Slatki pelin čaj, 50g

Slatki pelin čaj, 50g

3,19  (24,04 kn) s PDV-om

Nema na zalihi

Slatki pelin (ARTEMISIAE ABSINTHII HERBA ili ARTEMISIA ANNUA L.) je izrazito ljekovita biljka koja raste na našem području. Koristi se kod snižavanja tjelesne temperature i groznice, pri liječenju malarije, virusa, bakterija i gljivica. On pomaže našem imunitetu da se bori protiv štetnih bakterija, virusa i parazita. Ova biljka u Aziji upotrebljava u liječenju malarije te godinama stanovništvo koristi njezina ljekovita svojstva.

On sadrži spoj artemisinin. Artemisinin je spoj koji se dobiva iz sušenih listova ili cvjetova biljke Artemisia annua, odnosno slatkog pelina ili qinghao. U povijesti se koristio kao antipiretik, i to u obliku čaja.

Stablo je uspravne i smeđe boje, biljka je prekrivena sitnim dlačicama, a u visini u prirodi naraste od 30 do 100 centimetara. Kultivirane biljke mogu narasti do 2 metra visine. Listovi su obično podijeljeni na dva ili tri manja lišća, dugačka između 3 i 5 cm. Cvjetovi su pojedinačni, žućkasto-zelenkaste boje i promjera su 2–2,5 cm, a cvjetovi su grozdasti. Plodovi su sitne sjemenke bez papuša, promjera između 0,6 i 0,8 mm.

Nema na zalihi

Opis

Što je Slatki pelin?

Slatki pelin (ARTEMISIAE ABSINTHII HERBA ili ARTEMISIA ANNUA L.) je izrazito ljekovita biljka koja raste na našem području. Koristi se kod snižavanja tjelesne temperature i groznice, pri liječenju malarije, virusa, bakterija i gljivica. Slično kao naš “Podravski čaj”. On pomaže našem imunitetu da se bori protiv štetnih bakterija, virusa i parazita. Ova biljka u Aziji upotrebljava u liječenju malarije i kao takvo je priznala čak i Svjetska zdrastvena organizacija te godinama stanovništvo koristi njezina ljekovita svojstva.

On sadrži spoj artemisinin. Artemisinin je spoj koji se dobiva iz sušenih listova ili cvjetova biljke Artemisia annua, odnosno slatkog pelina ili qinghao. U povijesti se koristio kao antipiretik, i to u obliku čaja.

Stablo je uspravne i smeđe boje, biljka je prekrivena sitnim dlačicama, a u visini u prirodi naraste od 30 do 100 centimetara. Kultivirane biljke mogu narasti do 2 metra visine. Listovi su obično podijeljeni na dva ili tri manja lišća, dugačka između 3 i 5 cm. Cvjetovi su pojedinačni, žućkasto-zelenkaste boje i promjera su 2–2,5 cm, a cvjetovi su grozdasti. Plodovi su sitne sjemenke bez papuša, promjera između 0,6 i 0,8 mm.

Kineski farmakolog Tu Youyou 2015. godine dobio je Nobelovu nagradu za medicinu za ekstrakciju artemisinina.

 

Dodatne informacije

Težina 50 g
Dimenzije 50 × 50 × 100 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Slatki pelin čaj, 50g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sastav

100% slatki pelin
U 2 dcl vruće vode (100 °C) nasipati jednu malu čajnu žlicu čaja od slatkog pelina(1 do 2g) te ostaviti poklopljenu 15- 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti i zasladiti po želji.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Naslov

  Go to Top