fbpx

Urinko – Čaj za mokračne kanale i urin, 100g

Home » Proizvodi » Urinko – Čaj za mokračne kanale i urin, 100g

Urinko – Čaj za mokračne kanale i urin, 100g

44.99 kn s PDV-om

Biljni čajevi diuretičkog djelovanja najjednostavniji su način uklanjanja tekućine, stoga se ova čajna mješavina preporučuje kod bolnog i otežanog mokrenja te kod upale mokraćnih kanala. Ovaj čaj će Vas oduševiti svojim blagotvornim djelovanjem i finim okusom.


  • diuretik
  • protuupalno djelovanje
  • bolno i otežano mokrenje
  • domaće bilje

Opis

Sušene biljke poput poljske preslice, lista breze, kukuruzne svile i mente poznate su od davnina. Usmeno su se prenosile s generacije na generaciju u narodu kao učinkoviti način ublažavanje tegoba uzrokovanih mokrenjem. Današnja znanost i literatura samo je potvrdila da ove biljke pozitivno djeluju na mokraćne kanale naročito kod žena.
Prema tradicionalnom receptu koji je preuzeti iz starih knjiga o ljekovitom, začinskom i aromatičnom bilju, ova kombinacija biljaka ima izuzetno diuretičko djelovanje te jednostavno ublažava otežano mokrenje, upalu mokraćnih kanala te ostale simptome vezane za mokraćne kanale.
Bitna stvar za ovu kombinaciju je omjer biljaka koji možete vidjeti na deklaraciji čaja, ali bitan je način uzgoja, sakupljanje, sušenje i prerade tih biljaka.

Koje se biljke nalaze u mješavini domaćeg čaja Urinko?

List mlade breze

List mlade breze koji je ubran i sušen u svibnju daje ovom čaju mogučnost lakšeg mokrenja i izlučivanje tekućine iz organizma. Vjeruje se da 5 do 6 puta više iznad prosjeka od ostalih poznatih biljaka poboljšava rad bubrega, pročišćava mokraćne kanale, uklanja bubrežne kamence i pijesak.

Poljska preslica

Čaj od poljske preslice uspješno potiče izlučivanje urina i vrlo je djelotvoran kod bolesti krvi, mokraćnih puteva i bubrega. Prema tradicionalnim receptima koristi se najviše u mješavinama biljnih čajeva koje imaju karakteristike diuretičkog djelovanja. Naša poljska preslica koja se nalazi u ovoj mješavini isključivo je brana na poljima koja se godinama ne tretiraju nikavim preparatima.

List koprive

List mlade koprive (bez petiljke) nadasve je poznat da ima široki spektar djelovanja pa je dobra za reguliranje i smanjivanje tegoba uzrokovano čestim mokrenjem, potiče rad bubrega, čisti krv, jača imunitet, smanjuje alergijske reakcije, poboljšava probavu, a ima i umirujuće djelovanje.

Kamilica

Najbolji užitak ili upotreba čaja u terapeutske svrhe dobiva se u obliku klasičnog rinfuznog pakiranja, gdje su zastupljene samo glavice kamilice bez velikih primjesa peteljki. Boja tih glavica mora biti u nijansama svijetlo žute, zlatno žute, zelenkasto žute boje sa bijelim cvijetićima. Biljni čaj od kamilice preporučuje se kod smanjivanja svih vrsta upala, gripe, prehlade, a služi za jačanje imuniteta. Ona ima širok spektar djelovanja a vrlo je popularna u narodnoj medicini, kulturi, tradiciji i prehrani u Europi.

Menta

Menta ili paprena metvica (Mentha piperita L.) poznata je u tradicionalnoj medicini i pučkoj predaji kao jedna od najljekovitijih biljaka na ovim prostorima. Naši preci su je uvelike koristili za opuštanje, smirenje te kod probavnih smetnji i mokrenja. Današnja saznanja iz moderne farmacije govore u prilog tome kako je menta jedna od bitnijih biljaka koja se može koristiti kod poremećaja rada jetre i žući.

Kukuruzna svila

Kukuruzna svila koja je brana krajem srpnja ili početkom kolovoza smatra se jednom od najkvalitetnijih prirodnih biljnih pripravaka za ublažavanje tegoba kod mokraćnih kanala. Sva domaća literatura vezano za korištenje ljekovitih bilja u svrhu ublažavanja tegoba kod mokraćnih kanala pišu vrlo pozitivno o mladoj kukuruznoj svili.

U čaju se ne nalazi list medvjetke koji je prema novim istraživanjima dosta sporan pa ga mi ne koristimo u našim čajnim mješavinama.

Zbog čega u mješavini domaćeg čaja Urinko nema Medvjetke (Uva ursli L.)?

Prema nekim znanstvenim istraživanjima na biljci medvjetki dokazano je da pretjerano korištenje ove biljke nije sigurno. Naime sama biljka u sebi sadrži bioaktivne molekule arbutina koji je dio aktivne molekule hidrokinona. Navedena molekula koja se nalazi u biljci prema novim industrijskim izvješćima o njezinom djelovanju može biti kancerogena ako se koristi duži period. Hidrokinon se također može naći u drugim prehrambenim proizvodima za koje se zna da su relativno sigurni. Procijenjena maksimalna izloženost ljudi prema molekuli hidrokinonu u biljci medvjetka je 11µg / kg. Prag izloženosti hidrokinonu koji se smatra zanemarivim za ljudsko zdravlje je 100 µg / kg. Dakle prema ovim nalazima mnoge svjetske farmaceutske i prehrambene kompanije preporučuju korištenje medvjetke maksimalno dva tjedna.

Medvjedka se preporučuje za kratkotrajno liječenje, a nikako kao dnevni preventivni tretman. Čaj Urinko ne sadrži list medvjetke iz razloga novog istraživanja, a sam čaj URINKO služi kao dnevni preventivni biljni pripravak tj da se pije neograničeno kroz cijeli dan.

Čaj je vrlo zanimljivog okusa. Baza mu je menta i kamilica. Karakteristično je slatke i osvježavajuće note koja nakon nekoliko sekundi prelazi u lagano trpku notu breze i preslice. Može ga se piti kroz cijeli dan neograničeno. Čaj Urinko ukusan je i kao hladan napitak.

Dodatne informacije

Težina100 g
Dimenzije80 × 50 × 230 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Urinko – Čaj za mokračne kanale i urin, 100g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Sastav

breza
poljska preslica
menta
kukuruzna svila
kamilica
kopriva
Priprema čaja: U 8 dcl vruće vode (100 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Možete ga zasladiti sa medom, šećerom, stevijom ili zaslađivaćem. Ova mješavina se preporuča popiti 3 puta na dan po 2 dcl.

Vaše ime (obavezno)

Vaš email (obavezno)

Upit

Vaša poruka

X