fbpx

astma

Home » astma
 • Bazga čaj, 50g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od bazge

  Sambucus nigra L. Narodni nazivi: crna zova, bezeg, bezg, zova, zovina, bazgovina. Bazga ili kako je u našim krajevima zovu crna zova poznata je i cijenjena biljka od davnina. Od bazge se u našim krajevima najčešće koristi cvijet popularnog ljekrarničkog naziva Flowers Sambuci. Sviježi cvijet bazge odličan je za izradu sokova. Sušenjem cvijeta bazge dobiva se izuzetan biljni čaj. Cvijet bazge ima karakterističnu svijetložučkastu boju kojeg karakterizira slatkasti voćni miris i okus. Kod tradicionalnog liječenja ili fitoterapije najčešće od bazge koriste se sušeni cvijetovi. Cvijet se bere sredinom svibnja kada najbolje cvate. Nakon berbe cvijet se stavlja na sušenje. Suši se na tamnom i suhom mjestu. Čaj od cvijeta bazge najčešće se koristi kod problema sa bronhitisom, astmom i kašljom te je zbog toga jedan od glavnih sastojaka našeg popularnog čaja “Bronhitko”. Cvijet bazge pozitivno djeluje na organizam jer potiče znojenje te se također preporuča piti kada imate gripu ili ste jako prehlađeni. Bazga je jedan od glavnih sastojaka naše poznatog “Podravskog čaja“. Nova istraživanja o bazgi pokazuju da potiče rad u bubrega. Više o bazgi ovdje. “Pampa-tea” nudi Vam čisti cvijet divlje bazge koja je bolja od konvencionalnih sorti bazge jer u sebi sadrži više nutritivnih sastojaka. Čaj od cvijeta bazge može se koristiti neograničeno. Također se preporuča svim uzrastima.
 • Bijeli sljez čaj, 50g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od bijelog sljeza 

  (Althaea officinalis L.) Narodni nazivi: dobri slez, đilj, linja, pitomi sljez, đljez. Sljez, korijen zajedno sa listovima i cvijetovima vrlo je popularana u tradicionalnoj medicini dok moderna farmacija potvrđuje njegovo pozitivno djelovanje na dišne puteve. Prema novim istraživanjima korisiti se najviše u preparatima za liječenje astme, cistitisa, dizenterije te kod iritacije sluznice želuca. Korijen bijelog sljeza tvori zaštitni sloj na usne i sluznicu ždrijela te umiruje kašalj i upalu. Čaj od korijena i biljke sljeza ima izuzetno protupalno djelovanje na dišnje puteve, smanjuje i potiskuje frekvenciju kašlja te je dobar imunostimulans.
 • Izuzetno ukusna čajna mješavina punog okusa i mirisa idealna za zimsko vrijeme kao prevencija kod kašlja, bronhitisa i astme. Za ovu čajnu mješavinu upotrebljava se bilje koje sadrži sluzi, pektin i eterična ulja, a ujedno jača i čisti vaš dišni sustav. Čajna mješavina preporučuje se svim uzrastima, a u njoj najviše uživaju djeca.
  • slatkastog okusa
  • protiv prehlade i gripe
  • djeca ga obožavaju
  • domaće bilje
 • Bronhitko u piramidama, 30 piramida čaja

  Bronhitko u piramidama je izuzetno ukusna čajna mješavina odličnog okusa i mirisa. „Bronhitko“ čaj je idealan za zimsko vrijeme kao prevencija kod kašlja, bronhitisa i astme. Za ovu čajnu mješavinu upotrebljava se ljekovito te aromatično bilje koje sadrži sluzi, pektine i eterična ulja. Čaj ujedno jača i čisti vaš dišni sustav. Bronhitko je mješavina koja se preporuča svim uzrastima. On je bogat okusom, a najviše prevlada bazga i majčina dušica. Ovu izuzetnu provjerenu čajnu kombinaciju vole svi uzrasti a naročito oni koji vole slatkaste okuse čajeva.

  Da bi smo olakšali pripremu vrhunskog biljnog čaja “Bronhitko” uveli smo novo piramidalno pakiranje čajeva. Ovim tipom pakiranja štedimo Vam vrijeme i dodatnu pripremu čaja gdje kvaliteta ostaje ista kao kod pripreme rinfuznog pakiranja. “Bronhitko” u piramidalnom pakiranju nije u mljevenom stanju nego u sjeckanom gdje se pritom pazi da biljka, list i cvijet zadrži što izvorniji prirodan oblik. Rezane sušena biljke, listovi, i cvjetovi koji se nalaze u čaju “Bronhitko” daleko sadrže više eteričnih ulja i ljekovitih komponenti nego čajevi koji se nalaze u praškastom obliku odnosno filter vrećica. Cvjetovi probrane kamilice, kockice bijelog sljeza, listići fine majčine dušice je ono što danas pravi ljubitelji biljnih čajeva traže. Sve ovo možete vidjeti i probati u jednoj maloj piramidi.

 • Crni sljez čaj, 25g

  19.99 kn s PDV-om

  Čaj od cvijeta crnog sljeza

  Malva sylvestris L.

  Prema tradiconalnom vjerovanju čaj od crnog sljeza prije svega pomaže kod upale sluznica u organizmu, gastritisa, upale sluznice mjehura, crijevnih i želučanlh kanala, usne šupljine, kao i kod čira na želucu i crijevima. Čaj od cvijeta crnog sljeza najčešće se koristi kod upale usne šupljine i ždrijela te kod kašlja. Zajedno se može kombinirati i sa ostalim biljkama. Neki tradicionalni recepti ga koriste kod izrade kupki radi cirkulacije i smanjivanja upala na koži. Ova biljka je vrlo prikladana za široku upotrebu te nema nikakvih nuspojava.
 • Čaj od korijena bijelog sljeza

  Radix althaea L.

  Korijen bijelog sljeza tvori zaštitni sloj na usne i sluznicu ždrijela te umiruje kašalj i upalu. Čaj od korijena i biljke sljeza ima izuzetno protupalno djelovanje na dišnje puteve, smanjuje i potiskuje frekvenciju kašlja te je dobar imunostimulans.

  Sljez pripada među najvrednije ljekovite biljke.

  Korijen sljeza, biljka zajedno sa listovima i cvijetovima vrlo je popularana u tradicionalnoj medicini dok moderna farmcija potvrđuje njegovo pozitivno djelovanje na dišne puteve. Prema novim istraživanjima korisiti se najviše u preparatima za liječenje astme, cistitisa, dizenterije te kod iritacije sluznice želuca. Sljez (korijen i lišće) jedni su od glavnih sastojaka našeg popularnog biljnog čaja Bronhitko gdje ga koristimo kod problema sa dišnim putevima.

  Srednjovjekovni arapski liječnici spominju ga u svojim medicinskim knjigama gdje opisuju izradu toplog obloga od pripravka lišća sljeza za suzbijanje upala.

 • Trputac, 50g

  19.99 kn s PDV-om
  Truptac, širokolisni. Latinski naziv:  Plantago maior L. Narodni nazivi: bokvica, čelnik, paskvica, vučac, žilavac. Uskoro opširnije....
X