3. bitne čajne mješavine sastavljene od koprive

Čajne mješavine sastavljene od koprive prepoznate su kao dobre kombinacije za ublažavanje raznih tegoba. Kopriva čaj ima blagotvorno djelovanje te rado se nalazi u mnogim mješavinama domaćih čajeva. Općenito kopriva spada u ljekovito bilje bez kojeg nije moguće napraviti dobar ljekoviti pripravak.

Zašto stavljamo koprivu u mješavinu domaćeg čaja “Prostatko”?

List koprive jedna je od bitnih komponenata koja se stavlja u mješavinu domaćeg čaja „Prostatko“. Prema tradiciji kopriva se od davnina koristila kao preparat za bolji rad bubrega i mokraćnih kanala. Prema novim podacima neki znanstvenici tvrde da se pomoću koprive može ublažiti i smanjiti bol kod mokrenja.

Jedna od bitnijih komponenata u mješavini domaćeg čaja „Prostako“ je i korijen koprive. Novije studije o korijenu koprive tvrde da osušeni korijen koprive može znatno smanjiti upalu prostate.

Više o mješavini domaćeg čaja „Prostatko“:

https://pampatea.com/proizvodi/mjesavine-domacih-cajeva/prostatko/

Čaj za prostatu

Zašto stavljamo koprivu u mješavinu domaćeg čaja “Ježučko”?

Kopriva poznata je kao vrlo jaki antioksidant. Prema mnogim znanstvenim i stručnim publikacijama kopriva može zaštiti jetru od mnogih toksina prouzrokovanih korištenjem teških lijekovima. Također koprivom mogu se liječiti i trovanja prouzrokovano teškim metalima. Mnogi fitoterapeuti tvrde da listovi koprive ima odlična protuupalna svojstva.

Više o mješavini domaćeg čaja „Ježučko“:

https://pampatea.com/proizvodi/mjesavine-domacih-cajeva/jezucko/

Kopriva čaj za jetru

Zašto stavljamo koprivu u mješavinu domaćeg čaja „Kolesterko“?

List od koprive u današnje vrijeme je predmet mnogih istraživanja. Zadnjih desetak godina opsežna istraživanja napravljena su na području utjecaja koprive i smanjivanja kolesterola i triglicerida u krvi. Navedena istraživanja potvrđuju da čaj od lista koprive zajedno sa pravilnom ishranom znatno mogu smanjiti kolesterol.

Više o mješavini domaćeg čaja „Kolesterko“ na https://pampatea.com/proizvodi/mjesavine-domacih-cajeva/kolesterko/

Osim što se rade opsežna istraživanja utjecaja čaj od lista koprive na kolesterol mnogi znanstvenici rade na proučavanju njenog utjecaja i na dijabetes. Proteklih godina istražuje se kopriva i kao sredstvo koje može regulirati krvni tlak.

Kopriva čaj za kolesterol

ZAKLJUČAK

Kopriva je biljka koja nas okružuje i uvijek je bila prisutna u našim životima. Naši preci znali su je koristi kod raznih tegoba. Izrađivali su čajeve, tinkture, a znali su raditi od nje i ljekovite kreme. Također koprivu su koristili i u mnogim jelima. Tradicija je očuvala načine i korištenja koprive u ljekovite svrhe i u ishrani.

Koprivu kao lijek spominju Grci i Rimljani dok posebni značaj ima u Keltskoj, Germanskoj i Slavenskoj mitologiji. Čaj od koprive i danas se rado koristi. Pojavom zelenog i crnog čaja, čaj od koprive više nije toliko popularan u svijetu.

Naše skromno mišljenje je da kopriva ima pozitivnije djelovanje na ljudski organizam nego pojedine zelenog i crnog čaja. “Pampa-tea” čaj od koprive (https://pampatea.com/proizvodi/kopriva/ ) prema alternativnoj medicini najviše se koristi kod problema s anemijom, mokraćnim kanalom  (upalom, otežanim mokrenjem ili učestalim mokrenjem), kolesterolom, čišćenje jetre, alergijskim reakcijama, potiče rad bubrega i jako je korisna kod svih tegoba prostate. Preporučuje se i za ublažavanja tegoba s probavom i detoksikacijom metabolizma.

Kopriva čaj
mršavko čaj za mršavljenje

Čaj od listova koprive (I klasa posebno odvojih listova od peteljeke)

Prirodno ubrana i sušena kopriva. Ova biljka nadasve je poznata da ima široki spektar djelovanja pa je dobra za reguliranje i smanjivanje tegoba uzrokovano čestim mokrenjem, potiče rad bubrega, čisti krv, jača imunitet, smanjuje alergijske reakcije, poboljšava probavu, a ima i umirujuće djelovanje.