Lady tea – čaj za zdravlje žena

 

Kako si možete pomoći pomoću ovog odličnog čaja

Naše bake u svakoj kuhinji obavezno su imale ljekovite biljke poput vrkute, stolisnika, rusomače, nevena, matičnjaka, kupine i mente. Uvijek su ih sadile u vrtovima da bi se opskrbile kada bi imale neugodne tegobe. Ove kombinacije ljekovitih biljaka u čajevima prisutne su dugih niz stoljeća te su  žene usmenom predajom prenosile znanja o njihovom pozitivnom blagotvornom djelovanju.

Današnja istraživanja potvrdila da su ove bilje izuzetno ljekovite i da bi svaka žena morala imati ove ljekovite biljke kod sebe.

Od kojih biljnih čajeva je napravljen Lady tea i zašto?

 

Vrkuta (Alchemilae herba L.) 

Tradicionalna medicina vjeruje se da je ova biljka najbolje rješenje za ženske bolesti. Regulira ženske hormone, menstrualni ciklusi, jača maternicu, smanjuje obilno menstrualno krvarenje te je također korisna kod upale maternice.

Stolisnik (Achillea millefolium L.)

Stolisnik je jedna od naših najraširenijh biljaka. Svako kuća bi ga morala imati. Prema tradicionalnoj i modernoj medicini stolisnik ima širok spektar djelovanja. Čisti krv izlučuje štetne stvari. Smanjuje bolove u maternici i ublažava menstrualne grčeve.

Rusomača (Capsella bursa L. )

Prema predaji i nekim autorima  djeluje blagotovorno na maternicu kod menstrualnih bolova, smanjuje krvarenje, dobra je protiv upale maternice i mioma na maternici. Također neki autori navode da može ublažiti grčeve u maternici.

Neven (Calendula officinalis L.)

Vjeruje se da neven djeluje protupalno na maternicu i mokraćne kanale, jaća rad maternice, ublažava bolove u maternici. Pošto neven smanjuje razvoj gljivica preporuča se u tradicionalnoj medicini kao jedan od preparata kod problema sa vaginalnim infekcijama.

Matičnjak (Mellisa officinalis L.)

Matičnjak ima balgotvorni opuštajući učinak. Vjeruje se da on potiče i regulira hormonalnu aktivnost. Također može ublažavati bolove u maternici.

Kupina (Rubi frucitosi folium L. )

Vjeruje se da list kupine može smanjiti  bolove kod menstrualnih tegoba.

Da bismo omogućili što kvalitetniji čaj za žene odlučili smo napraviti ovu vrhunsku mješavinu ljekovitog bilja u kojoj možete uživati svaki dan. Navedene ljekovite biljke poput vrkute, stolisnika i nevena popularne su i danas. Mnoga znanstvena istraživanja koja su se provodila i još se provode samo potvrđuju da ljekovite biljke su naši glavni saveznici. Kombinacijom ovih biljka u čaju „Lady-tea“ htjeli smo napraviti popularnu kombinaciju biljaka na jednom mjestu. Ova biljna čajna mješavina fantastičnog je okusa i specifičnog mirisa.

Kada piti Lady tea?

 

Način pripreme “Lady tea”

 

„Lady tea“ se može piti topao ili hladan.

Priprema čaja:

Priprema toplog čaja: U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Možete ga zasladiti po želji, ali nemojte pretjerivati sa šećerom! Tih 8 dcl pokušajte popiti tokom dana.

Priprema hladnog čaja: U 8 dcl vruće vode (80 °C) nasipati jednu veliku jušnu žlicu te ostaviti poklopljeno 20 minuta. Nakon toga čaj treba procijediti. Možete ga zasladiti po želji, ali nemojte pretjerivati sa šećerom! Stavite ga u hladnjak ili frižider te ga pijte neograničeno. Ne preporučamo ga podgrijavati.