LEGENDA O PAMPINOM PODRAVSKOM LJETNOM ČAJU

podravski ljetni čaj

Legenda kaže da su nekoć na jednoj velikoj cvjetnoj livadi, vile Kamiličica, Bazgica, Jabučica i Koprivica odlučile pripremiti čajanku za svoje vilinsko društvo.

Vila Kamiličica požalila se na veliku vrućinu i odmah je predložila kako bi mogle pripremiti čajni napitak koji će ih sve osvježiti. Naravno, poželjela je da  njegov glavni sastojak bude kamilica! Vila Bazgica, morala je odmah reagirati i nadodala da bez bazge ne može biti finog i ukusnog čaja. Na to su se nadovezale vile Koprivnica i Jabučica te i one predložile da se u ovu čajnu mješavinu uključe kamilica i jabuka. Dok su one smišljale recepturu ljetnog čaja, pridružile su im se i ostale vile te zaključile da se u tu recepturu svakako moraju dodati hibiskus, šipak, matičnjak, menta, lipa, neven, borovnica i jarebika.

ljetni čaj (2)

Vile su svojim čarobnim štapićem, dodavale ove biljčice jednu za drugom, ubacivši tako svako malo djelić svoje vilinske čarolije. Opojni miris ovog čaja širio se cijelom livadom i nije bilo vile koja se nije odazvala na ovu čajanku. Žeđ koju su osjećale na početku, lagano je nestajala, a ostali su samo osjećaj zadovoljstva i čiste sreće! Miris ljetnog čaja, ljeta, livade i laganog povjetarca širio se cijelom livadom. Kako ne bi zaboravile ovaj savršen i dragocjen recept, vila Kamiličica upisala ga je u svoju malenu bilježnicu. Vile su tako uživale u svojoj zabavi i plesale sve do jutra, a onda su se odjednom sjetile da moraju krenuti dalje jer ih čekaju nove avanture. Vila Kamiličica  u svoj toj brzini, zaboravila je ponijeti svoju bilježnicu!

No, to zapravo uopće nije tako loše, jer se nakon cijelog jednog stoljeća bilježnica pronašla… I pogodite što?!:-) Da, da u pravo ste, mi smo je pronašli i zato danas možete uživati u najfinijem okusu Pampinog Podravskog ljetnog čaja.

Čiča miča i gotova priča!

Vaš povratak prirodi…Pampa-tea

mršavko čaj za mršavljenje

Podravski ljetni čaj, 50g

Podravski ljetni čaj je stvoren kao najbolji biljni koktel koji će vas osviježiti kada vam je to najpotrebnije. Mnogi su se zapitali kako se može piti dobar biljni čaj kada su u ljeti visoke temperature? Upravo mješavina ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja mogu vas savršeno opustiti i rashladiti. Ovaj naš novi Podravski ljetni čaj nastao je upravo vođen tim razmišljanjem i našim dugogodišnjim iskustvom izrade biljnih čajeva.

Podravski ljeni čaj je zamišljen da se priprema kao ledeni čaj i jedinstveni je kao takav u našim krajevima.

Što sve nalazi u „Podravskom ljetnom čaju“

„Podravski ljetni čaj“ sastavljen je od sušenih cvjetova Podravske kamilice, cvijeta divlje bazge, sjeckanog ploda šipka, cvijet crvenog hibiskusa, lista mladog matičnjaka, mente, kupine, koprive, lipe (baza mu je naš već popularan i opjevan Podravski čaj) te smo još u njega ubacili plod jabuke, borovnice i bazge.

Da biste napravili zaista zdravu čašu ledenog čaja, najprije skuhajte čaj, a zatim ga stavite u hladnjak. Slatkoća domaće kamilice, bazge i lipe u kombinaciji sa mentom, matičnjakom i hibiskusom koji imaju citrusnu notu te sa plodovima borovnice i jabuke biti će i vaša hrana za ljetne mjesece. Ovaj fenomenalan koktel domaćeg ljekovitog bilja daje osvježavajuću notu koja će Vas rashladiti, opustiti i oduševiti.

Podijeli