Odaberite čajeve za zimu kada se javi bronhitis, kašalj te padne imunitet

Kada piti Podravski čaj, a kada Bronhitko?

Ponukani iskustvom izravnog kontakta sa našim dragim kupcima gdje nam često postavljaju pitanje koji mi čaj preporučamo u zimi. Odlučili smo napisati ovaj tekst da sami prosudite koji bi Vama čaj najbolje odgovarao.

Podravski čaj

Čaj ugodnog i punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka. Idealan u vrijeme jesenskih i zimskih mjeseci kada vladaju gripe i prehlade. Šalica ovog čaja ojačati će Vaš imunitet i poboljšati zdravlje.

imunitet, jačanje imuniteta, čaj, Podravski čaj, biljni čaj, čaj od ljekovitog bilja

Podravski čaj

Izrada naših najboljih čajeva nastala je sasvim slučajno. Krajem 1998. godine kada smo napravili prve prototipove čajeva i kada smo se tek upoznavali sa čarima čajne tehnologije te naših zakona vezano za proizvodnju hrane netko se je dosjetio u našoj (tek u mislima osnovanoj) firmi da bi trebali imati neki univerzalan čaj. Taj čaj trebao bi sadržavati sve ljekovito bilje koje se nalazi u Podravini. Bitni faktor za izradu ovog čaja je da bude ukusan, bio on topao ili hladan. Nakon nekoliko mjeseci miješanja kombinacija bilja, proučavanja knjiga i svađe sa neistomišljenicima unutar obitelji napravili smo jedan fora zdravi mix načinjen od kamilice, bazge, šipka, matičnjaka, nevena, koprive, kupine i lipe.  Pošto je ljekovito bilje iz područja Podravine i Prigorja nazvali smo ga Podravski čaj.
Podravski čaj po istoj recepturi proizvodi se pod imenima “Molvarski čaj”, “Blidnjski čaj”, “Podravsko-prigorski čaj” te Adria-tea. Tako smo ga 2000.godine i plasirali na tržište te ga dan danas proizvodimo po originalnoj recepturi.
Čaj karakterizira fini lagano slatkasti okus koji će Vas podsjetiti da pijete med pomiješan sa livadnim cvijećem. Kada ga kuhate, cijeli stan ili kuća će Vam mirisati na svježe aromatično bilje ubrano u proljeće. Napravljen je od ljekovitog bilja poput kamilice, šipka, koprive, lipe, nevena, kupine koje tradicionalno spadaju u najljekovitije biljke, a rastu na našim prostorima.

Kada ga je najbolje ispijati?

Bronhitko

Izuzetno ukusna čajna mješavina punog okusa i mirisa idealna za zimsko vrijeme kao prevencija kod kašlja, bronhitisa i astme.

bronhitis, kašalj, lijek protiv kašlja, Bronhitko, čaj, biljni čaj, mješavina domaćeg čaja,

Bronhitko

Ovaj čaj je među zadnjima čajnim mješavinama koje smo napravili. Bronhitko je jako zanimljiva kombinacija ljekovitog i aromatičnog  bilja. Čaj smo radili od biljaka koje su poznate dugi niz stoljeća u tradicionalnoj medicini i pučkoj predaji. Kasnije neke vrste biljaka prepoznao je i Svjetska zdrastvena organizacija kao odlične biljne preprate za umanjivanje tegoba kod kašlja, bronhitisa i astme. Bronhitko je izrađen od ljekovitog bilja poput lista i korijena sljeza, majčine dušice, kamilice, trputca, bazge i koprive. Ova fina i zanimljiva čajna mješavina našla se je u prodaji rujnu 2000. godine.

Vrlo je slatkog okusa. Prevladava slatkasti okus bazge i kamilice, a gustoću okusa daje mu korijen i list bijelog sljeza dok trpkost čaja (ali ne veliku) daje mu majčina dušica zajedno sa širokolisnim trputcom.
Čajna mješavina preporučuje se svim uzrastima, a u njoj najviše uživaju djeca.

Kada ga je najbolje ispijati?

Popularni čajevi u zimskom razdoblju

Dijeta, Mršavko, biljni čaj, čaj, čaj za mršavljenje, mješavina domaćeg,čaja, mršavljenje, kako mršaviti

MRŠAVKO

opstipacija, tvrda stolica, čaj za otvaranje stolice, otvorko, biljni čaj, mješavina domaćeg čaja,

OTVORKO

smirenje, depresiija, čaj za smirenje, Smirko, mješavina domaćeg čaja,

SMIRKO

Čaj od kamilice. Pampa-tea. I klasa domaće kamilice

KAMILICA

Upala Mjehura, Urinko, čaj, biljni čaj, učestalo mokrenje, upala mokračnih kanala, mješavina domaćeg čaja

URINKO