Sikavica plod, 50g

Sikavica plod, 50g

3,19  s PDV-om

Latinski naziv:  Sylybum marianum fructus L.

Narodni nazivi: silimarin

Sikavica plod korisiti se više od 2000 godina. Sikavica je biljka koja obiluje antioksidativnim i protuupalnim svojstvima. Obično farmaceutska industrija koristi je za detoksifikaciju tijela a posebno jetre.

 

Opis

Latinski naziv:  Sylybum marianum fructus L.

Narodni nazivi: silimarin.

Sikavica plod

Sikavica čaj korisiti se više od 2000 godina. Sikavica je biljka koja obiluje antioksidativnim i protuupalnim svojstvima. Farmaceutska industrija koristi sikavicu za detoksifikaciju tijela a posebno jetre. Sikavica raste na mediteranskom području a može se bilo gdje uzgajati u toplim krajevima.
Od biljke sikavice danas se izrađuju razni dodaci prehrani, ekstrakti, puderi tinkture i biljni čajevi.

Sikavica plod

Čaj od ploda sikavice poznat je stoljećima. Prvi zapisi o ljekovitim svojstvima sikavice javljaju se 40. godine prije nove ere opisuje je grčki liječnik Dioscorides.
Kod izrade čaja od sikavice može se koristiti plod i lišće. Poznato je da plod sikavice sadrži mnogo više izvora antioksidanta flavonoida zvane silymarin a zapravo sastoji i od nekoliko drugih aktivnih spojeva poznatih kao flavolignani.
Danas moderna farmacija koristi sikavicu u preparatima koji služe za izbacivanje toksina izvan tijela koji mogu izazvati niz simptoma i bolesti – uključujući razvoj raka, visoki kolesterol, dijabetes, bubrežni kamen i poremećaji žučnog mjehura.

Sikavica plod preporučuje se uzimati kod oštećene jetre uzrokovane teškim lijekovima, antibioticima, kontaminaciji teškim metalima u organizmu i kod javljanja dijabetisa.
Prema tradicinalnoj medicini I farmaceutskoj industriji plod sikavice se koristi u preparatima kod bolesti jetre. Kao pomoć jetri plod sikavice je jaki detoksifikator. Pomaže u obnavljanju jetrenih stanica te uklanja toksine iz tijela koje se prerađuju u jetri. Pozitivan učinak ima u uklanjanju toksina koji nastaju kod konzumacije alkohola, hrane koja je zagađena pesticidima, teških metala ako se pije kontaminirana voda i onečišćeni zrak koji dišemo. Osim ploda sikavice preopručamo Vam mješavinu domaćeg čaja “Ježučko”

Silimarin koji se nalazi u plodu sikavice ima povoljan učinak na otečeni DNK-a u organizmu. Također čaj od ploda sikavice preporuća se piti kod ljudi koji imaju problema sa dijabetisom. Osim što je dobra sikavica kod rješavanja toksina u organizmu preporuča se preventivno korisiti kod nastnka žučnih kamenaca.

Neki autori navode da antioksidanti sikavice pomažu u sprečavanju oštećenja slobodnih radikala u cijelom tijelu i uklanjaju onečišćujuće tvari i otpad iz krvi i probavnog trakta, to može pomoći u usporavanju procesa starenja.

NAPOMENA:
Kod korištenja sikavice obavezno se konzultirati sa liječnikom i ljekarnikom. Najveća preporučena dnevna doza je 140 mg silimarina. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se obavezno savjetovati sa liječnikom. Trudnicama i dojiljama ne preporuća se uzimanje sikavice.

Osim u obliku čaja sikavica se može koristiti i u jelu. Dovoljno ju je malo samljeti te jednu malu čajnu žlicu zasipati u jogurt.

Dodatne informacije

Težina 50 g
Dimenzije 50 × 50 × 100 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Sikavica plod, 50g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Upit o proizvodu: Sikavica plod, 50g

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.

Sastav

100% plod sikavice
U 2 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu malu čajnu žlicu čaja od ploda sikavice(1 do 2g) te ostaviti poklopljenu 15- 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti i zasladiti po želji.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Možda će vam se također svidjeti…

  Naslov

  Go to Top