7 biljaka koje vas čine mršavijim

Mršavko, čaj za mršavljenje

Naš program biljnih čajeva bio bi nepotpun bez biljnog čaja „Mršavko-čaj za mršavljenje“ kojeg preporučujemo kod borbe sa viškom kilograma. Ne znamo dali ste čuli šta o njemu, da li ste ga koristili, da li vam je pomogao i da li ste zadovoljni s njime!?

Ako niste ovaj tekst će Vam pomaći zašto ga naši vjerni kupci, prijatelji i rodbina koriste (i mi također sa njima).

Kako bih vam objasnili zašto je on tako poseban, ukratko smo opisali svaku biljku (koja raste u prirodi oko nas) zašto je ona u Mršavku, čaju za mršavljenje, kako pomaže kod ubrzavanja metabolizma, a samim time i kod mršavljenja. Ali to nije sve, ako ćete imati strpljenja i čitati ovaj tekst do kraja saznati ćete kako ga još možete pripremiti te još par naših savjeta što učiniti kako bi najbolje tj. najzdravije izgubili neželjene kilograme i vratili vaš organizam u “normalu”.

Priča o nastanku Mršavka

Prije 16 godina razmišljali smo kako složiti ili kako mi kažemo izmiješati sasvim drugačiji biljni čaj. Zašto drugačiji, pitate se!? Drugačiji po tome što nismo htjeli da čaj bude neka mješavina bez veze nabacanih biljaka sa instant efektom nego da on bude pravi mali pomagač i suputnik pri zdravom mršavljenju i zdravom življenju.

Da bi to postigli, dugo smo kombinirali omjere bilja koje se nalaze u njemu sve dok nismo došli do prave recepture koje je kod većine ispitanika postigla željeni učinak. Kao što vam je vjerojatno poznato naravno da pravilne omjere prati i kvaliteta pažljivo odabranih biljaka što iz kontroliranog uzgoja ili pak pažljivo odabranih i ubranih bilja iz nezagađene prirode. Isto tako bilje koje se nalazi u ovom fantastičnom biljnom čaju u prošlosti se dokazalo uspješnim prilikom vračanja metabolizama i probave u ravnotežu.

Mršavko, čaj za mršavljenje

7 biljaka koje vas čine mršavijim te kako one pomažu kod ubrzavanja metabolizma, a samim time i kod mršavljenja.

Čajna mješavina „Mršavko“ sastavljena je od: kore krkavine, stolisnika, kukuruzne svile, poljske preslice, lista breze, bazge i kamilice.

Navedene biljke u pravilnim omjerima ovog biljnog čaja zajedno čine odličan čaj za ubrzavanje metabolizma, mršavljenje, detoksikaciju te reguliranje probave.

Kora krkavine

Ova biljka poznata je kao izuzetno dobar laksativ. Potiče rad crijeva i sprječava nadutost. Vrlo dobro regulira rad crijeva i apsorpciju vode u organizmu. Sama biljka se baš ne preporučuje ispijati, nego se konzumira u mješavinama u točno određenim omjerima. Preparati na bazi kore krkavine ne preporučaju se trudnicama i dojiljama. Pošto utječe na rad metabolizma uloga kore krkavine u čaju „Mršavko“ je ubrzavanje metabolizma, odnosno sagorijevanje energije.

Bazga

Cvijet bazge ugodno svijetlo žute boje daje ugodno slatkastu notu svakom biljnom ili voćnom čaju. Finog mirisa, opuštajućeg okusa i lijepog izgleda definitivno spada u biljke koji bi trebao sadržavati svaki biljni čaj. Naš kraj poznat je po obilju stabala divlje bazge. Divlja bazga je ljekovitija i aromatičnija od uzgojene bazge te je zato stavljamo u čaj naš „Mršavko“. Osim što je cvijet divlje bazge odličnog okusa, tradicionalna medicina ga preporuča za znojenje, detoksikaciju i čišćenje metabolizma. Također njezin cvijet može poboljšati rad bubrega.

Poljska preslica

Čaj od poljske preslice uspješno potiče izlučivanje urina i vrlo je djelotvoran kod bolesti mokraćnih puteva i bubrega. Koristi se najviše u mješavinama biljnih čajeva koje imaju karakteristiku diuretičkog djelovanja. Čisti čaj od poljske preslice ne preporuča se koristiti samostalno duže vrijeme i zato se preporuča koristi u kombinaciji s nekim drugim biljkama. Sve vam je jasno zašto je u Mršavku (nap. a. tjera višak vode van iz organizma)

Breza

List breze je izuzetan diuretik koji čisti krv, mokraćne kanale i ostale vodene bolesti. Jedna je od najboljih biljaka za „detoksikaciju“ organizma.

Kopriva

Ova biljka nadasve je poznata po širokom spektru djelovanja pa je dobra za reguliranje i smanjivanje tegoba uzrokovanim čestim mokrenjem, potiče rad bubrega, čisti krv, jača imunitet, smanjuje alergijske reakcije, poboljšava probavu, a ima i umirujuće djelovanje. U pravilnim omjerima zajedno s brezom i poljskom preslicom ne samo da diuretski djeluje na organizam, nego ga čisti, smanjuje bilo kakve upale te ga jača.

Kamilica

Podravsku kamilicu karakterizira ugodni zreli slatkasti miris. Iskusni čajoljupci kažu da njezin okus podsjeća na zrelu slatku jabuku. Kamilicu stavljamo u čaj „Mršavko“ da bi mu poboljšali okus i miris, te da ojača organizam. Spada u najstarije i najljekovitije biljke. Koristi se u tradicionalnoj medicini za rješavanje upalnih procesa, a preporučuje se kod iznemoglosti, jačanje imuniteta, ima opuštajuće djelovanje i također regulira probavu. Kamilica i bazga su neizostavne komponente većine naših „Pampa-tea“ čajeva.

Kukuruzna svila

Općenito poznato je da mlada kukuruzna svila pozitivno utječe na upalne procese u mokraćnim kanalima. Tradicionalne recepture također koriste mladu kukuruznu svilu za ubrzavanje metabolizma i probave. Stoga kukuruzna svila je jedna od bitnijih komponenta našem čaju za mršavljenje.

Kada piti Mršavka?

Način pripreme Mršavka

„Mršavko“ se može piti topao ili hladan. Nažalost pije se nezaslađen (ali nema brige, čitaj dalje kako si ga poboljšati).

Hladan čaj osim što je izuzetno dobar kod mršavljenja može biti i finog okusa ovisno kako si ga pripremite. Slobodno kada napravite čaj nacijedite puno sviježeg limuna (tako dobiva osvježavajuću notu). Ukoliko želite da bude još ukusniji dodajte malo sviježe listove mente ili matičnjaka ako imate. A ujedno će vas ta kombinacija i osvježiti. Idealno u ovim ljetnim danima.

Uz ispijanje “Mršavka, čaja za mršavljenje”, svakako preporučujemo dnevne šetnje, trčanje, vožnju bicikla i bilo koja vama draga fizička aktivnost jer ćete tako brzo doći do željenog rezultata. A ako ćete prilikom toga još malo paziti na ishranu sigurno ćete pobijediti.

Zapamtite: 70% pravilna pravilna ishrana uz Mršavko i 30% fizičke aktivnosti dovode vas u 100% zdravog organizma.

 

Priprema toplog čaja:

U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Čaj se ne pije zaslađen, ali slobodno možete ocijediti malo limuna. Tih 8 dcl možete piti tokom dva dana.

Priprema hladnog čaja u obliku ledenog čaja:

Na 8l vruće vode stavite 1 jušnu žlicu čaja Mršavko. Neka čaj odstoji 10-20 minuta u vrućoj vodi. Nakon toga ga ocjedite. Ako ga želite blažu varijantu čaja maksimalno ga ostavite 10 minuta jer dužim držanjem može postati malo gorak. Kada ste ga ocijedili stavite limuna po želji. Nakon toga čaj stavite u hladnjak i pijte ga maksimalno 3 puta po 2 dcl na dan. Čaj možete kombinirati sa mentom, matičnjakom ili nekim voćnim čajem ako želite da Vas i opušta.