Koliko se puta dnevno smije piti čaj?

Da biste iskoristili zdravstvene prednosti čajeva, morate biti dosljedni i piti čaj svakodnevno. Povrh toga, ovisno o Vašem načinu života i ukupnom zdravlju, pokušavate izgubiti na težini ili se pak borite s raznim bolestima, možda ćete htjeti popiti više šalica čajeva na dan. Mi u „Pampa-tea“ želimo pomoći svim našim kupcima da žive zdrav način života i uz čaj ostvare svoje zdravstvene i ostale ciljeve. Uz to, uvijek preporučujemo da se konzultirate sa svojim liječnikom opće prakse kako biste potvrdili eventualna ograničenja, stanja ili režime prehrane.

OPĆE ZDRAVSTVENE KORISTI POVEZANE SA ZDRAVIM NAČINOM ŽIVOTA

Ako vjerujete da već živite zdravim načinom, ali želite sebi dati poticaj, preporučujemo da svakodnevno pijete 1-2 šalice zelenog, crnog, bijelog, mate čaja ili do 1 litre biljnog domaćeg čaja.

Kod zelenih, crnih, bijelih (op. a. zeleni, crni, bijeli čaj dolaze od iste biljke čajavac, Camelia Sinesis L. i zapravo je isti čaj samo postupak branja, prerade, sušenja je različiti).

Sa Yerba Mate čajem najbolje je započeti sa jednom šalicom ujutro, a kasnije šalica ili dvije popodne/navečer. Svi listovi čaja imaju zdravstvenu korist za tijelo, pa je najvažnije pronaći okuse u kojima uživate i koje volite.

Kod domaćih i biljnih čajeva kakve mi proizvodimo u „Pampa-tea“ situacija je malo drugačija. Njih preporučujemo da se piju minimalno tri šalice dnevno ili do maksimalno 1 litre biljnog čaja na dan. Također je najbolje započeti dan s biljnim čajem te konstantno ga pijuckati čaj svakih nekoliko sati. Tijelo i organizam će vam biti zahvalni ne samo zbog blagodati čajeva nego čete se lakše približiti preporučenoj dnevnoj dozi unosu tekućina koja sada po novim istraživanjima iznosi oko 3 litre na dan.

KOLIKO ŠALICA ZELENOG ČAJA DNEVNO TREBAŠ POPITI DA POJAČAŠ METABOLIZAM?

Mnoge ljude zanima konzumacija zelenog čaja za poticanje metabolizma, za što se pokazalo da pridonosi gubitku tjelesne težine. Zeleni čaj najčešće se koristi za ovaj cilj zbog svog katechin ECGg, snažnog antioksidansa. Postoje različita mišljenja o točnoj količini koju pojedinci trebaju konzumirati kako bi si pomogli u postizanju ciljeva gubitka tjelesne težine, ali da bi dobili punu korist, preporučuje se da pijete 3 šalice zelenog čaja dnevno.

Istraživanja su pokazala da je tijekom razdoblja od 3 mjeseca konzumiranja dnevnog zelenog čaja većina pojedinaca doživjela gubitak tjelesne težine. Važno je napomenuti da Zeleni čaj sadrži kofein i ako ste osjetljivi na kofein, možete osjetiti prednosti i nuspojave tog čaja. Preporučujemo da ne pijete zeleni čaj kasno navečer, posebno ako ste osjetljivi na njega.

biljni i domaci caj

ZAŠTO JE BILJNI ČAJ OK?

Biljni čajevi za poticanje metabolizma su malo drugačiji i imaju malo šire, ali čak brže djelovanje nego zeleni čaj.  U našem popularnom čaju „Mršavku“ za poticanje metabolizma koristili smo provjerenu i staru recepturu pri njegovom nastanku.

Drugačiji po tome što nismo htjeli da naš čaj bude još jedna mješavina bez veze nabacanih biljaka s instant efektom, nego da on bude pravi mali pomagač pri zdravom mršavljenju i suputnik zdravog stila života. Da bismo to postigli, dugo smo kombinirali omjere bilja koje se nalaze u njemu, sve dok nismo došli do prave recepture koja je kod većine ispitanika postigla željeni učinak. Sastojci koji se nalaze u njemu su: kora krkavine, breza, kopriva, kamilica, bazga, kukuruzna svila i stolisnik.

Više o Mršavku i bilju koje se nalazi u njemu i blagodati tog bilja možete pročitati ovdje: https://pampatea.com/proizvod/mrsavko/

Ovaj čaj ne preporuča se trudnicama i dojiljama!

NUSPOJAVE PREKOMJERNOG KONZUMACIJE ZELENOG ČAJA

Iako je nejasno koliko bi točno čaja bilo previše zelenog čaja, brojni stručnjaci tvrde kako je 10 šalica čaja dnevno ili više previše. U stvari, konzumiranje previše zelenog čaja može smanjiti apsorpciju željeza, povećati tjeskobu i stres zbog prekomjernog kofeina, uzrokovati loše obrasce spavanja, povećati probleme sa želucem uključujući mučninu, uzrokovati glavobolje i žgaravicu, biti opasno za trudnice i stvoriti ovisnost o kofeinu. Poanta je, ako želite početi uživati u čajevima, počnite sporo. Naša preporuka da počinjete jednom ili dvije šalice čaja dnevno i izgradite svoj put do razine unosa čajeva koja je najbolje pogodna za vas.

NUSPOJAVE PREKOMJERNOG KONZUMACIJE BILJNIH ČAJEVA

U pravilu nema nekih značajnih nuspojava, osim ako ste alergični ili osjetljivi na neko ljekovito bilje. Svakako preporučujemo da obavijestite svog liječnika opće prakse kada počinjete sa konzumacijom biljnih i ljekovitih čajeva. Također naša preporuka je nakon određenog vremena (mjeseca dana i više) prekinete na nekoliko dana ispijanje čaja (2-3 do maksimalno tjedan dana) jer se organizam lako privikne na čaj te lagano gubi svoja početna ljekovita svojstva.

UĐITE U SVIJET ČAJEVA!

Ako želite uvesti čaj u svoj svakodnevni život, kod nas možete pronaći sve vrste čajeva od biljnih čajeva, mješavina domaćih čajeva, Premium zelenih i rijetkih čajeva. Naše čajeve možete naručiti online u našem web shopu, možete potražiti u ljekarnama diljem RH, biljnim ljekarnama, specijaliziranim trgovinama zdrave hrane i ostalim mjestima. Popis mjesta možete pronaći ovdje: https://pampatea.com/gdje-kupiti/

Kod nas smo sigurni da ćete pronaći okus i svrhu čaja koji volite i pomoći će vam da poboljšate svoj zdrav način života.

Podjeli na društvenim mrežama