fbpx

jačanje imuniteta

Home » jačanje imuniteta
 • Bazga čaj, 50g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od bazge

  Sambucus nigra L. Narodni nazivi: crna zova, bezeg, bezg, zova, zovina, bazgovina. Bazga ili kako je u našim krajevima zovu crna zova poznata je i cijenjena biljka od davnina. Od bazge se u našim krajevima najčešće koristi cvijet popularnog ljekrarničkog naziva Flowers Sambuci. Sviježi cvijet bazge odličan je za izradu sokova. Sušenjem cvijeta bazge dobiva se izuzetan biljni čaj. Cvijet bazge ima karakterističnu svijetložučkastu boju kojeg karakterizira slatkasti voćni miris i okus. Kod tradicionalnog liječenja ili fitoterapije najčešće od bazge koriste se sušeni cvijetovi. Cvijet se bere sredinom svibnja kada najbolje cvate. Nakon berbe cvijet se stavlja na sušenje. Suši se na tamnom i suhom mjestu. Čaj od cvijeta bazge najčešće se koristi kod problema sa bronhitisom, astmom i kašljom te je zbog toga jedan od glavnih sastojaka našeg popularnog čaja “Bronhitko”. Cvijet bazge pozitivno djeluje na organizam jer potiče znojenje te se također preporuča piti kada imate gripu ili ste jako prehlađeni. Bazga je jedan od glavnih sastojaka naše poznatog “Podravskog čaja“. Nova istraživanja o bazgi pokazuju da potiče rad u bubrega. Više o bazgi ovdje. “Pampa-tea” nudi Vam čisti cvijet divlje bazge koja je bolja od konvencionalnih sorti bazge jer u sebi sadrži više nutritivnih sastojaka. Čaj od cvijeta bazge može se koristiti neograničeno. Također se preporuča svim uzrastima.
 • Lipa čaj, 50g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od lipe

  (Tilia officinarum Crantz L.) Čaj od crne lipe ima slatkasto medastu ugodnu notu. Kada se osuši cvijet lipe ne smije promijeniti boju jer u tom slučaju ne vrijedi. Čaj od cvijeta lipe u našoj tradicionalnoj medicini koristi se kod problema sa prehladom i kod problema sa disanjem. Poznato je da potiče znojenje i pospješuje mokrenje. Lipa može umanjiti tegobe kod kroničnog kašlja, a u prošlosti se također koristila za smirenje. Cvijet lipe koristio se je kao odlična kupelj za čišćenje pora na koži. Nova istraživanja o lipi dokazala su da nema nuspojava te da je mogu piti i mala djeca. Pojavile su se glasine o čaju od crne lipe da ometa rad srca i da se ne preporuča srčanim bolesnicima međutim to se kasnije opovrgnuto jer se je radilo o ekstremnom slučaju kod jako malog broja ljudi koji su pretjerali sa njenom upotrebom. Trenutačno ne postoje nikakvi znanstveni dokazi da lipa može naškoditi zdravlju. Danas se ona preporuća kao zamjena umjesto aspirina i paracetamola protiv vrućice. Čaj od lipe smanjuje simptome prehlade i gripe te ima odlična antioksidativna svojstva. Lipa ima najbolji efekt kada se pomiješa sa kvalitetnim medom.
 • Podravski čaj ili Adria-tea je čaj ugodnog i punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka. Idealan u vrijeme jesenskih i zimskih mjeseci kada vladaju gripe i prehlade, a tijekom ljeta preporučuje se kao hladni napitak. Šalica ovog čaja ojačati će Vaš imunitet i poboljšati zdravlje. Ovaj čaj je namijenjen svim uzrastima.
  • najukusniji čaj u ponudi
  • jača imunitet
  • protiv gripe i prehlade
  • odličan kao hladan napitak
 • Podravski čaj u piramidama je čaj ugodnog, punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka.

  „Podravski čaj“ u piramidama je sastavljen od domaćih ljekovitih i aromatični biljaka. Ljekovite biljke koje se nalaze u ovom finom osvježavajućem čaju su kamilica, bazga, lipa, šipak, matičnjak, kupina, kopriva i neven. Ovu finu mješavinu domaćeg čaja preporučamo piti tokom cijele godine. „Podravski čaj“ idealan je u borbi protiv gripe, prehlade te je jako dobro utječe na jačanje imuniteta i njegovu detkosikaciju. Da bi smo olakšali pripremu vrhunskog „Podravskog čaja“ uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo Vam vrijeme i dodatnu pripremu čaja gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. „Podravski čaj“ u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju nego u sjeckanom gdje se pritom pazi da biljka, list i cvijet zadrži što izvorniji prirodan oblik. Rezane sušena biljke, listovi, i cvjetovi koji se nalaze u čaju „Podravskom čaju“ daleko sadrže više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji se nalaze u praškastom obliku odnosno filter vrećica. Cvjetovi probranog cvijeta kamilice, cvijeta crne lipe sa Bilogore, prosijani cvijet bazge, kombinirano sa ljuskama šipka i prosijanima listovima mlade kupine, koprive i matičnjaka daju jedinstvenu i specifičnu kvalitetu ovom čaju. Sve ove ljekovite biljke možete vidjeti i probati u jednoj maloj piramidi „Podravskog čaja“. Mješavina domaćeg bilja u „Podravskom čaju“ daje specifičan slatkasti okus sa malom notom kiselosti. Slatki okus čaju daju cvjetovi kamilice, divlje bazge i crne lipe. Kiselkastu notu ovom predivnom čaju daje ljuske šipka i listovi prosijanog matičnjaka (melise). Čaj je namijenjen svima uzrastima. Želite li da Vam djeca postanu ljubitelji čajeva svako počnite sa ovim čajem.
X