fbpx

depresija

Home » depresija
 • Hibiskus, 50g

  19.99 kn s PDV-om
  Hibiskus čaj Hibiscus rosa sinesis L. Hibiskusov čaj radi se od sušenog cvijeta biljke hibiskus (Hibiscus rosa sinesis L.). Karakteristika ovog fenomenalnog čaja je da se može piti kao topli i hladni napitak. Čaj od cvijeta hibiskusa karakteristične je tamno crvene boje. Osvježavajućeg je i blago kiselkastog okusa koji podsjeća na okus prirodnog soka od borovnice. Dodavanjem šećera ili zaslađivača u čaj od cvijeta hibiskusa daje notu okusu koji će Vas podsjetiti na neki dobri voćni kolać. Čaj od  hibiskusa bogat je vitaminom C, mineralima i antioksidansima. Ovaj čaj ima vrlo nisku koncentraciju kalorija te ne sadrži kofein. Tradcionalna medicina i fitofarmacija preporuča ga kao jedno od sredstvi u borbi protiv visokog krvnog tlaka. Američka udruga za srčane bolesnike kaže da može biti jako koristan u borbi protiv visokog krvnog tlaka. Čaj od hibiskusa treba se redovito konzumirati barem tri šalice dnevno tijekom nekoliko tjedana da bi osjetili njegova blagotovorna djelovanja.  Također, čaj od hibiskusa ima svojstvo diuretika koji povećava mokrenje i istodobno snižava krvni tlak. Antioksidativna svojstva hibiskusnog čaja također pomaže kod bolesti jetre. Antioksidansi koji se nalaze u hibiskusu pomažu zaštititi  tijelo od bolesti jer neutralizira slobodne radikale. Neki nutricionisti tvrde da može povečati i životni vijek. Hibiscus čaj sadrži vitamine i minerale poput flavonoida koji imaju antidepresivna svojstva. Potrošnja hibiskusovog čaja može pomoći u smirivanju živčanog sustava i može smanjiti anksioznost i depresiju stvaranjem opuštenog senzacija u umu i tijelu. Zbog toga je sastavni dio naše poznate mješavine domaćeg čaja „Smirko“. Hibiscus čaj također se može koristiti kao sportski napitak kako bi se smanjila žeđ. U tu svrhu obično se konzumira ledeni čaj. Mnogi ljudi uključuju hibiskusov čaj u prehrani jer ovaj čaj ima sposobnost da se tijelo vrlo brzo ohladi.

  5 Razloga zbog čega koristi Hibiskusov čaj od „Pampa-tea“?

  1.     Čaj je napravljen isključivo od hibiskuovih mladih cvijetova, 2.     Uvijek je sviježeg pakiranja, 3.     Odličnog je okusa, 4.     Daje prekrasnu crvenu boju čaju ili nekoj mješavini čaja koju sami izrađujete (npr.ljuskama šipka), 5.     Odličan je i u obliku ledenog čaja.
 • Smirko je čajna mješavina čiji sastav čini ljekovito bilje poput matičnjaka, kamilice, mente i valerijane. Vaše smirenje dolazi u ovoj finoj šalici čaja koja će Vas opustiti, smiriti prije spavanja te Vam lakše pomoći da prebodite depresiju i stres.
  • umirujuće djelovanje
  • antidepresivan
  • ukusan
  • domaće bilje
 • „Smirko“ u piramidama je idealan čaj za svakodnevnu upotrebu.

  Ljekovite biljke poput probranih listova domaće mente, matičnjaka, majčine dušice, cvjetova podravske kamilice, crne lipe, crvenog hibiskusa, korijena valerijane i ploda hmelja daje idealnu kombinaciju za opuštanje. Dovoljno je jedna šalica prije spavanja i ovaj fini čaj će Vas super smiriti i opustiti. Muči Vas veliki stres i nervozni ste također preporučamo njegovo neograničeno korištenje tokom cijelog dana. Vrhunska kombinacija ljekovitih i aromatičnih biljka te njihov omjer u biljnom čaju „Smirko“ su takvi da nema nikakvih nuspojava. Navedene biljke u čaju Smirko poznate su u tradiciji kao nabolje kombinacije za opuštanje, smirenje i spavanje. Da bi smo olakšali pripremu vrhunskog biljnog čaja „Smirko“ uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo Vam vrijeme i dodatnu pripremu čaja gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. „Smirko“ u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju nego u sjeckanom gdje se pritom pazi da biljka, list i cvijet zadrži što izvorniji prirodan oblik. Rezane sušena biljke, listovi, i cvijetovi koji se nalaze u čaju „Smirko“ daleko sadrže više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji se nalaze u praškastom obliku odnosno filter vrećica.
X