fbpx

podravski čaj

Home » podravski čaj
 • Čaj u ćupu od terakote. LIMITIRANO BOŽIĆNO IZDANJE "PAMPA-TEA POKLON" PAKETA Bliži se najljepše doba u godini, a Vi još uvijek razmišljate što pokloniti sebi i svojim najdražima. Ne morate više razmišljati jer je smo mi osigurali za Vas LIMITIRANO Božićno izdanje "Pampa-tea" poklon paketa – čaj u ćupu od 100% terakote (RUČNI RAD). - originalan, unikatan, ručno izrađen ćup od 100% terakote sa našim najprodavanijem "Podravskim čajem".
 • Neven čaj (latice), 35g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od latica nevena (I klasa.)

  (Calendulae officinalis L.) Tradicionalna medicina koristi ga u obliku čaja ili kupke kod bolesti maternice, obilnog krvarenja u maternici, teškoća kod mokrenja i opće slabosti. Također, u prošlosti nevenov čaj koristio se je i za liječenje groznice i čireva. Kod vanjske upotrebe u obliku obloga služi za oštećenu kožu. Novija istraživanja pokazala su da je cvijet nevena bogat vitaminom C i flavonoidima te ne sadrži masti, a može se koristiti kao jedan od preparata za mršavljenje. Cvijet nevena ima visoku koncentraciju antioksidanta te samim time smanjuje broj slobodnih radikala u tijelu. Čaj od nevena prema novim istraživanjima ima odlično protupalno djelovanje na organizam. Preporuča se kod problema sa čirevima na želucu, raznim oblicima kolitisa i bolnih ustiju. Neven je jedan od glavnih sastojaka našoj čajnoj mješavini Katarko. Preparati na bazi nevena odlični su u borbi protiv hemeroida jer smanjuju upalu i krvarenje te ga zato koristimo i u mješavini domaćeg čaja Hemeroidko. Neki autori navode da cvijet nevena može poticati rad limfnog sustava i čisti tijelo od toksina.  Radi specifičnog okusa u tragovima može se naći i u našem najpopularnijem čaju - Podravski čaj.
 • Podravski čaj u piramidama je čaj ugodnog, punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka.

  „Podravski čaj“ u piramidama je sastavljen od domaćih ljekovitih i aromatični biljaka. Ljekovite biljke koje se nalaze u ovom finom osvježavajućem čaju su kamilica, bazga, lipa, šipak, matičnjak, kupina, kopriva i neven. Ovu finu mješavinu domaćeg čaja preporučamo piti tokom cijele godine. „Podravski čaj“ idealan je u borbi protiv gripe, prehlade te je jako dobro utječe na jačanje imuniteta i njegovu detkosikaciju. Da bi smo olakšali pripremu vrhunskog „Podravskog čaja“ uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo Vam vrijeme i dodatnu pripremu čaja gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. „Podravski čaj“ u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju nego u sjeckanom gdje se pritom pazi da biljka, list i cvijet zadrži što izvorniji prirodan oblik. Rezane sušena biljke, listovi, i cvjetovi koji se nalaze u čaju „Podravskom čaju“ daleko sadrže više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji se nalaze u praškastom obliku odnosno filter vrećica. Cvjetovi probranog cvijeta kamilice, cvijeta crne lipe sa Bilogore, prosijani cvijet bazge, kombinirano sa ljuskama šipka i prosijanima listovima mlade kupine, koprive i matičnjaka daju jedinstvenu i specifičnu kvalitetu ovom čaju. Sve ove ljekovite biljke možete vidjeti i probati u jednoj maloj piramidi „Podravskog čaja“. Mješavina domaćeg bilja u „Podravskom čaju“ daje specifičan slatkasti okus sa malom notom kiselosti. Slatki okus čaju daju cvjetovi kamilice, divlje bazge i crne lipe. Kiselkastu notu ovom predivnom čaju daje ljuske šipka i listovi prosijanog matičnjaka (melise). Čaj je namijenjen svima uzrastima. Želite li da Vam djeca postanu ljubitelji čajeva svako počnite sa ovim čajem.
 • Šipak čaj, 100g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od šipka

  Rosa canina L. Šipak spada među najstarije biljke. Postoje dokazi da su ga ljudi koristili u prapovijesti odnosno još u kamenom dobu. Poznato je da je šipak bogat vitaminom C. Prema novim istraživanjima, odmah nakon crnog ribizla, najviše koncetracije vitamina C u voću ima upravo on. Kod kuhanja plodova šipka, ne gubi se koncentracija vitamina C.

  Plod od šipka najbolje se priprema u obliku čajeva. Iz starih knjiga o ljekovitom bilju i liječenju ljekovitim biljem piše da šipkov čaj poboljšava urirarni trakat. Također sušeni plod od šipka preporuča se kod problema uzrokovanih bubrežnim kamenom i zbog toga je on sastavni dio našeg biljnog čaja za sprečavanje i otapljanje bubrežnog kamena „Bubrenko“. Čajeve na bazi šipka preporučaju se tokom zimskih mjeseci radi visokih koncentracija vitamina C kada vladaju prehlade, gripe i viroze pa ga tako možete naći u našem Podravskom čaju ili Adria tea gdje je jedan od glavnih komponenata. Preporuča se i kod dojilja jer vitamin C iz šipkovog čaja lako prelazi u mlijeko dojilje i dobro utječe na razvoj dojenčadi.

X