla L.) je jedna od najpopularnijih ljekovitih biljaka u svijetu. Čaj od kamilice blagotvoran je i lagan, slatkastog okusa i mirisa. Najbolji užitak ili upotreba čaja dobiva se od glavica kamilice bez velikih primjesa petiljki. Boja tih glavica mora biti u nijansama svijetložute, zlatnožute, zelenkastožute boje sa bijelim cvjetićima. Kod izrade “Bakine kamilice” koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus. Kamilica koja se uzgaja u Hrvatskoj sadrži veliku količinu eteričnih ulja zbog primjena novih tehnologija u uzgoju, berbi, sušenju i preradi. Primjena i poznavanje ovih tehnologija daju bolju kvalitetu i iskoristivost naše kamilice od ostale kamilice uzgojene u drugim dijelovima svijeta – stoga se kamilica iz Hrvatske smatra jednom od najboljih na svjetskom tržištu, a prepoznali su je mnogobrojni svjetski priznati proizvođači čajeva.

“Bakina kamilica” sadrži 100% prirodne i sušene čiste cvjetove kamilice. Zato smo Vam odlučili ovakve vrhunske cvjetove kamilice ponuditi i u piramidalnom pakiranju.

Zašto je dobar čaj od „Bakine kamilice“?

Postoje dvije vrste kamilice: uzgojena kamilica i divlja kamilica. Razlika je u tome što uzgojena kamilica sadrži više eteričnih ulja od divlje kamilice. U izradi „Bakine kamilice“ koristi se uzgojena kamilica. Kod berbe za „Bakinu kamilicu“ koriste se najkvalitetniji cvjetovi.

Kamilica kao biljka poznata je u našim krajevima od davnina za liječenje različitih bolesti. Danas se u farmaciji i medicini također daje velika važnost kamilici u izradi ljekovitih pripravaka i liječenju pojedinih bolesti.

Svi tradicionalni recepti ili knjige obavezno opisuju djelovanje i načine uporabe kamilice. Hieronymus Bock, poznati istraživač ljekovitog bilja u 16. stoljeću, jednom je rekao:

Bez toga cvijeta, te sasvim obične kamilice, ne može se ništa postići, jer nema korisnije biljke kao lijeka što je upravo kamilica ne samo najpoznatija nego i najobljubenija ljekovita biljka u narodu.“

Biljni čaj od kamilice preporučuje se kod smanjivanja svih vrsta upala, kod gripe i prehlade, a služi i za jačanje imuniteta. Također, cvjetovi kamilice koriste se u nekim recepturama i za opuštanje i smirenje.

Osim što opušta i smiruje, jako je dobra i za probavne tegobe. Narodna medicina preporuča čaj od kamilice kod želučanih tegoba.

KAKO SE PRIPREMA BAKINA KAMILICA U PIRAMIDAMA?

Jednu piramidu čaja prelijte s 2-3 dl kipuće vode i ostavite poklopljeno 15 do 20 minuta. Zasladite po želji. Osim šećera možete dodati med i zaslađivač.

Zbog čega je dobra “Bakina kamilica” u piramidalnom pakiranju?

Da bismo Vam olakšali pripremu 100% prirodno sušene i ubrane “Bakine kamilice” uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo vrijeme i dodatnu pripremu čaja, gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. “Bakina kamilica” u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju, već sadrži samo cijele cvjetove kamilice.

Najbolji užitak i učinak od kamilice u terapeutske svrhe dobivaju se u obliku klasičnog rinfuznog pakiranja, gdje su zastupljene samo glavice kamilice bez velikih primjesa peteljki.

U ovom piramidalnom pakiranju mi smo to uspjeli ostvariti.

Uz kvalitetne cvjetove kamilice, tu je i vrlo atraktivan novi dizajn kutije. Na kutiji je u stilu naive oslikana Podravina u svibnju. Svibanj je mjesec kada se kod nas bere i suši kamilica. Oslikana kutija predstavlja izgled podravskog kraja kako je nekad izgledao. Buseni kamilice koji se nalaze tamo od davnina pozivaju Vas da ih uberete i uživate u pravom domaćem čaju od „Bakine kamilice“.