fbpx

Borovica čaj, 50g

Home » Proizvodi » Borovica čaj, 50g

Borovica čaj, 50g

19.99 kn s PDV-om

Čaj od plodova borovice

Juniperus communis L.

Čaj od plodova borovice jača živce i želudac, čisti krv, odvodi otrovne plinove, a s mokraćom i loše sokove, izaziva znojenje, liječi vodenu i bubrežnu bolest, čisti jetru, drobi i odvaja kamence i pijesak iz žuči, bubrega, mokraćnog mjehura. Ipak se ne preporučuje osobama slabih bubrega i trudnicama. Za lijek se beru plodovi, iglice, vrškovi grančica i samo drvo. Nakon što se plodovi uberu, suše se u tankom sloju na suhom i zračnom mjestu. Plod smreke ili borovice ne smije se sušiti na suncu i umjetnoj toplini.

Opis

Borovica plod, čaj

Narodna imena za običnu borovicu: smreka, obična borovica, kleka, smrekva, smrekovica, smrekva crna, kadik, fenja, brinje, brinj, resnica, smrič, smrička, smriška, borovica, brin, smrek, smrekva črna, smrkovina, smrkva, šmrč i šmreka.

Obična borovica ili smreka je začin prisutan u europskoj kuhinji, naročito u kuhinji alpskih zemalja. Njome se začinjavaju jela od kiselog kupusa i meso, naročito divljač. Dobro se kombinira s biberommajoranom i lovorom, ali i voćem.

Drvo smreke koristi u proizvodnji sitnog namještaja i za rezbarenje, zbog lijepih boja drveta, koje se od svijetložute, pri kori, mijenjaju u crvenosmeđu u sredini.

Čaj od plodova jača živce i želudac, čisti krv, odvodi otrovne plinove, a s mokraćom i loše sokove, izaziva znojenje, liječi vodenu i bubrežnu bolest, čisti jetru, drobi i odvaja kamence i pijesak iz žuči, bubrega, mokraćnog mjehura. Ipak se ne preporučuje osobama slabih bubrega i trudnicama. Za lijek se beru plodovi, iglice, vrškovi grančica i samo drvo. Nakon što se plodovi uberu, suše se u tankom sloju na suhom i zračnom mjestu. Plod smreke ili borovice ne smije se sušiti na suncu i umjetnoj toplini.

 

Dodatne informacije

Težina50 g
Dimenzije50 × 40 × 100 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Borovica čaj, 50g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Sastav

100% borovica
U 2 dcl vruće vode (100 °C) nasipati jednu čajnu žlicu od suhih plodova borovce te ostaviti poklopljeno 15 do 20 min. Prije pripreme čaja malo izgnječiti plodove borovice. Nakon toga čaj treba procijediti. Čaj možete zasladiti sa medom, šećerom, stevijom ili zaslađivaćem.

Vaše ime (obavezno)

Vaš email (obavezno)

Upit

Vaša poruka

Možda će vam se također svidjeti…

X