Lječenje gripe na prirodan način

Kako liječiti gripu pomoću našeg Podravskog čaja?

Uobičajeno je da se dolaskom hladnijih dana u našim krajevima često javlja gripa. Radi ubrzanog tempa i stila života svatko od nas trudi se izbjeći ovu neugodnu bolest. Zbog specifičnog načina liječenja kao što je npr. strogo mirovanje današnji čovjek traga za lijekovima ili preparatima koji bi umanjili simptome ili ubrzali liječenje ove bolesti.

Poznato je da trenutno ne postoje univerzalna cjepiva koja bi iskorijenili pojavu gripe. Najbolji način za izbjegavanje ove bolesti temelji se na zdravom načinu života odnosno redovitim umjerenim tjelovježbama, raznolikoj prehrani i izbjegavanju konzumiranja alkohola i duhanskih proizvoda. Svjetska zdravstvena organizacija dala je nekoliko preporuka kako se može uspješno nositi sa gripom. Njihova preporuka za brzo i uspješno liječenje gripe prvenstveno se odnosi na povećane kolićine unosa tekućine (odnosno korištenje raznih vrsta biljnih čajeva, vitaminskih prirodnih sokova, raznih vrsta juha… ),voća, vitamina C., kao i naravno strogo mirovanje.

Naša tradicionalna medicina u tu svrhu osim meda, češnjaka, luka i ostalih domaćih zdravih namjernica nudi bogato znanje o ljekovitom bilju koje se može u obliku čajeva također koristiti za borbu protiv ove neugodne bolesti. Ljekovite biljke poput kamilice, lipe, bazge, šipka, kupine, matičnjaka i koprive sigurni su i općepoznati saveznici koji će Vam olakšati borbu protiv ove bolesti.

Ove poznate ljekovite biljke možete naći u našoj mješavini domaćeg čaja kojeg nazivamo „Podravski čaj“ ili „Adria-tea“,  čaj ugodnog, punog okusa, osvježavajućeg i okrepljujućeg učinka. Idealan u vrijeme jesenskih i zimskih mjeseci kada vladaju gripe i prehlade. Šalica ovog čaja ojačati će Vaš imunitet i poboljšati zdravlje.

Čaj je namijenjen svim uzrastima,  a posebice djeci i trudnicama.

Podravski čaj ili Adria – tea, čaj za jačanje imuniteta, lječenje gripe i prehlade

Od kojih biljnih čajeva je napravljen Podravski čaj i zašto?

Kamilica

Osim što Hrvatska trenutačno nudi najkvalitetniju kamilicu na svijetu njezina ljekovita svojstva su od davnina poznata. Prema nekim svjetskim studijama o ulozi kamilice u obliku čajeva dokazano je da čaj od kamilice ima vrlo dobro antimikrobno djelovanje.  Pošto uzrok gripe su virusi njezino antimikrobno djelovanje sigurno će ublažiti razvoj daljnje bolesti. Također čaj od kamilice smanjuje tjelesnu temperaturu. Kamilica djeluje relaksirajuće na organizam te se također koristi za jačanje imuniteta. Više o njoj https://pampatea.com/proizvodi/kamilica/

Bazga

Čaj od suhog cvijeta bazge u našim krajevima najviše se spominje u tradicionalnim knjigama kao odlično sredstvo kod respiratornih bolesti. Također kao kamilica ima odlično antimikrobno djelovanje. Odlična je u borbi protiv gripe. Bazga umanjuje simptome nadraženog suhog kašlja Osim što služi u borbi protiv gripe i bronhitisa ona potiče znojenje. Prema nekim istraživanjima dovoljno je dva dana piti čaja od bazge da u potpunosti nestane gripa.

Šipak

Plod od šipka najbolje se priprema u obliku čajeva.  Čajeve na bazi šipka najbolje je piti tokom zimskih mjeseci radi visokih koncentracija vitamina C. kada vladaju prehlade, gripe i viroze. Također se preporuča kod dojilja jer vitamin C iz šipkovog čaja lako prelazi u mlijeko dojilje i dobro utječe na razvoj dojenčadi. Više o šipku https://pampatea.com/blog/predstavljamo-sipak-rosa-canina-l/

Matičnjak

Istraživanja su pokazala da list matičnjaka puno sadrži polifenole koji mogu značajno pomagati u liječenju groznice i borbi protiv virusa. Čaj od matičnjaka ima prekrasno limunkastu aromu. Osim što ima odlična antivirusna svojstva u obliku čajeva najčešće se koristi u biljnim čajevima za opuštanje.

Lipa

Čaj od lipe osim što je odličan antoksidans za organizam dobro služi za podizanje imuniteta. Prema tradicionalnim receptima čaj od cvijeta crne lipe stimulira znojenje te smanjuje simptome groznice.  Lipa također doprinosi smanjenju simptoma prehlade i gripe, a to se naročito očituje kod smanjivanja upale dišnih puteva, bolnih usti i smanjivanju grlobolje i kašlja.

Kupina

Čaj od divljeg lista kupine u novije vrijeme odobren je u Njemačkoj kao jedno od boljih pomoćnih prerarata za liječenje blage upale sluznice usta i grla. To ga čini korisnim za ublažavanje upale grla, usta čireve i upale desni koje se također javljaju kao jedni od simptoma gripe.

Kopriva

List koprive jedan je od najstarijih i najpoznatijih biljnih preprata koji se je u prošlosti koristio za svakojake zdrastvene tegobe. Opća poznata stvar da čaj od koprive jača imunitet, dobar je za poboljšanje krvne slike. U Podravskom čaju list koprive smo stavili da Vam se jaća imunitet i poboljšava krvna slika. Inaće najnovija istraživanja su pokazala da kopriva ima odlićna antialergijska svojstva. Više o koprivi https://pampatea.com/proizvodi/kopriva/

Neven

Suhi cvijet nevena ima izuzetna antibiotska djelovanja. Također sadrži flavonoide koji mogu umanjiti mogućnost da se zarazite gripom. Cvijet nevena bogat je vitaminom C što također povoljno utječe na smanivanje simptoma gripe. Povoljnjo utjeće na limfne čvoreve i jetru tako da ima izuzetna detoksikacijska svojstva na organizam. Također je prepoznat kao jedno od boljih sredstvi za borobu protiv gripe i prehlade.

 

Ove ljekovite i poznate biljke ne samo da su u tradicinalnoj medicini prihvatljive za ublažavanje tegoba kada Vas savlada gripa nego ih je također ih je potvrdila i moderna znanost. Dakle, naš Podravski čaj osim svoje ljekovitosti nudi i čisti užitak za nepce isprepleten bogatstvom raskošnih biljnih okusa. Više o našim mješavinama domaćih čajeva https://pampatea.com/blog/bronhitis-kasalj-imunitet/

Kada piti Podravski čaj?

Način pripreme “Podravskog čaja”

„Podravski čaj“ se može piti topao ili hladan.

Priprema čaja:

Priprema toplog čaja: U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Možete ga zasladiti po želji, ali nemojte pretjerivati sa šećerom! Tih 8 dcl pokušajte popiti tokom dana.

Priprema hladnog čaja: U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Možete ga zasladiti po želji, ali nemojte pretjerivati sa šećerom! Stavite ga u hladnjak ili frižider te ga pijte neograničeno. Ne preporučamo ga podgrijavati.