fbpx

opuštanje

Home » opuštanje
 • Hibiskus, 50g

  19.99 kn s PDV-om
  Hibiskus čaj Hibiscus rosa sinesis L. Hibiskusov čaj radi se od sušenog cvijeta biljke hibiskus (Hibiscus rosa sinesis L.). Karakteristika ovog fenomenalnog čaja je da se može piti kao topli i hladni napitak. Čaj od cvijeta hibiskusa karakteristične je tamno crvene boje. Osvježavajućeg je i blago kiselkastog okusa koji podsjeća na okus prirodnog soka od borovnice. Dodavanjem šećera ili zaslađivača u čaj od cvijeta hibiskusa daje notu okusu koji će Vas podsjetiti na neki dobri voćni kolać. Čaj od  hibiskusa bogat je vitaminom C, mineralima i antioksidansima. Ovaj čaj ima vrlo nisku koncentraciju kalorija te ne sadrži kofein. Tradcionalna medicina i fitofarmacija preporuča ga kao jedno od sredstvi u borbi protiv visokog krvnog tlaka. Američka udruga za srčane bolesnike kaže da može biti jako koristan u borbi protiv visokog krvnog tlaka. Čaj od hibiskusa treba se redovito konzumirati barem tri šalice dnevno tijekom nekoliko tjedana da bi osjetili njegova blagotovorna djelovanja.  Također, čaj od hibiskusa ima svojstvo diuretika koji povećava mokrenje i istodobno snižava krvni tlak. Antioksidativna svojstva hibiskusnog čaja također pomaže kod bolesti jetre. Antioksidansi koji se nalaze u hibiskusu pomažu zaštititi  tijelo od bolesti jer neutralizira slobodne radikale. Neki nutricionisti tvrde da može povečati i životni vijek. Hibiscus čaj sadrži vitamine i minerale poput flavonoida koji imaju antidepresivna svojstva. Potrošnja hibiskusovog čaja može pomoći u smirivanju živčanog sustava i može smanjiti anksioznost i depresiju stvaranjem opuštenog senzacija u umu i tijelu. Zbog toga je sastavni dio naše poznate mješavine domaćeg čaja „Smirko“. Hibiscus čaj također se može koristiti kao sportski napitak kako bi se smanjila žeđ. U tu svrhu obično se konzumira ledeni čaj. Mnogi ljudi uključuju hibiskusov čaj u prehrani jer ovaj čaj ima sposobnost da se tijelo vrlo brzo ohladi.

  5 Razloga zbog čega koristi Hibiskusov čaj od „Pampa-tea“?

  1.     Čaj je napravljen isključivo od hibiskuovih mladih cvijetova, 2.     Uvijek je sviježeg pakiranja, 3.     Odličnog je okusa, 4.     Daje prekrasnu crvenu boju čaju ili nekoj mješavini čaja koju sami izrađujete (npr.ljuskama šipka), 5.     Odličan je i u obliku ledenog čaja.
 • Čaj od kadulje ili žalfije

  (Salvia officinalis L.) Kadulja, a u nekim krajevima nazivaju je i Žalfija izrazito je popularna i poznata biljka. Rasprostranjena je po čitavoj Hrvatskoj, a najviše voli kamenito tlo. Kod kadulje u čajevima se najviše koristi list. List kadulje sadrži naviše eteričnih ulja sa ljekovitim elementima poput tujona, salvona itd,. Prema tradicionalnim receptima kaduljin list u obliku čajeva upotrebljavao se je protiv bolesti na dišnim organima i plućnim bolestima. Neki autori spominju kadulju da može poboljšati apetit, jačati rad želuca te se općenito koristila za oporavak kod težih kroničnih bolesti. U našim krajevima najviše se koristi kod ispiranja usta, odnosno upale desni, upale grla, bolnih zubiju i neugodnog zadaha te kod pretjeranog znojenja. Također kadulja se može kombinirati sa drugim ljekovitim, začinskim i aromatičnim biljem jer je dobra za opuštanje i smirenje. Čaj od lista kadulje također se može koristiti kod problema sa krvnim žilama, tlakom i kolesterolom. List kadulje ima izrazito antioksidativna svojstva koja mogu neutralizirati slobodne radikale u tijelu. Najnovija istraživanja na kadulji pokazala su da je kadulja bogata vitaminom K koji je odgovoran za razvoj gustoće kostiju.  
 • Menta čaj, 50 gr

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od mente

  Mentha piperita L. Menta ili paprena metvica (Mentha piperita L.) poznata je u tradicionalnoj medicini i pučkoj predaji kao jedna od najljekovitijih biljaka na ovim prostorima. Naši preci su je uvelike koristili za opuštanje, smirenje te kod probavnih smetnji. Današnja saznanja iz moderne farmacije govore u prilog tome kako je menta jedna od bitnijih biljaka koja se može koristiti kod poremećaja rada jetre i žući. Najljekovitiji dijelovi biljke mente su njezini listovi.
 • Smirko je čajna mješavina čiji sastav čini ljekovito bilje poput matičnjaka, kamilice, mente i valerijane. Vaše smirenje dolazi u ovoj finoj šalici čaja koja će Vas opustiti, smiriti prije spavanja te Vam lakše pomoći da prebodite depresiju i stres.
  • umirujuće djelovanje
  • antidepresivan
  • ukusan
  • domaće bilje
 • „Smirko“ u piramidama je idealan čaj za svakodnevnu upotrebu.

  Ljekovite biljke poput probranih listova domaće mente, matičnjaka, majčine dušice, cvjetova podravske kamilice, crne lipe, crvenog hibiskusa, korijena valerijane i ploda hmelja daje idealnu kombinaciju za opuštanje. Dovoljno je jedna šalica prije spavanja i ovaj fini čaj će Vas super smiriti i opustiti. Muči Vas veliki stres i nervozni ste također preporučamo njegovo neograničeno korištenje tokom cijelog dana. Vrhunska kombinacija ljekovitih i aromatičnih biljka te njihov omjer u biljnom čaju „Smirko“ su takvi da nema nikakvih nuspojava. Navedene biljke u čaju Smirko poznate su u tradiciji kao nabolje kombinacije za opuštanje, smirenje i spavanje. Da bi smo olakšali pripremu vrhunskog biljnog čaja „Smirko“ uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo Vam vrijeme i dodatnu pripremu čaja gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. „Smirko“ u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju nego u sjeckanom gdje se pritom pazi da biljka, list i cvijet zadrži što izvorniji prirodan oblik. Rezane sušena biljke, listovi, i cvijetovi koji se nalaze u čaju „Smirko“ daleko sadrže više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji se nalaze u praškastom obliku odnosno filter vrećica.
X