Mršavljenje uz pomoć domaćeg ljekovitog bilja

Mršavljenje uz pomoć domaćeg ljekovitog bilja zadnjih godina popularno je u čitavom svijetu. Svake godine raste potražnja za proizvodima koji su izvorni, autentični i domaći. Proteklo desetljeće pojavilo se sve više proizvoda sa predznakom eko, bio i domaće. Ove oznake služe potrošačima kao garancija kvalitete, inovativnosti i izvornosti. Svi ti trendovi odražavaju se u industriji, obrtništvu i poljoprivredi koja se bavi proizvodnjom ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja. Pojavom tehnologija i informacija sve su dostupniji razni članci kako se lako može izgubiti kilogrami uz pomoć pravilne domaće ishrane i ljekovitog bilja.

Moć našeg ljekovitog bilja kod mršavljenja

Danas nije problem naći sve informacije o ljekovitom bilju i njezinom djelovanju. Generacije ljudi prenosile su saznanja o djelovanju pojedinačnog ljekovitog bilja na patološke procese koji su se događali u ljudskom organizmu. Također postojala su saznanja o ljekovitom bilju i njegovim kombinacijama koje mogu pomoći i kod gubitka težine. Osim što su se prenosila saznanja o djelovanju ljekovitog bilja, nadalje su se prenosile i informacije o načinu berbe i njezinom sušenju. Naime svaka vrsta ljekovite biljke za sebe ima specifične potrebe. Utjecaj klime, vremena berbe, načina sušenja, njihova daljnja prerada daje bitnu moć za njegovo dobro i jako djelovanje. Isto odnosi se i na vrste bilja koje se stavljaju u mješavine za mršavljenje. Prilikom toga bitno je kako se bilje bere, suši i prerađuje.

Mršavljenje uz pomoć domaćeg ljekovitog bilja

Popis najpoznatijih biljaka u borbi sa kilogramima

Naše najpoznatije ljekovite biljke koje preporučujemo u borbi sa kilogramima mogu biti današnjim potrošačima dostupne u svakoj ljekarni ili trgovačkom lancu. Kod njihovog odabira treba dobro paziti dali je domaći proizvođač odnosno sirovina (ljekovita biljka) iz lokalnog područja. Bilje koje stavljamo u „Pampa tea“ mješavini „MRŠAVKO“  je iz domaćeg uzgoja. Sušeno je prirodnim putem te se kod prerade sjecka, a ne melje kao kod većine proizvođača takvih čajeva. Ovi procesi vrlo su bitni kod izrade svih vrsta mješavina domaćih čajeva. Najčešće biljke koje se tradicionalno koriste u našem području za izradu mješavina kod mršavljenja su list mlade koprive, poljska preslica, list mlade breze, kora krkavine, kukuruzna svila, cvijet bazge, cvijet kamilice, rusomača i menta.

Kako pravilno kombinirati ljekovite biljke kod izrade preparata za mršavljenje?

Kod pravilnog kombiniranja ljekovitog bilja u čajne mješavine za mršavljenje mora se paziti koja vrste biljaka si odgovaraju najbolje. Pojedine vrste ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja imaju jedna nasuprot druge antagonističko djelovanje, odnosno jedna drugoj biljci poništavaju učinak. Kod samostalne izrade čajeva za mršavljenje mora se obavezno pripaziti udio nekih biljaka u komponenti. Neke biljke imaju agresivno djelovanje na metabolizam. Kao posljedice mogu se javiti iritacija crijeva  ili poremećaj u krvnom tlaku. Ukoliko se odlučite za samostalnu izradu čaja za mršavljenje naša preporuka bila bi da krenete sa laganim ljekovitim biljkama. Kombinacije poput mješavine od koprive, breze, kukuruzne svile, mente ili kamilice u većini slučajeva nemaju agresivno djelovanje te spadaju u lagane biljke.

Mršavljnje uz pomoć domaćeg ljekovitog bilja

Svakako prije upotrebe samostalne izrade biljnog čaja odnosno mješavine konzultirajte se sa ljekarnikom, liječnikom ili stručnom osobom.

mršavko čaj za mršavljenje

Mršavko čaj u piramidama, 30 piramida čaja

Mršavko je mješavina domaćeg čaja sastavljena od ljekovitog, aromatičnog bilja koja će Vam olakšati borbu s viškom kilograma te ubrzati probavu i metabolizam.

mršavko čaj za mršavljenje

Mršavko čaj u rinfuzi, 100g

Mršavko je mješavina domaćeg čaja sastavljena od ljekovitog, aromatičnog bilja koja će Vam olakšati borbu s viškom kilograma te ubrzati probavu i metabolizam.