Nakon vrlo zanimljive 2020. godine, 12.08. slavimo 21 godinu postojanja kako smo došli na „Koprivnički plac“ prodavati naše čajeve. Toga dana predstavili smo našu tada novo registriranu zanatsku radnju „Pampa“ koja proizvodi ljekovito bilje i čajeve. Tih dana naši Koprivničanci su se po prvi puta susreli sa mješavinama domaćih čajeva Smirko, Podravski čaj, Katarko, Dijabetko, Urinko, Mršavko, Ježučko, Prostatko, Bronhitko te ljekovitim biljkama poput kamilice, mente, matičnjaka, lipe, šipka, bazge, nevena, kadulje i ostalog ljekovitog bilja.

čajevi u novinama

Jedan od prvih naših susreta s novinarima. Ulomak iz Glasa Podravine, 16.11.2001.

Proteklih godinu dana možemo reći da je bilo puno zanimljivih događanja i iznenađujućih dobrih kritika i osvrta na naš rad.

Osvrti na naš rad u proteklih godinu dana

Početkom ožujka od Hrvatska obrtnička komora proglasila je obrtnika godine Krešimira Krznarića za Koprivničko-križevačku županiju.

Što se to dogodilo sa „Bakinom kamilicom“?

Nadalje naša “Bakina kamilica” na prestižnom međunarodnom natjecanju “Great Taste Award” osvojila zvjezdicu u kategoriji biljnih čajeva. To je još jedna potvrda da radimo najkvalitetnije čajeve i jako smo ponosni na sve naše proizvode, a pogotovo na našu hrvatsku “Bakinu kamilicu”. O tome smo pisali ovdje.

Recenzija čajeva sa druge strane Atlantika

Sa druge strane Atlantika dolaze nove dobre vijesti. Jako smo ponosni, sretni i zadovoljni što nakon dobivanja Great Taste zvjezdice (Oskar među proizvodima), dobivanja oznake Hrvatska kvaliteta – Croatian Quality o našim čajevima u piramidama piše se na najprestižnijem portalu za ambalažu i dizajn novih proizvoda – thedieline.com.

Recenzirao ih je poznati svjetski pisac, fotograf i kustos gosp. Shawn Binder.

Prevodimo njegovu recenziju naše ambalaže u cjelovitosti:

„Čaj za svako godišnje doba! Tvrtka čaja Pampa-tea koristi lokalnog umjetnika koji oslikava scenu za svaku mješavinu, a kroz njihov rad jasno je da je ovo ljubavno pismo zemlji u kojoj se bilje uzgaja. Tamnoplava naljepnica nalik pečatu daje kohezivan izgled marki, a istovremeno omogućava da različite slike daju jedinstvenu osobnost svakoj vrsti čaja. Ako tražite dizajn koji ulijeva lijepa umjetnička djela i poštovanje prema zemlji u kojoj je stvoren, čajna tvrtka „Pampa-tea“ postiže u najboljem mogućem smislu.“

O tome smo pisali ovdje.

Što smo novoga uveli?

Uveli smo neke i novitete kao što je KEKSPAY aplikacija da su što dostupniji naši čajevi kupcima na našem web shopu. Godinama se trudimo da budemo u svim segmentima inovativni počevši od samog sakupljanja, skladištenja ljekovitog bilja, prerade i pakiranja čajeva pa sve do ambalaže, načina distribucije i kupnje. Tako smo na zahtjev naših kupaca odlučili uvesti plaćanje putem aplikacije KEKSPAY.

Koje nove čajeve smo uveli u proizvodnju?

Krajem srpnja počeli smo proizvoditi naš novi „Podravski ljetni čaj“ limitiranje serije.  „Podravski ljetni čaj“ sastavljen je od sušenih cvjetova Podravske kamilice, cvijeta divlje bazge, sjeckanog ploda šipka, cvijet crvenog hibiskusa, lista mladog matičnjaka, mente, kupine, koprive, lipe (baza mu je naš već popularan i opjevan Podravski čaj) te smo još u njega ubacili plod jabuke, borovnice i bazge.

Da biste napravili zaista zdravu čašu ledenog čaja, najprije skuhajte čaj, a zatim ga stavite u hladnjak. Slatkoća domaće kamilice, bazge i lipe u kombinaciji sa mentom, matičnjakom i hibiskusom koji imaju citrusnu notu te sa plodovima borovnice i jabuke biti će i vaša hrana za ljetne mjesece. Ovaj fenomenalan koktel domaćeg ljekovitog bilja daje osvježavajuću notu koja će Vas rashladiti, opustiti i oduševiti.

Od sada imamo i čaj od Limunske trave!

Osim „Podravskog ljetnog čaja“ uveli smo na tržište i Limunsku travu. Limunska trava fantastičnog je okusa. Spada u porodicu biljaka koje daju miris citrusa (nešto poput matičnjaka/mellise). Danas je poznato preko 55 sorti limunske trave.  Vrlo je popularna u cijelom svijetu. Čaj od nje ima specifičan slatkasto-limunkasti okus. Odličan je kada se pomiješa sa matičnjakom ili mentom tada daje osvježavajuću notu u ljetnim mjesecima. Vrlo se često koristi kao ledeni čaj ili sastavni je dio mnogih osvježavajućih napitaka.

Nadamo se da ćemo i dalje stvarati nove proizvode i usluge na vaše i naše zadovoljstvo.

VELIKA HVALA NAŠIM KUPCIMA, DOBAVLJAČIMA, KOOPERANTIMA, PRIJATERLJIMA, CIJELOKUPNOJ OBITELJI I PRIJATELJIMA TE SVIM KORISNICIMA NAŠIH ČAJEVA!

BEZ VAS NEBI BILA 21. GODIŠNJICA OVE USPJEŠNE ČAJNE PRIČE

Vaš povratak prirodi!

PAMPA-TEA

Pozdrav od cijele ekipe iz Koprivnice.