fbpx

želučane tegobe

Home » želučane tegobe
 • Anđelika čaj, 50g

  19.99 kn s PDV-om
  Čaj od korijena anđelike Angelica archangelica L Anđeliku (korijen) su ljudi odavna koristili kao hranu, začin i lijek zbog aromatičnog okusa. Pučka medicina poznaje anđeliku (korijen) kao biljku koja tjera mokraću i jača živčani sustav. Često se koristi u liječenju slabog želuca i želučanih bolesti – smiruje nervozu želuca, želučane i trbušne bolove, poboljšava probavu, koristi se u liječenju čira na želucu ili dvanaesniku, gastritisa, enteritisa, žgaravice, ženskih bolesti. Čaj od korijena anđelike je dobar pomagač protiv žgaravice, podrigivanja te služi za smirivanje želuca i probave. Preporučala se za vraćanje vitalnosti i brz oporavak.
 • Kičica čaj, 50g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od kičice

  (Centaurii minoris L.) Čaj od kičice koristio se je za liječenje želučanih tegoba, pospješivanje apetita, začepljenosti i slabokrvnosti. Tradicionalna medicina preporuča da se kičica pije cijeli dan gutljaj po gutljaj kada se loše osjećamo odnosno kada nas boli želudac. Također neki autori navode da je kičicu dobro koristiti kada imamo probleme sa jetrom i žući. Nova istraživanja su pokazala da gorka kičica poboljšava probavu odnosno lučenje želučanih sokova gdje se stimulira apetit i poboljšava probava. Autori o ljekovitom bilju u novije vrijeme za kičicu govore da je odličan stimulians za jetru, bubrege i da odlično čisti krv. U našim Pampa-tea čajevima kičica je glavni sastojak u čajnoj mješavini Katarko koji je namijenjen za ublažavanje želučanih tegoba. Ona je također jedna od glavnih komponenti i u našem čaju Ježučko koji je namijenjen za čišćenje jetre i žući.
 • Stolisnik čaj, 50g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od stolisnika

  Achillea millefolium L. Narodni nazivi: hajdučka trava, hajdučica, kunica, kostrijet, roman. Prema tradicionalnoj predaji i prema novim znanstvenim istraživanjima stolisnik je dobar protiv želučanih tegoba, odnosno regulira rad želuca, dobro regulira želučanu kiselinu, pozitivno djeluje na gornji dio probavnog trakta, odnosno olakšava probavu u gornjem dijelu tankog crijeva. Čaj od stolisnika koristi se također kod nedovoljnog apetita. Ova biljka je glavni sastojak našoj čajnoj mješavini Katarko kojeg preporučamo kod želućanih problema. Isto tako koristan je kod menstrualnih tegoba žena, dobar je diuretik te sastavni je dio preparata pri regulaciji krvnog tlaka. Nova istraživanja o stolisniku pokazala su da je poznat po svojim sposobnosti kod zacjeljivanja rana. Smatra se da na ima hemostatsko, antiseptičko i antibakterijsko djelovanje. Djelovanje lista, kada se stavlja u nosnicu, može zaustaviti krvarenje iz nosa. Trudnice bi trebale izbjegavati čestu uporabu stolisnika u velikim dozama na duže vrijeme. Stolisnik je stimulans maternice pa stoga trudnice i dojilje ga ne bi trebale koristiti.
X