bakina kamilica_grannys chamomile great taste 2021_1

Nakon prošlogodišnjeg povijesnog uspjeha (o kojem možete čitati ovdje) u dobivanju Great taste zvjezdice na prestižnom natjecanju održanom u Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) i ove godine naša Bakina kamilica – čaj u piramidi je ponovila taj uspjeh i ponovno osvojila tu prestižnu nagradu na koju smo izrazito ponosni.

To je potvrda da prošlogodišnji uspjeh nije slučajan, nego plod dugogodišnjeg rada, znanja, tehnologije i zalaganja cjelokupne “Pampa-tea” obitelji, prijatelja i partnera. Dalje nastavljamo tim putem koji smo si zacrtali davne 2000. godine da proizvodimo korisne, ukusne i najbolje biljne čajeve što potvrđuje ova prestižna nagrada koja se smatra Oskarom među hranom. Hvala svima koji su podrška cijelo ovo vrijeme.

bakina kamilica_grannys chamomile great taste 2021_3

Prenosimo u cijelosti njihovu ocjenu naše „Bakine kamilice“, čaja u piramidalnim vrećicama

Great Taste Award 2021.

Great Taste Award je svjetska nagrada za prestižno ocjenjivanje hrane i pića, objavila je svoje zvijezde za 2021. godinu. Testirano je 14.113 proizvoda poslanih iz 108 različitih zemalja.

Ocjenjivanje vrši 144 sudaca najzahtjevnijeg nepca, a oni su kritičari hrane, kuhari, ugostitelji, kupci, trgovci i proizvođači, kao i autori hrane te novinari. Great Taste je najpoželjnija nagrada svih vrsta hrane i pića. Pored počasne značke, nepogrešiva crno-zlatna oznaka Great Taste putokaz je i za izvanredan proizvod koji je otkriven satima i satima slijepog kušanja.

Prepoznat kao pečat izvrsnosti među potrošačima i trgovcima, Great Taste cijeni okus iznad svega, bez obzira na brandiranje i pakiranje. Bilo da se ocjenjuje kolač, kava, čaj ili napitci, svi se proizvodi uklanjaju iz omota, staklenke, kutije ili boce prije nego što se probaju. Suci zatim uživaju, dodjeljuju i ponovno kušaju kako bi odlučili koji su proizvodi vrijedni nagrade s 1, 2 ili 3 zvjezdice.

Više o Great taste možete pročitati: https://gff.co.uk/awards/great-taste-awards/

Kamilica domaći biljni čaj

“Bakina kamilica” čaj u piramidama, 30 piramida čaja

Podravska kamilica koja se nalazi u “Bakinoj kamilici” spada u najkvalitetnije sorte kamilice na svijetu. Naša “Bakina kamilica” ubrana je na podravskim plantažama.

Za one koji ne znaju, kamilica (Matricaria chamomilla L.) je jedna od najpopularnijih ljekovitih biljaka u svijetu. Čaj od kamilice blagotvoran je i lagan, slatkastog okusa i mirisa. Najbolji užitak ili upotreba čaja dobiva se od glavica kamilice bez velikih primjesa peteljki. Boja tih glavica mora biti u nijansama svijetložute, zlatnožute boje sa bijelim cvjetićima. Kod izrade “Bakine kamilice” koriste se čisti odabrani cvjetovi koje karakterizira specifičan aromatičan slatkasti okus. Kamilica koja se uzgaja u Hrvatskoj sadrži veliku količinu eteričnih ulja zbog primjena novih tehnologija u uzgoju, berbi, sušenju i preradi. Primjena i poznavanje ovih tehnologija daju bolju kvalitetu i iskoristivost naše kamilice od ostale kamilice uzgojene u drugim dijelovima svijeta – stoga se kamilica iz Hrvatske smatra jednom od najboljih na svjetskom tržištu, a prepoznali su je mnogobrojni svjetski priznati proizvođači čajeva.

“Bakina kamilica” sadrži 100% prirodne i sušene čiste cvjetove kamilice.

Podijeli